Vermenigvuldigen door te delen

- 19 May 2016 door Edwin Timmers -

Inmiddels hebben meerdere verdien-modellen bewezen dat er in ons huidige economische klimaat met samenwerken veel kan worden bereikt. Als mensen samen optrekken kunnen ze niet alleen hun stem laten horen maar blijkbaar is het ook een prima manier om geld te verdienen. Kijk eens naar bijvoorbeeld Crowdfunding, doordat verschillende mensen bereidt zijn om samen relatief kleine bedragen in bijvoorbeeld een start-up te investeren worden banken zomaar buitenspel gezet. Op deze manier delen totaal verschillende mensen samen een investering en wordt niet alleen het risico gespreid, maar maak je samen een mooie winst. Waar een start-up voorheen bij banken geen enkele kans op financiering maakte kan d.m.v. crowdfunding toch een mooi initiatief van de grond komen.
Voor mij is KeyWest Beachhouse in Utrecht een mooi praktijkvoorbeeld van een zeer succesvol crowdfunding-project. Waar ruim 2 jaar vergaderen bij een bank voor nodig was, kon via crowdfunding binnen een week het benodigde bedrag worden geleend. Op deze manier bouwden we een supervet restaurant inclusief interieur en inrichting, wat later zou uitgroeien tot de horeca hotspot van Utrecht. Een win win situatie voor alle betrokkenen.

Als je bereid bent om iets samen te delen levert dat sowieso vaak een win win situatie op. Het is niet alleen leuk om met anderen samen te werken, als je bijvoorbeeld samen optrekt als het gaat om zaken die je best zou kunnen delen is het financieel ook nog eens aantrekkelijk. Schaf samen met je buurman een bladblazer aan om je terras schoon te houden, gezamenlijke inkoop van glaswerk, servies of kerstverlichting scheelt je zomaar een boel eurootjes.

Samen werken is niet altijd de gemakkelijkste weg, maar wel vaak de leukste. '2 weten altijd meer dan 1', weer zo'n uitspraak van mijn moeder en ook hierin geloof ik heilig. Ik had er vanmiddag nog een heel leuk gesprek over met een collega interieur specialist. We hebben op dit moment een klein project samen lopen maar gaan in het nieuwe jaar intensiever samenwerken. Niet in de laatste plaats omdat we het leuk vinden, maar omdat we allebei graag willen verbreden. En juist die verbreding vinden we door samen te werken.

Heb je de kans om in het nieuwe jaar op wat voor manier dan ook een samenwerking aan te gaan, trek de stoute schoenen aan en doe het gewoon. Het is echt van deze tijd en je wordt er nooit stommer van. Neem gerust contact op als je er wat in ziet om eens iets met Tribe samen te ondernemen. Ik nodig je bij deze uit voor een lekker bakkie Brabantse koffie. Fijne avond.
terug

stoute schoenen