Zo doe ik inspiratie op

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Hoe kom je erop? Een goed idee kun je zomaar ineens krijgen, maar als ideeën je vak zijn, dan is het ook wel eens op. Dan moet je opeens inspiratie opdoen, maar hoe doe je dat?Overigens hoef je natuurlijk niet te grossieren in ideeën om baat te hebben bij een goed idee. Ben je werkzaam in de horeca dan kun je zomaar geïnspireerd raken om je menukaart helemaal te vernieuwen, of een complete nieuwe inrichting te nemen.

Heb je een kantoor met een boel medewerkers dan is het prettig als je regelmatig nieuwe ideeën door kunt voeren. Stilstand is achteruitgang, en "laat maar want zo doen we dat nou eenmaal hier" is killing voor elke medewerker.
Een goed idee is dus hartstikke welkom, maar terug naar de les nu.

Om zelf geïnspireerd te raken hoef ik geen wereldreizen te maken, dat is overigens wel heel leuk hoor, maar ik hou het vandaag wat dichterbij huis. Ik probeer elke dag 1 keer naar onze studio te wandelen. 's-morgens sta ik zo rond zevenen op, smeer boterhammen voor onze kinderen. Samen met mijn vrouw genieten we van een lekker bakkie koffie, ik blader ff door de krant en vervolgens loop te te voet naar mijn werk.

Nu heb ik het voorrecht om in het buitengebied te wonen, dus maak ik een stevige ochtendwandeling door de hei. Ondertussen bedenk ik wat er op het programma staat, laat wat nieuwe ideeën de revue passeren en geniet vooral van de natuur. Elke ochtend kom ik mensen uit het dorp tegen die hun hond aan het uitlaten zijn. We maken even een praatje en ik vervolg mijn weg naar de Studio. Als je erover nadenkt stelt het niks voor, maar ik voel me er geweldig bij. De meeste ideeën ontstaan in die twee keer 20 minuten die ik al lopend door de hei doorbreng.

Mijn advies is dan ook, maak je hoofd leeg om plaats te maken voor nieuwe ideeën. Wil je een keertje met me brainstormen over jouw ideeën, of gewoon gezellig eens meelopen stuur me dan een Email.

Fijne avond.
terug

maak je hoofd leeg