Volg je passie

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Want als iets je grote liefde is, dan doe je het met plezier en kost het je weinig moeite of energie. Dit zijn slechts een paar voordelen die ik zie als je je passie volgt. Je krijgt er letterlijk energie van, positieve energie en dat breng je weer over op andere mensen. Nou, als dat geen win win situatie is dan weet ik het niet meer :-)
Ik ken veel mensen die al hun passie in hobby's steken, ze kunnen er uren gepassioneerd over praten en je meenemen in hun belevingswereld.
Zo weet ik van fanatieke radiomakers, hobby-koks, amateurfotografen, voetballers, toneelspelers, dat ze een moord zouden doen voor een baan in deze richting.

Waarom probeer je het dan niet?, vraag ik dan altijd. Gooi het roer om en volg je hart. Vaak is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar toch geloof ik dat iedereen op zijn of haar manier z'n passie zou kunnen volgen. Want waarom zou je in de beste tijd van je leven 40, 50 of misschien wel 60 uur iets doen enkel en alleen om het geld. Zoek naar een manier om ergens verandering in te brengen. Wellicht kun je starten met combineren van zaken die je een goed gevoel geven. Zo zou je zomaar je passie kunnen vinden in hetgeen je eigenlijk al jaren met frisse tegenzin doet.

Heb je een winkel in bijvoorbeeld gordijnstoffen en ben je het helemaal zat, zoek dan eens uit of je jouw klanten warm kunt krijgen voor stoffen vervaardigd uit 100% natuurlijk gekleurde garens. Wie weet gaat er een wereld voor je open. Zo vertel je opeens een mooi verhaal en kun je de inrichting van je winkel een duurzame twist geven.

Ben je een succesvolle ondernemer, hou je van lekker eten en is je passie altijd stiekem de horeca geweest, dan zou je kunnen investeren in een restaurant concept waar je zelf graag zou willen eten. Want bedenk eens hoe je het zou aanpakken als je het echt voor het zeggen zou hebben. Wat voor een boost zou je dat kunnen geven.

Volg daarom je hart, juist als je al jaren op de automatische piloot je ding doet. Wedden dat er mogelijkheden zijn.
Wil je er eens over brainstormen, bel me dan op mijn rechtstreekse nummer;
073-5325216
terug

frisse tegenzin