Zijn uw interesses veranderd?

- 11 September 2018 door Edwin Timmers -

"Zijn uw interesses veranderd, heer Timmers?" Met deze zin bovenaan een mailtje benaderde mijn zorgverzekeraar me. Het klinkt bijna vermanend, alsof de verzekeringsconsulent ontdekt heeft dat mijn interesses veranderd zijn en dat hij of zij daarvoor een verklaring, liefst een schriftelijke, van me wil. Mijn achterdocht in deze bleek echter misplaatst. Ze willen me gericht van dienst zijn, althans, dat zeggen ze. Hoe ga ik ze vertellen dat ik hun mailtjes kan missen als kiespijn. Nog nooit las ik er meer van dan de eerste regel.


"Zijn uw interesses veranderd, heer Timmers?" Toch een vraag om niet meteen weg te gooien. Allereerst moet ik bij mezelf te rade wat mijn interesses zijn. De twee voornaamste? Muziek en boeken. Alle boeken? Nee. Alle muziek? Nope. Films, ik vergat ze bijna, ook een interesse. Alle films? Ook nee. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Gisteren sprak ik een jonge vrouw die ontslag nam, opeens, zonder zich te bekommeren om een nieuwe baan. Ze zei heel veel dingen interessant te vinden en dat wel eens als lastig te ervaren. Ik knikte. Je ziet iemand iets doen en je denkt: dat lijkt me ook wel wat. “Misschien word ik wel timmervrouw,” liet ze zich met een verleidelijk lachje ontvallen. “Doen!” reageerde ik. “Het zal je niet tegenvallen.”

Het is de wereld die interesses aandraagt. Vorig jaar mei belde John van Tribe me met de vraag of ik blogs voor zijn website wilde schrijven. Tuurlijk. Sindsdien zit ik met een andere mindset in de kroeg. Als ik het er naar mijn zin heb – wat meestal het geval is – vraag ik mezelf af hoe dat zo komt. Sinds het telefoontje van John opende zich de wereld van de interieurs voor mij. Momenteel sta ik met mijn snufferd op de handen van bouwvakkers om te zien hoe ze maken wat ze maken.

Dus, samengevat, beste verzekeringsconsulent: mijn interesses zijn veranderd, jawel. Helaas sluiten ook deze nieuwe interesses nog altijd niet aan bij uw vakgebied. Excuses voor dit ongemak. Met vriendelijke groet, Edwin Timmers.

terug

zonder

zich

te

bekommeren