Zinnenprikkelende drankjes

- 03 September 2018 door Edwin Timmers -

Ze zijn het roerend met elkaar eens, de twee jonge vrouwen, 22 en 25, aan de tafel in de huiskamer. Vanuit de keuken, mijn handen in het warme sop, luister ik stiekem mee. Ze praten over werk, stappen en hippe lunchrooms.

De oudste is heel tevreden met haar werk: Ik zou niets anders willen doen. De jongste informeert voorzichtig naar haar inkomen. Als ze te horen krijgt wat zij verdient, prijst ze zich gelukkig met haar studentenbestaan. Ze wil natuurlijk ook een baan, maar toch vooral een die veel geld oplevert. Misschien dus maar een extra masterstudie om daarna in de slappe was te geraken.

Allebei houden ze van stappen en lekker eten buiten de deur. De oudste is lyrisch over de ‘high wine’ die ze cadeau had gekregen. Een high wine is de alcoholische variant van de welbekende high tea. De jongste roept enthousiast dat ze dit modieuze uitje ook wil en verschuift meteen daarop het accent van het gesprek naar hippe lunchrooms. “Het valt me trouwens op dat hoe hipper het personeel is, hoe slomer de bediening.” De oudste lacht: “Ja, valt mij ook op. Die hebben het werken niet uitgevonden. Soms zit je een uur te wachten op een latte macchiato.” De jongste doet er een schepje bovenop: “En anderhalf uur op een supersimpel broodje met houmousspread. Zit je te trillen van de honger.”

De oudste is herstellende van een kater. Eigenlijk had ze door willen gaan met het drankje waarmee ze de avond ervoor afsloot. “Dan voel je je zo weer goed. Maar ja, dan ben ook meteen weer dronken.” De jongste kent het probleem. “Heb je wel eens een paardenkut gehad?” vraagt ze onomwonden. “Jaaa!” roept de oudste. “Dat is zooo lekker joh!”

Ik haal mijn handen uit het sop, droog ze af en typ grinnikend ‘paardenkut’ in de webbrowser van mijn mobiel. Het blijkt een mixdrankje te zijn: Apfelkorn met Spa rood, populair onder studenten. Iets minder populair maar het vermelden zeker waard blijkt de Cumshot.
terug

dat

is

zoooooo

lekker