Whatsapp Radio

- 29 August 2017 door Edwin Timmers -

Is het nog steeds een algemeen gebruik: niet met lege handen staan als je iemand bezoekt? Wie neemt nog altijd een bloemetje of een ander leukigheidje mee voor zijn of haar gastvrouw en gastheer? Jarigen mogen niet klagen, zij worden gemiddeld genomen nog met presentjes overladen. Hoe ouder de jarige, hoe meer en hoe sterker de drank. Zou die drank trouwens bedoeld zijn als hart onder de riem, zodat de ouder wordende mens zijn ongemakken en frustratie over het afnemende sexappeal kan wegdrinken?


Het bezoekje zonder lege handen. Het komt zelden van mij, meestal van mijn vriendin. “Stop zo meteen even bij de benzinepomp, dan haal ik gauw een bloemetje op.” Met ‘een bloemetje’ bedoelt ze een hele bos. Een bezoekje vraagt om een kleinigheidje, een hele bos is teveel. Maar het wordt niettemin altijd wel een bos, want met één enkele bloem (en dan ook nog eens een kleintje) kun je niet aankomen. Een kleinigheidje dient zonder uitzondering ‘gauw even’ te worden opgehaald. Het mag niet teveel tijd kosten. Als de gastheer en gastvrouw uiten blij te zijn met wat ze kregen, dient de gever te zeggen: “Ach, het is niets, een kleinigheidje, zomaar.”

We treffen elkaar steeds minder in het echt, steeds vaker op social media. Hoe sociaal is social media? Irritante vraag.

Een vriend appte de vraag of ik tijd en zin had om mee te gaan naar een band in Amsterdam. Deze band hadden we samen al vaker gezien en dat was een succes. Dit keer ontbrak het me echter aan tijd. Enkele maanden eerder vroeg hij me hetzelfde voor een bezoek aan een andere band. Die keer liet ik het ook afweten. Twee keer geen tijd (menen te) hebben, neigt naar een structureel bezig zijn met ‘belangrijkere’ zaken. Ik zocht naar een gepaste manier van afzeggen. In gedachten stemde ik af op onze gemeenschappelijke lievelingsmuziek (country) en vond een liedje waarvan ik wist dat hij het nog niet kende. Youtube gaf me de link naar Waiting 'Round To Die van Townes Van Zandt. Geen vrolijk liedje, wel prachtig, een liedje dat ik graag weggeef. Ik appte de youtube-link en de mededeling dat ik niet mee naar Amsterdam zou gaan. Hij was blij met link.

Zeg het met bloemen, zo gebood een reclameslogan ooit. Zeg het met een liedje, stel ik voor. Als je elkaar veel te appen hebt, wordt de conversatie tegelijk een heel persoonlijke radioshow. Ik weet zeker dat dit idee John van Tribe, radiomaker in zijn schaarse vrije tijd, zal aanspreken. En misschien zegt mijn vriendin over een jaar wel: “Met lege handen appen? Nee, dat kun je echt niet meer maken.”

* Hoe belangrijk de juiste muziekkeuze en akoestiek in een gastvrije horeca is lees je in het gratis te downloaden e-book 'Het Verschil Maken Met Je Interieur' op onze site

terug

mannetje

van

de

radio