Verder kijken dan je neus lang is

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je OUT OF THE BOX kunt denken, kijk je automatisch verder dan je neus lang is. Maar hoe doe je dat als, alles wat je doet zich altijd en overal binnen bepaalde kaders afspeelt. Inmiddels al weer een poosje geleden zag ik in VPRO's Tegenlicht een geweldig inspirerend interview met Ricardo Semler, een Braziliaanse topondernemer die er zowaar in slaagt om succesvol te zijn door zaken echt anders aan te pakken.
Wat me meteen opviel in zijn betoog was het geluk van zijn werknemers waarover hij spreekt. Semler stelt namelijk dat een gelukkige werknemer enorm waardevol is voor zijn onderneming. En dat je als CEO alles in het werk moet stellen om dit te bewerkstelligen. Ik kan me prima in deze gedachtengang vinden. Sterker nog, wij proberen het bij Tribe niet alleen voor onze klanten maar ook voor de mensen die voor ons werkzaam zijn zo aangenaam mogelijk te maken. Natuurlijk komt niet altijd alles even goed uit de verf, maar door de band genomen mogen we best tevreden zijn.

Klik hier voor een directe link naar de aflevering van Tegenlicht

Ga je een stapje verder, dan kom je al snel op het geluk van je gasten, of klanten al naar gelang je business. Als je werknemers tevreden zijn dan zal dat direct effect hebben op je gasten of klanten. WinWin dus.
Werken jouw mensen in een prettige omgeving, dan weet ik zeker dat dit een positieve invloed heeft op hun gesteldheid. Niet alleen fysiek, maar ook geestelijk is het enorm verfrissend als je, om maar eens een voorbeeld te geven, in de pauze even lekker kunt sporten, of gamen, of in de gezellige bedrijfsbrasserie je krantje kunt lezen.

Op deze manier kun je als onderneming het verschil maken. Je zou kunnen zeggen dat deze gedachtengang het out of the box denken is. Maar zoals je erover nadenkt is het eigenlijk helemaal geen gek idee om het je personeel naar de zin te maken.

Neem de horeca, die weet al sinds tijden dat sfeer belangrijk is, waarom zou je daar dan geen voorbeeld aan nemen. Niet nu meteen een kroeg bouwen in je bedrijf maar van de hospitality en sfeer in de horeca kunnen veel bedrijven nog wat leren.

Ik moet er niet aan denken om elke dag tussen 9 en 5 tussen 4 muren in een soort hok opgesloten te zitten. Denk dan letterlijk out of the box en creëer ruimte, licht en lucht voor je mensen. Kwestie van een paar wanden verwijderen, een leuke kleur toevoegen, misschien wat vette grootformaat prints en wat coole verlichting aanschaffen.
Hoe je het uitvoert is overigens niet zo'n punt. Het gaat om het idee, daar begint alles mee.

Heb je zin om je horizon eens te verbreden, maar waar moet je ergens beginnen.
Bel me voor een vrijblijvend inspiratiegesprek.
073-5325216
terug

OUT OF THE BOX