Vuur verwarmt en verbindt

- 17 October 2016 door Edwin Timmers -

Tijdens de naderende najaarskoude is er eigenlijk niks fijner dan de warmte van een echt vuur. Ben je ondernemer in de horeca en heb je de mogelijkheid om ergens in je interieur een mooie vuurplaats te maken, dan zou ik er geen dag langer mee wachten. Je zult zien dat vuur mensen naar zich toe trekt, weten je gasten dat er in jouw zaak de kachel of zelfs een open haard brandt, dan heb je grote kans dat ze, alleen al door de sfeer die een echt vuur met zich meebrengt, voor jouw bedrijf kiezen. Er is niks lekkerder dan vanuit de kou een ruimte binnen te stappen en het effect van een echt houtvuur te beleven. De geur, het geluid en de warmte zijn onovertroffen sfeermakers.
Naast het verwarmende effect zorgt vuur voor verbinding. Wie raakt er nou niet gefascineerd door het vlammenspel van een mooi houtvuur. Rond zo'n vuur komen leuke gesprekken op gang en valt het even stil dan zijn er nog altijd die hypnotiserende vlammen. Eigenlijk kun je het hele jaar rond prima stoken, binnen met een open haard of houtkachel, buiten is het geweldig sfeervol om mooie houtkorven neer te zetten. Probeer het eens, zorg wel dat je beslagen ten ijs komt, maar als je eenmaal de smaak van het stoken te pakken hebt, moet het raar lopen als de vonk niet overslaat.

Die vonk, daar draait het eigenlijk allemaal om. Het doet er dan ook niet toe wie je bent en wat je doet. Ieder z'n ding zeg ik altijd, als de vonk maar overslaat. Zo kan zo'n vonkje een mooi laaiend vuur en een prachtig verhaal worden. Sinds mijn vrouw en ik verliefd werden op elkaar en later op hetzelfde eiland heb ik meer nog dan vroeger iets met vuur. Samen met onze vriend Bojan stoken we met regelmaat een vuurtje op het strand van Vlieland. Rond zo'n strandvuur vertelde hij ons voor het eerst zijn verhaal. Hoe hij van vluchteling een succesvolle horeca ondernemer werd. Ik durf rustig te stellen, dat die verbindende vlammen voor dat specifieke gesprek en de daaruit voortkomende vriendschap zorgden.

Grijp je kans en brand een vuur, het werkt echt. Lijkt het je leuk om met ons eens een vuurtje te stoken. Neem dan vrijblijvend contact met met op, dan maken we een afspraak. Let's start a fire. fijne avond.
terug

zo'n

1000

graden

Celsius