Wat kost een idee?

- 29 October 2019 door Edwin Timmers -

Oei, lastige vraag. 'Wat een gek ervoor geeft' zou mijn moeder vroeger gezegd kunnen hebben. Zelf geloof ik dat een echt goed idee goud waard is. Stel jezelf eens de vraag hoeveel het je waard is als jouw zaak door dat ene goeie idee zomaar een enorme boost krijgt? Tja, dan heeft een goed idee opeens echt waarde.
Overigens, een idee, al is het nog zo geweldig, heeft alleen maar die waarde als je er ook daadwerkelijk iets mee doet. Er jarenlang op zitten broeden brengt geen brood op de plank. Je raakt er door gefrustreerd en uiteindelijk kom je er achter dat een ander je voor is. weg droom! Aanpakken dus. Zorg dat je idee uitvoerbaar is en investeer er alleen in wanneer je ervan overtuigd bent dat je ermee aan de slag kunt. Maar goed, dit terzijde.

Wil je een bijvoorbeeld eigen winkeltje beginnen, een kleine lunchroom starten of misschien ben je als ondernemer wel op zoek naar een uniek nieuw horeca-concept. Begin dan bij het begin en investeer in het idee. Een goed gepresenteerd idee geeft je een helder beeld en bied je houvast voor de uitvoering. Maak dan wel afspraken over hoe zo'n idee wordt vormgegeven, anders heb je best eens kans te betalen voor gebakken lucht, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Een goed idee is wat mij betreft een pakkend verhaal dat ondersteund wordt met heldere beelden. De meeste mensen zijn namelijk beelddenkers en een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Zorg dan ook dat jouw idee, of het idee waarvoor je gaat betalen, wordt vastgelegd.

Gewoon op papier is vaak handig. Heb je alleen digitale bestanden, print ze uit, maak er een klein boekje van en sleep het overal mee naar toe. Zo gaat een goed idee echt pas leven, het moet van jezelf worden. Door zo'n idee op papier te zetten worden die tekeningen en schetsen tastbaar. Een interieurontwerp dat je alleen maar kunt bekijken als je de computer aanzet verdwijnt zodra je dat ding af zet weer in dat kastje. Uitprinten dus! Hang het desnoods boven je bed en slurp de energie op die het je geeft. Het onverwachte enthousiasme wat een goed idee teweegbrengt is dan ook werkelijk goud waard. Het is de aanjager van elke ondernemer en zorgt onbewust voor een boost. Een tekening, een zin, een schets of een foto die je ergens neerhangt confronteert je onverwacht. Zo vindt het idee jou in plaats van andersom. Capiche?

Wat kost een goed idee? leuke vraag trouwens. Enne, heb je behoefte aan een goed idee? Neem dan vrijblijvend contact op, over de investering worden we het vast wel eens. Fijne avond.
terug

aan

de

slag

ermee