Vlieg in de soep

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Even een paar dagen geen blog. Niet omdat ik ziek ben geworden van die bewuste vlieg. Nee hoor, ik was een paar dagen met mijn zusje in Maastricht. En jawel, daar hebben ze ook gewoon internet en uiteraard zou ik mij blog hebben kunnen schrijven. Maar nee, ik had er even gewoon geen zin in. Kwestie van de batterijen even opladen en daar is Maastricht als stad uitermate geschikt voor. Maar goed, even terug bij het onderwerp van vandaag de vlieg in de Soep. Een paar dagen met mooi weer in 1 van de meest bourgondische steden van Nederland is natuurlijk een feest. Horeca bedrijven genoeg in de stad, en als je een beetje weet waar de leuke plekjes zijn dan is het er werkelijk goed toeven.
Zoals gezegd hadden we schitterend weer. Volop zon en een gemiddelde temperatuur van zo'n 25 graden, zorgt voor volle gezellige terrassen. Net buiten het centrum kom ik dan het liefst. Het vrijthof is, hoe gezellig veel mensen dit ook vinden, niet aan mij besteed. Nee, wij zoeken meer de luwte op, en proberen daar te gaan waar de Maastrichtenaren komen. We vonden een fraai terras op een fijne locatie en bestelden een lekker glas wijn. Goeie wijn, en oet Maastrich, lieten wij ons door de aardige serveerster vertellen.

Als je een stevige wandeling door deze schitterende stad achter de rug hebt, dan is het natuurlijk lekker om naast een glaasje wijn ook iets te knabbelen. Antipasti, Italiaanse lekkernijen in de schaduw bij mooi weer, daar is onze familie altijd voor de porren. En ja, ook de antipasti zag er prima uit en ja, we lieten het ons smaken samen. Angela, mijn zusje en ik hadden tenslotte iets te vieren en waren om die reden voor het eerst sinds lange tijd een paar dagen samen op stap.

Vlieg-alarm! Oeps... en deze vlieg was niet een exemplaar dat net was komen aanwaaien. Jakkie! Op mijn enigszins onhandige vraag, of deze vlieg misschien bij de antipasti hoorde, werd door onze serveerster prompt adequaat gereageerd. De keuken werd ingeseind en binnen no-time hadden we een nieuwe antipasti. Extra brood, extra zalm, extra olijven, duizendmaal excuses en een glas wijn van het huis. En of dit niet voldoende was een echt gemeend excuus van de uitbater. Helemaal top, voor ons een prima oplossing voor een vervelend voorval.

We hebben nog de hele middag op het bewuste terras doorgebracht, later naar het hotel teruglopend, hadden mijn zusje en ik het samen nog even over. De reactie van de uitbater was in onze ogen oprecht en konden wij het voorval als afgedaan beschouwen. Je kunt het je als horeca ondernemer sowieso niet veroorloven om zo'n voorval als akkefietje af te doen. Vandaag de dag wordt je genadeloos neergesabeld door de zogenaamde food-recensenten op websites als Iens en Facebook. En als je iets niet wilt, dan is het dàt wel. Zorg daarom dat niks vanzelfsprekend wordt en komt er eens zo'n vlieg op je pad. Dan blijkt dat net zoals de luis in de pels, een vlieg in de soep soms onmisbaar blijkt. fijne avond.
terug

food-recensenten