Waarom authentiek zijn zo goed werkt

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Laat zien wat je doet en vooral dat het echt is, authentiek zoals je wilt. Geen aangeleerd kunstje, daar kom je anno 2015 niet meer mee weg.Werk daarom met echte materialen en dito ingrediënten. Als je horeca ondernemer bent geldt dat voor hetgeen je je gasten voorschotelt maar ook hoe je het presenteert.

Vertel je personeel tot in het kleinste detail waarom je ergens voor kiest en laat ze mee bepalen hoe zaken aan te pakken. Zo weten ze precies hoe de vork in de steel zit. Als dan je gasten iets meer willen weten over een ingrediënt of over een bepaald product, dan is het natuurlijk geweldig als jouw personeel het zelf met veel passie kan vertellen.

Je interieur of inrichting is een erg belangrijke factor. Een goed interieur verteld een verhaal. Jouw verhaal, want het is natuurlijk wel het beste als je interieur een afspiegeling is van wat jij je gasten of klanten wilt laten zien.
Kies daarom nooit zomaar voor een thema omdat het gewoon leuk is, probeer analytisch je keuzes te bepalen. (Kom je er niet helemaal uit, ik help je er graag mee in een inspiratie brainstorm-sessie)

Authentiek zijn hoeft overigens niet persé te betekenen dat het ambacht eraf druipt, wat overigens wel leuk is hoor, maar het is niet noodzakelijk om echt te zijn. Voel je je helemaal thuis in een hippe omgeving, met moderne kunst aan de muren en strak vormgegeven meubels, dan nog kun je daar authentiek in zijn. Geen probleem, als het maar vanuit je hart komt. Je gaat dan natuurlijk geen Schnitzels verkopen, of juist wel als contrast. Daarom werkt hutspot ook zo goed in een sjieke omgeving, maar goed.

Zorg er dus voor dat alles klopt, dat het gevoel goed is, da's super-belangrijk. Geen plastic bloemen op tafel, of juist wel als je Kitsch wilt uitstralen, het gevoel moet kloppen. Verdomd lastig hoor ik je denken! Dat klopt, dat geef ik grif toe. Maar als je het goed aanpakt zul je merken dat authenticiteit echt z'n vruchten afwerpt.

Bel me dus gerust voor een vrijblijvend inspiratie gesprek, vind ik leuk.
073-5325216
terug

ambacht eraf druipt