Vet Gezond !

- 27 May 2016 door Edwin Timmers -

Zooo, da's vet gezond. Zo'n uitspraak kan ik me best voorstellen als je bijvoorbeeld eens een overheerlijke Burrito hebt gescoord bij Chipotle. Dit duurzame horeca concept uit de States is in een paar jaar mega succesvol geworden, doordat het bedrijf serieus werkt maakt van maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid. Chipotle serveert niet alleen de lekkerste Burrito's, maar alle producten zijn Biologisch en bovendien worden er lange termijn afspraken gemaakt met boeren en tuinders. Een mooi Food concept waarvan ik geloof dat de fastfoodsector er in Nederland nog wat kan leren.
Vet hoeft absoluut niet ongezond te zijn, er zijn namelijk legio manieren om ook op een duurzame en veel gezondere manier snacks te vermarkten. Hutten laat bijvoorbeeld op het Paleiskwartier in den Bosch zien dat 'vet' en gezond inderdaad goed samengaan. Het Hutten Smaaklokaal, is tot op heden een succesvol horeca concept gebleken. Het smaaklokaal heeft een een sfeervol horeca interieur en bevind zich op een drukke verkeerslocatie. Met eerlijke, gezonde en vooral smaakvolle producten bereid met ingrediënten van voornamelijk lokale toeleveranciers ongelooflijk innovatief in de fasfood-sector.

Nu hoef je als je een snackbar hebt niet gelijk al je producten te vervangen voor aardappelkroketjes en groenteburgers. Nee hoor, maak eens je eigen mayonaise van vrije uitloop eieren en begin voorzichtig met alleen frietjes van biologische aardappelen te verkopen. Als je de patatten zelf schilt en snijdt heb je meteen een mooi verhaal te vertellen. Start daarmee en bouw je imperium zo langzaam uit. In dit marktsegment is letterlijk en figuurlijk echt nog veel winst te behalen. Veel Chinese horeca ondernemers hebben de laatste jaren Nederlandse snackbars overgenomen. Door keihard werken en de lage lonen van deze mensen, vaak met succes. Toch ontbreekt het deze zaken aan onderscheidend vermogen en authenticiteit en juist daar liggen de hernieuwde kansen.

Ben je fastfood ondernemer en toe aan een nieuwe uitdaging, ga dan beslist aan de slag met duurzaamheid, ook in de frieterij ;-) Go for it.
Fijne avond.
terug

patatten