Verhalen verkopen

- 02 August 2018 door Edwin Timmers -

Een blog schrijven bij 30 graden? Nu mijn persoonlijke batterij weer redelijk is opgeladen heb ik er eerlijk gezegd helemaal geen problemen mee. Deze vakantie doe ik dan ook zo weinig mogelijk dingen die stress veroorzaken. De zakelijke honeurs worden waargenomen door Tribe collega Corné en dat geeft me mooi even letterlijk de ruimte.
In mijn vrije tijd lees ik graag boeken en neem ik de tijd om mijn fantasie de vrije loop te laten. Zo ontstaan uit kleine ideetjes vaak mooie verhalen. Die verhalen gebruik ik vervolgens weer in 1 van mijn ontwerpen. Toen ik dus deze week zo een beetje zat te mijmeren voerden mijn gedachten me even terug naar de zomer van 2 jaar geleden. Omdat we zojuist een nieuw huis hadden gekocht hadden we geen vakantie buiten de deur gepland. En zo kwam het dat we door vrienden spontaan werden uitgenodigd om een weekje te kamperen.

Kamperen? hoor ik je denken, tja. Wat bezielt ons eigenlijk om van de luxe die het dagelijkse leven ons biedt, over te stappen naar het simpele leven op een camping. Ik geloof dat juist het simpele, het primitieve dat een eenvoudige camping biedt, de rust geeft waar je soms behoefte aan hebt. Even de stekker eruit, even offline. Tenminste, dat geldt voor ons, ik ken genoeg stellen die niks van kamperen moeten hebben. Zij schieten al in een kramp als ze het woord 'tent' überhaupt voorbij zien komen, laat staan een week zonder WiFi. Wij gelukkig niet, we genieten intens van de knulligheid en het simpele leven wat kamperen te bieden heeft. Even geen internet, geen stofzuiger of strijkwas en geen stress.

Vuurtje stoken, dat doen we dan weer wel, sowieso een liefhebberij van me, maar deze vakantie elke avond. En zoals bij een vuurtje een lekkere borrel hoort, zo horen daar ook verhalen bij. Geen sterke dronkenmansverhalen van mannen onder elkaar, maar avonturen. Ik beloofde onze kinderen elke avond om klokslag 21.00 uur een verhaal rond het vuur. Al snel werd ons kampvuur een populaire bestemming voor meer kinderen van de camping. Geweldig om te merken dat die verhalen zo tot de verbeelding spreken. Toen ik onze jongste zoon en vervolgens de andere kinderen vroeg hoe het schip er in hun fantasie uit zag wat ze via mijn verhaal zelf bedachten, kreeg ik wel 10 verschillende beschrijvingen van de meest fantastische schepen, Prachtig!

Meteen dacht ik, 'hier schrijf ik nog eens een blog over'. Juist omdat we bij Tribe graag verhalen vertellen wanneer we een interieur bedenken, werd ik enorm geïnspireerd door het enthousiasme van de kinderen. Als je in staat bent om door de ogen van kinderen te kijken, dan kun je dat ook gebruiken om iets unieks voor een horeca-, retail-, of een nieuw kantoorinterieur te bedenken. Daar zijn dus in principe geen dure computers, iPad's of andere apparaten voor nodig, maar juist wel een lekker houtvuur en verhalen.

Een goed interieur verteld namelijk een verhaal en laat net genoeg aan de fantasie van haar bezoekers over. Net zoals bij onze kinderen rond het vuur, moet er altijd nog iets voor de verbeelding overblijven, dat maakt het spannend. Hoe jij iets beleefd kan namelijk nogal verschillen van de manier waarop je gasten erop reageren. Juist dat vormt een geweldige uitdaging. Geef je interieur een inspirerende, positieve, niet alledaagse sfeer en de fantasie van de gasten doet de rest.

Zo kun je als ondernemer bewerkstelligen dat je interieur of inrichting echt inspirerend is. Het zet dingen in beweging en zorgt automatisch voor röring.
Wil je ook eens een vuurtje stoken met ons? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak. Fijne vakantie.
terug

een

niet

alledaags

interieur