Wat kost een goed idee?

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Oei, lastige vraag. 'Wat een gek ervoor geeft' zou mijn moeder misschien gezegd hebben. Zelf geloof ik dat een goed idee goud waard is, maar om het precies in cash uit te drukken, ik zou het zo 1-2-3 niet kunnen zeggen. Wat heb je er voor over als jouw zaak door dat ene goeie idee zomaar opeens een vliegende start krijgt? Juist, dan heeft een goed idee natuurlijk opeens echt waarde. Goeie ideeën hebben trouwens alleen maar die waarde als je er ook echt iets mee doet. Een idee in je hoofd blijft daar lekker zitten, en brengt geen brood op de plank. Een goed idee moet je dan ook z.s.m. concreet maken. Zorg dus dat je tot uitvoering komt en investeer alleen in een goed idee wanneer je er ook daadwerkelijk mee aan de slag kunt.
Wil je een eigen winkeltje beginnen, een kleine lunchroom starten of misschien ben je als investeerder wel op zoek naar een uniek nieuw horeca-concept. Begin dan bij het begin en investeer in het idee. Een goed idee geeft je een helder beeld en bied je houvast voor de uitvoering. Maak dan wel afspraken over hoe zo'n idee vorm wordt gegeven, anders heb je best eens kans te betalen voor gebakken lucht, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Een goed idee is wat mij betreft een pakkend verhaal dat ondersteund wordt met beelden. De meeste mensen zijn namelijk beelddenkers en een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Zorg dan ook dat jouw idee, of het idee waarvoor je gaat betalen, wordt vastgelegd.

Gewoon op papier is vaak handig. Heb je alleen digitale bestanden, print ze uit, maak er een boekje van en sleep ze overal mee naar toe. Zo gaat een goed idee echt pas leven, het moet van jezelf worden. Door zo'n idee op papier te zetten worden die tekeningen en schetsen tastbaar. Een interieurontwerp dat je alleen maar kunt bekijken als je de computer aanzet verdwijnt zodra je op off drukt weer in dat kastje. Uitprinten dus! Hang het desnoods boven je bed en absorbeer de energie die je ervan krijgt. Het onverwachte enthousiasme wat een goed idee teweegbrengt is dan ook werkelijk goud waard. Het is de aanjager van elke ondernemer en zorgt onbewust voor een boost. Een tekening, een zin, een schets of een foto die je ergens neerhangt confronteert je onverwacht. Zo vindt het idee jou in plaats van andersom. Capiche?

Wat kost een goed idee? leuke vraag trouwens. Enne, heb je behoefte aan een goed idee? Neem dan vrijblijvend contact op, over de kosten worden we het wel eens. Fijne avond.
terug

'Wat een gek ervoor geeft'