Voor de volle 100%

- 20 March 2017 door Edwin Timmers -

Als je ergens echt in geloofd, ga er dan voor. Waarschijnlijk besef je het jezelf nog niet, maar door dat geloof, die passie, heb je serieus voorsprong op je concurrenten. Het kan zijn dat je een geweldig nieuw idee hebt voor een product of concept, maar dat je om de een of andere reden de stap nog niet hebt durven zetten om het uit te voeren. Vertrouw dan op die passie en start! Plannen blijven plannen, al zijn ze nog zo briljant, als je ze niet ten uitvoer brengt, dan wordt het niks. Niet geschoten is altijd mis, zo luidt het spreekwoord, en zo is het. Als je ergens van overtuigd bent, als je de drive hebt, de liefde, de passie, dan ben je vaak automatisch in staat jezelf erin vast te bijten, en dat is nou net wat een goed concept nodig heeft.
In de afgelopen 25 jaar heb ik honderden horeca-concepten, gekke en te gekke ideeën voor restaurants, interieurs voor eetbars, clubs, lunchrooms en god weet wat nog meer voor bijzondere initiatieven voorbij zien komen. En ik moet bekennen, de meeste kwamen rechtstreeks vanuit het hart van de ondernemer erachter. Ze werden om die reden dan ook een succes. In de loop der tijd heb ik er een soort van zesde zintuig door ontwikkeld, zodat ik inmiddels rustig durf te stellen dat ondernemers met liefde voor hun vak, meetbaar succesvoller zijn. Natuurlijk waren er zo nu en dan gasten bij met stiekem een andere drive, bijvoorbeeld geld verdienen, of gekker nog, populair bij de dames worden. In al deze gevallen, geen enkele uitzondering, ging het na een poosje mis. De juiste drive is dus alles.

Twijfel je nog? Mooie ideeën en briljante initiatieven komen nooit van de grond zonder een take-off. Start dus, dan is het begin gemaakt. Als je gepassioneerd bent komt het goed. Het mooie is ook dat enthousiasme aanstekelijk werkt op andere mensen. Gasten en klanten laten zich graag meenemen in het verhaal van een gepassioneerde ondernemer. Zoiets is puur beleving, het leeuwendeel van alle horeca bezoekers is er naar op zoek. Heb jij van nature dat enthousiasme, maak er dan handig gebruik van. Zorg wel dat je authentiek blijft, gebakken lucht verkopen lukt wel voor even, maar na een poosje gaat het stinken.

Natuurlijk is ondernemen hard werken, maar als je het slim aanpakt krijg je er een heleboel liefde voor terug. Ik ben er zelfs van overtuigd dat als je aan je droom kunt werken het je alleen maar energie oplevert. Die droom, daar draait het dus om, zorg dat je eraan blijft bouwen en sleutelen. Misschien moet je wel eens links en rechts wat bijschaven, het kan zelfs zo zijn dat je dromen veranderen. Ben dan niet bang om bij te sturen, maar zorg dat je 100% op koers blijft, dan kom je er.
Fijne avond. X
terug

recht

uit

het

hart