Waarom zijn de bananen krom

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Waarschijnlijk heb je jezelf die vraag al vaker horen stellen dan de volgende WAAROM vraag.Simon Sinek, een Britse Auteur werd in 1 keer wereldberoemd met zijn TED talk, waarin hij het volgende stelt; People don't buy what you do, they buy why you do it.
Vrij vertaald; Mensen kopen iets van je, als ze in je geloven. Dus als jij als ondernemer passie hebt voor datgene je doet komt kun je dat overbrengen en gaan klanten of gasten in jouw producten geloven.
Een win win situatie, want als het jezelf en je klant gelukkig maakt ben je echt goed bezig toch :-)


Je moet jezelf dan ook echt eens afvragen waarom je doet wat je doet. Waar zit jouw passie in? en wat zijn eigenlijk je drijfveren? Of je nou zzp'r bent of een ondernemer met een heleboel mensen in dienst, misschien ben je wel in loondienst. Sta eens even stil bij de waarom vraag.
Waarom doe je wat je doet, of waarom je er überhaupt toen aan begonnen bent. Heb je nog dat vuur van toen, of is het zo verstrooid geraakt dat je er echt over moet prakkezeren.
Mij heeft het enorm geholpen en ik weet zeker dat het jou ook kan helpen je passie te begrijpen, of terug te vinden.

Ik geloof er dan ook stellig in dat passie voor hetgeen je doet voor een grote mate van geluk zorgt. Je bent immers een serieus deel van je tijd met je werk bezig, en als je dat met tegenzin moet doen dan duren de dagen lang.
Natuurlijk kan het niet elke dag halleluja zijn, maar in grote lijnen zou het zo moeten zijn dat je fluitend naar je werk gaat toch?

Persoonlijk krijg ik er bijvoorbeeld een kik van als ik iets kan creëren wat er nog niet is, om van niks iets te maken en zo mensen een leuke tijd kan bezorgen. Als ik dan door mijn ontwerpen van interieurs of meubels het verschil kan maken, dan heb ik daar echt plezier in.
Ga voor jezelf eens na waar je een kik van krijgt en of je dat meer in je dagelijkse werk kunt implementeren. Wedden dat je jezelf er goed bij voelt.

Fijn weekend
Oh ja, via deze link lees je meer over Sinek's ideeën. Have Fun.
terug

Waarom