Wat nou Winterdip!

- 18 May 2016 door Edwin Timmers -

Als ik een aantal horeca ondernemers mag geloven, dan zijn de laatste maanden van het jaar nooit de allerbeste. Gasten (ja ook de vaste schare) ervaren de decembermaand vaak al als een dure feestmaand en dan wordt er al gauw beknibbelt op bijvoorbeeld een bezoek aan een restaurant. Toch geloof ik dat er beslist mogelijkheden zijn om deze dip op te vangen. Je zou zomaar je eigen wintercafé of wintertuin kunnen openen, met een leuk gedecoreerd winters interieur trek je gegarandeerd extra gasten.
Een goeie klant van me zat in de laatste maanden van het jaar altijd in een enorme dip en nodigde me uit om eens te komen praten. Na een paar biertjes kwamen we op het idee om een levende kerststal te maken. Dit zou best eens wat extra gasten kunnen opleveren voor het restaurant. Op de achterkant van een bierviltje tekende ik een ontwerp en zo gingen we aan de slag. We bouwden een geweldige stal op zijn terrein, het restaurant ligt aan een bosrand en leende zich zodoende uitermate goed voor dit idee.

De kerststal werd werkelijk prachtig, compleet met herders, engelen en uiteraard levende dieren. Bij een boer leenden we een paar schaapjes, een ezeltje, een kalfje, ja zelfs konijnen ontbraken niet in onze stal. We waren er terecht trots op en hoopten dat het idee zou aanslaan. Na 2 weken belde Peter me met de mededeling dat hij in het weekend al verkeersregelaars had moeten organiseren door de enorme drukte. Ik geloof dat we de stal zo'n 5 jaar hebben gebruikt, de beste investering ooit noemde Peter het gekscherend. Tegenwoordig kun je er exclusief in december dineren in de overdekte wintertuin van het restaurant, reserveren is gewenst.

Nu hoef je in volgende maand niet gelijk ook een kerststal te bouwen om een beetje klanten te trekken, laat staan dat je een levende ezel in je zaak moet zetten :-) Maar als je slim gebruik weet te maken van de sfeer die er rond de feestdagen hangt, dan doe je het goed. Een paar leuke vuurkorven, wat gluhwein, lekkere bokbieren en warme chocomel doen wonderen. Als je ook nog eens de moeite neemt om je interieur in winterse sferen te brengen zet je zomaar de trend en ben je concurrentie mooi te slim af. Mensen zijn namelijk altijd op zoek naar beleving, tijdens de feestmaanden zoeken we met z'n allen zelfs extra deze knusse taferelen op. Je zou die decemberdip dus best kunnen omdraaien door jezelf op deze manier te onderscheiden. Ik help je graag op weg, bel me gerust voor wat ideeën. 073-5325216
terug

trots