Waarom?

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Stel jezelf eens die vraag; Waarom.Simon Sinek, een Britse Auteur werd in 1 keer wereldberoemd met zijn TED talk, waarin hij het volgende stelt; People don't buy what you do, they buy why you do it.
Vrij vertaald; Mensen kopen iets van je, als ze in je geloven. Dus als jij als ondernemer passie hebt voor datgene je doet komt kun je dat overbrengen en gaan klanten of gasten in jouw producten geloven.
Een win win situatie, want als het jezelf en je klant gelukkig maakt ben je echt goed bezig toch :-)


Je moet jezelf dan ook echt eens afvragen waarom je doet wat je doet. Wat is jouw passie?, wat zijn jouw drijfveren? Of je nou zzp'r bent of een ondernemer met een heleboel mensen in dienst, misschien ben je wel werknemer in loondienst. Vraag jezelf af waarom je iets doet. Kijk of je het echt leuk vindt, of probeer nog eens na te gaan waarom je er ooit eens aan begonnen bent.
Ik weet zeker dat het je helpt je passie te begrijpen, of terug te vinden.

Ik geloof er dan ook stellig in dat passie voor hetgeen je doet voor een grote mate van geluk zorgt. Je bent immers een serieus deel van je tijd met je werk bezig, en als je dat met tegenzin moet doen dan duren de dagen lang.
Natuurlijk kan het niet elke dag halleluja zijn, maar in grote lijnen moet je jezelf toch wel als een vis in het water voelen op je werk.

Persoonlijk krijg ik er bijvoorbeeld een kik van als ik iets kan creëren wat er nog niet is en zo mensen een leuke tijd kan bezorgen. Als ik door mijn ontwerpen van interieurs of meubels het verschil kan maken, dan heb ik daar echt plezier in.
Ga voor jezelf eens na waar je een kik van krijgt en of je dat meer in je werk kunt implementeren. Wedden dat je jezelf er goed bij voelt.

fijne avond.
Oh ja, via deze link lees je meer over Sinek's ideeën. Have Fun.
terug

Vraag jezelf eens af