Zand, Zout & Winterbanden

- 19 May 2016 door Edwin Timmers -

Winterse temperaturen vragen om zout en los zand. Het strooizout, al dan niet met los zand vermengt, is trouwens niet al te best voor je auto, maar goed, het zorgt er wel voor dat we met z'n allen redelijk op de weg blijven als de thermometer onder nul aangeeft. Op dit moment geen zout, geen los zand en moet je jezelf serieus afvragen of je er goed aan gedaan hebt winterbanden te nemen. Maar goed, winter of niet, los zand is niet alleen slecht voor je auto, het kan ook je bedrijfsvoering flink doen roesten. Als horeca onderneming moet je dan ook alleen maar blij zijn met los zand als je een strandtent bent.
Maar hoe voorkom je nou dat losse zand, simpel! Door een goed plan! Een goed uitgewerkt conceptmatig idee zorgt ervoor dat er geen ad-hok beslissingen worden genomen. Vanochtend had ik er nog een leuk gesprek over met een goeie collega die mega veel interieur projecten doet. Hij heeft inmiddels vestigingen in binnen en buitenland, geen kleine jongen dus. Waar vroeger zijn meubels als los zand de deur uit gingen verkoopt hij nu minstens zoveel producten, maar allemaal vergezeld van een goed doordacht plan.

Het grote voordeel van een goed uitgewerkt idee is de houvast die het biedt tijdens de uitvoering. Een interieur verbouwing is bijvoorbeeld een vrij intensief traject en als je dan een mooi plan als leidraad hebt spring je niet zomaar in het diepe. Een goed uitgewerkt idee zorgt ook voor saamhorigheid. Als je personeel weet waar je naar toe werkt, zorgt dat voor enthousiaste mensen. Hou het plan dan ook niet voor jezelf, maar geef je mensen een goeie en duidelijke presentatie. Het werkt echt.

Zo heb ik tientallen presentaties gehouden voor het personeel van verschillende restaurants die een metamorfose ondergingen maar ook voor kapsters die toe waren aan een make-over van hun werkplek. Kantoorpersoneel die heel graag wilden weten hoe het nieuwe kantoorpand eruit kwam te zien. Stuk voor stuk enthousiaste mensen met veel belangstelling voor het bedrijf waarvoor ze werkzaam waren. In alle gevallen had mijn presentatie een positief effect. Van de nieuwsgierigste werd de honger gestild en de sceptici kregen duidelijkheid en draaiden in de meeste gevallen 180 graden bij.

Een goed doordacht plan zorgt er dus voor dat er niet zomaar wat met zand gestrooid wordt om vervolgens maar te zien waar het neervalt. Als ik je 1 goed advies mag geven voor het nieuwe jaar is het dan ook; begin bij het begin. Investeer in een goed plan, in een puik idee. Want daarmee begint alles. Succes en neem gerust contact op om eens samen te sparren.
terug

doordacht plan