Weet jezelf te onderscheiden

- 09 May 2016 door Edwin Timmers -

Doe maar normaal, da's al gek genoeg.daar staan wij nuchtere Nederlanders al snel mee klaar. Maar hoe onderscheid je jezelf dan van de rest? Daarvoor zul je toch moeten opvallen.


Ik geloof dat je met LEF het verschil kunt maken. Durf op te vallen, denk out of the box en kijk vooral niet teveel naar wat je buurman doet. Ik weet van ondernemers die alles kopiëren wat de buurman succesvol doet, met het motto 'beter goed gepikt, dan slecht verzonnen' praten ze dat goed. Tja, dat gaat dus echt niet werken, zo creëer je namelijk geen enkele identiteit. bedenk zelf iets en verkoop je eigen origineel. Dat werkt!

Je zou bijvoorbeeld op het idee kunnen komen om een strandtent in Utrecht te beginnen. De sleutel tot succes begint met een goed idee, een idee dat opvalt, want wie begint er nou een strandtent in Utrecht. Nieuwsgierigheid gewekt, en voilà volop Free publicity. Inmiddels draait die bewuste strandtent KeyWest als een tierelier en is binnen 3 maanden de Place To Be in Utrecht. Natuurlijk moet alles wel kloppen, een goede keuken, vriendelijk gastvrije bediening, en een supervet interieur.

Heb je het lef, stap dan uit je Comfort-zone en hou met een paar fanatieke personeelsleden eens een inspirerende brainstormsessie op een bijzondere locatie. Midden op het wad bijvoorbeeld. Laat die koppen maar even flink doorwaaien. Drink een gezellige borrel en schrijf alles wat in je opkomt in een notitieboekje. Of het nu uitvoerbaar is of niet, schrijf ze op om er naderhand al het goeds uit te distilleren.
Wedden dat het je wat oplevert. Je krijgt er sowieso de waardering van je personeel voor terug, en das op zich al winst.

Succes, en laat me eens weten of het je is gelukt.
En kom je er niet uit, bel me dan gerust, ik help je graag op weg.
073-5325216

terug

Lef!