Water & Vuur

- 11 May 2017 door Edwin Timmers -

En opeens was daar vandaag de zon, zowaar weer eens een echte rokjesdag om met Martin Bril te spreken. De stad bruist, terrasjes vol met mensen die hunkeren naar mooi weer en dat was het vandaag. De horeca profiteert op zo'n dag volop, terecht want het kon wel weer eens onderhand, toch? Vers getapte glazen pils, lekkere frisse witte wijnen, ijskoude rosé, Radler en water. Ik zag ze allemaal voorbij komen vandaag. Ik kreeg er dorst van, maar vooral het voorbijgaan van al dat water zette me aan het denken.
Wat me vooral opviel was het verschil tussen water en water. Nog steeds zie ik ondernemers als metgezel van hun wijnen, ongegeneerd van die kleine k*t flesjes z.g.n. bron-water uitserveren. Achter welke steen heb jij gezeten! durf ik dan te beweren. Vandaag de dag serveer je kraanwater naast je wijnen, punt! Vraag er gerust een kleine vergoeding voor maar kom nou niet aankakken met allerlei smoesjes om bronwater te slijten. Het levert je een boel goodwill op, wedden. Sterker nog, je verkoopt gegarandeerd meer wijn als je een gratis karafje kraanwater serveert. Ik weet dat ik me hiermee bij sommige van jullie op glad ijs begeef, maar toch. Water en Wijn is beslist geen water en vuur.

Over vuur gesproken, wil je deze zomer nou eens lekker wat sfeer in huis of op je terras halen, stook dan een vuurtje op. Bouw een mooie vuurplaats, schaf een buitenkachel aan of laat een handige staalwerker een mooie vuurkorf maken. Vuur verveeld nooit, je kunt er uren naar kijken, het is een levend wezen. Misschien iets teveel pyromania? Nee hoor, vuur in de horeca is helemaal HOT.

Heb je geen terras, of zie je het niet zo zitten om een vuur brandend te houden, denk er dan eens over om op echt vuur of houtskool te gaan koken. Vuur is zoals gezegd HOT en koken op vuur in het kwadraat. Voor mijn vriend Willem bedachten we trouwens een splinternieuw horeca-concept waarin echt vuur, als onderdeel van de elementen, een grote rol speelt. Op het strand van Vlieland bouwen we zodoende de komende maand een prachtig duurzaam strandpaviljoen met een minimalistisch interieur, maar met 100% beleving van de 4 elementen. Water - Vuur - Aarde - Lucht. Zonder zweverig te worden is dit precies waar het in een moderne horeca-onderneming om zou moeten draaien.

Zie je het wel zitten om met die elementen aan de slag te gaan, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend inspiratie gesprek. Fijne avond
terug

Water

aarde

lucht

vuur