Zet die knop eens om

- 17 June 2016 door Edwin Timmers -

En druk eens op die off switch! Helemaal uit zetten? Nee, dat lukt echt niet, ik moet namelijk altijd bereikbaar zijn! Tja, in zekere zin begrijp ik het ook nog eens. Nu de 24-uurs economie langzaam maar zeker gemeengoed lijkt te worden dien je als ondernemer zo'n beetje altijd stand-by te zijn. Je zou zomaar een klant kunnen mislopen omdat je even niet bereikbaar was. Vervelend, maar ik geloof echt dat het wel mee zal vallen. Sterker nog, ik ben van mening dat er compleet nieuwe horeca concepten te bedenken zijn rondom het z.g.n. offline thema.
Terwijl generatie Z opgroeit in een wereld waarin iedereen 24/7 online is ,zie je vooral bij de mensen die net een paar jaar ouder zijn de behoefte aan even geen prikkels. Even offline zijn dus, maar wel met de wetenschap dat je elk moment de knop weer op 'on' kunt zetten. Gisterenavond was ik voor een presentatie bij de Fabrique in Maarssen toen dit thema serieus even de revue passeerde.

Hoe vet zou het namelijk zijn als je een ruimte zou maken waar je niet gestoord kan worden door je telefoon. Neem vervolgens vrijwillig plaats in deze ruimte en je krijgt geen enkel sms-je, app-je, Facebook bericht of Snapchat signaal, laat staan dat je gebeld kan worden. Hoe vet is dat! Richt je deze ruimte ook nog eens in als een super relaxte 'Offline Room' dan geloof ik er echt in. Dan wordt offline zijn opeens cool.

Met een leuke inrichting die je ruim een halve eeuw mee terug neemt naar eind jaren '60 kun je met de Offline Room echt de blitz maken. In een mooi vintage interieur passen sowieso bellende of appende mensen, richt daarom zo'n ruimte in met lekker zittende fauteuils, sofa's en ga desnoods voor hoogpolig tapijt. Draai lekker in het gehoor liggende muziek, of zorg dat er fluitende vogeltjes te horen zijn. Zorg voor de ultieme relaxing experience en je gasten doen de rest. Wedden dat het werkt.

Er zijn vandaag de dag zelfs al peperdure reizen te boeken waar je geen enkel bereik hebt, da's overigens nog niet zo eenvoudig, want het world wide web heet niet voor niet web. Het toont in elk geval de groeiende behoefte aan van een greep mensen die behoefte hebben aan even helemaal niks! En ga voor jezelf eens na, hebben we dat niet allemaal wel eens van tijd tot tijd. De horeca kan ook hierin weer voorop lopen, heb je de ruimte en het lef. Ga ervoor! Heb je behoefte om hierover eens van gedachten te wisselen. Neem dan vrijblijvend contact op. Fijne avond.
terug

Offline Room