Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Sinterklaasweer
20141210-blog-horeca-interieur-sinterklaas-kerst-decoratie.jpg
"Het is sinterklaasweer," zegt de vrouw die met me naar buiten loopt. Zij om te gaan roken, ik om naar huis te gaan. Wind en regen, perfect weer inderdaad om de goedheiligman het dak op te jagen en zelf lekker binnen te blijven...
Doe eens gek!
20141004-blog-horeca-interieur-wauw-moment.jpg
Doe maar gewoon, da's gek genoeg. Hollandse nuchterheid ten top, maar wel eentje die echt passé is. Wij geloven namelijk dat je op moet vallen, wil je jezelf in the picture spelen. Dus doe eens gek! Want waarom zou je een grij...
Digitaal is niet gezellig
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Gezelligheid kun je namelijk niet downloaden. Het is misschien logisch, maar heb je er als horeca-ondernemer wel eens bij stilgestaan dat de horeca hierin een werkelijk unieke positie verkeerd. Terwijl de retail-ondernemers all...
Positief denken
20160204-blog-horeca-inrichting-video.jpg
Positief denken is iets wat iemand van nature gegeven is, ik las het in een wetenschappelijk artikel en het zette me meteen op scherp. Op het moment dat je geboren wordt zit het als het ware bij je genenpakket meegeleverd, zo l...
Toiletjuffrouw
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Iedereen komt ze wel eens tegen, De Pay-WC. Bij een tankstations langs snelwegen in het buitenland, maar ook steeds meer bij uitspanningen in ons eigen land. Wc's waar je uitsluitend tegen betaling gebruik van kunt maken. In ee...
Telefoon terreur
20141215-blog-horeca-interieur-entree.jpg
Je hebt ze vast al eens gespot, ik persoonlijk dit weekend nog. Van die stelletjes die 'gezellig samen uit eten' zijn en vervolgens de hele avond met hun telefoon zitten te kloten. Het zou me natuurlijk worst moeten wezen, deze...
Gewoontedier
20160502-blog-horeca-inrichting-niks.jpg
Ik spreek nogal wat ondernemers die op dit moment van de huidige economische hoogconjunctuur profiteren. Mooi, je moet tenslotte 'hooien als de zon schijnt', niet waar? Toch heb ik gemerkt dat het goed is alert te zijn om niet ...
Gezond sceptisch
20140927-blog-horeca-inrichting-voor-bier-drinkers.jpg
Als mij iets gratis wordt aangeboden, reageer ik sceptisch. Misschien een onhebbelijkheid, maar mijn geloof dat alleen de zon haar werk voor niks doet, maakt me wantrouwig voor andere aanbiedingen voor nop. Maakt dit wantrouwen...
Ongevaarlijk
2018-gastvrijheid-interesses.jpg
In een voortuin aan het eind van de straat maakt een boom zich op voor de winter. Nog een keer stralen voordat hij zijn bladerdek verliest. Een bladerdek dat ongemerkt van onopvallend groen naar indringend geel veranderde. De k...
Voor de Vorm
2018_horeca-interieur-delfts-blauw.jpg
Als je iets voor de vorm doet, geef je blijk van nette manieren, dan doe je iets omdat het zo hoort. Een tv-programma van de NTR heette 'Voor de vorm'. Een programma over vormgeving van alledaagse dingen. Ik kijk heel graag naa...
Waar voor je geld
20140728-blog-horeca-interieur-proefvijver.jpg
Een poos geleden ging ik met mijn oudste zoon een avondje op stap in Amsterdam. Hij woonde op dat moment in onze hoofdstad en daarom leek het ons leuk om er eens met z'n tweetjes op uit te trekken. Keuze zat in Mokum, maar waar...
Kurkgeld
20160102-blog-horeca-interieur-feestmaand.jpg
Kurkgeld of kurkengeld. Ook al ken je deze woorden niet, toch voel je wellicht aan wat ermee bedoeld wordt. "Kurkgeld is het bedrag verschuldigd ter zake het in de ruimten van een horecabedrijf nuttigen van niet door dat horeca...
Je dromen najagen
20180310_interieur_strandtent-dromen-najagen.jpg
Heb je een droom, of loop je als ondernemer al langer met een idee rond wat je dolgraag zou willen realiseren. Dan is de enige manier om dat te bewerkstelligen eraan beginnen. Het klinkt wellicht te eenvoudig voor woorden, maar...
De Feel Good Factor
2018-goaltjesdief-Wessel.jpg
Alleen lekker is niet goed genoeg! Als je als ondernemer in de horeca echt het verschil wilt maken zul je je gasten een verhaal moeten voorschotelen. Combineer het beste van je kaart met beleving en ze zijn als was in je handen...
45 toeren
20141201-blog-horeca-interieur-muziek.jpg
DJ staat voor disk jockey. Over jockey zegt het woordenboek dit: "a person who operates or works with a specified vehicle, device, object, or material". Het woord werd echter oorspronkelijk gebruikt voor de persoon die een race...
Zingen in de kerk
2019_hotel-interieur-horeca.jpeg
Sommige mensen hebben aan een half woord genoeg. Ik ben van het slag dat soms net een paar woorden mist. Maar daar is goed mee te leven. Uitgenodigd worden voor een zwemfeestje en daar zoveel zin in hebben dat de laatste zin op...
Rafelranden
20140920-blog-horeca-decoratie-kitsch-interieur.jpg
John van Tribe noemt zich een liefhebber van de rafelrand. Voor sommigen wellicht een vaag begrip; ik weet precies wat hij bedoelt. Ongeveer precies. Het scheuren van een gitaar ontstaat als een versterker de topjes van de gelu...
Slogan
20140927-blog-horeca-inrichting-voor-bier-drinkers.jpg
Als je in een volle kroeg opeens de leus Arbeit macht Frei scandeert, zal waarschijnlijk niemand voor je applaudisseren. De leus is namelijk onlosmakelijk verbonden met de Duitse concentratiekampen. Toch waren het niet de natio...
Vrijdenkers
20160414-blog-horeca-interieur-journey.jpg
Vrijdenken, als je dat kunt dan is The Sky The Limit. Voor mij een soort van vanzelfsprekendheid, maar toen ik onlangs een artikel las waarin werd gesteld dat ieders fantasie bepalend is voor zijn of haar mogelijkheden, was dat...
Vadertje tijd
20160210-blog-horeca-inrichting-kasteleins.jpg
Wat tijd heeft gehad om te rijpen heeft een betere smaak. Dit principe geldt voor wijn, kaas, maar ook voor groenten en fruit. eigenlijk voor alles wat groeit en bloeit is geduld een schone zaak. De natuur heeft nou eenmaal een...
Afrit nummer 51
20141114-blog-horeca-interieur-hoge-nood.jpg
Laat de plaatsnaam Nuland in een willekeurig gezelschap vallen, dan is er ongetwijfeld iemand die er ooit eens kwam. Niet verder dan het hotel van Van der Valk, maar goed, Nuland is Nuland. Van der Valk, voor de meeste Nulander...
Eenheidsworst
20140820-blog-winkel-inrichting-horeca.jpg
Vanmiddag herinnerde ik me opeens een radiointerview van enkele jaren geleden met Mies Bouwman. De grand dame van de Nederlandse televisie, want dat was Mies toch, sprak hierin haar frustratie uit over saaiheid van de programma...
Dol in de kop
20140923-blog-winkel-interieur-horeca-inrichting.jpg
Een verkoudheid met overal spierpijn, beetje dol in de kop, noem ik een griepje. Elke herfst grijpt de griep mij, vaste prik. In deze toestand kan ik maar beter in bed liggen. Toch is het soms goed om dat zelfbedachte advies te...
onderbewust (on)tevreden
20141129-blog-horeca-interieur-inrichten.jpg
Met beleving maak je het verschil en scoor je gegarandeerd beter, punt! Als je met jouw interieur je gasten een positief gevoel kunt geven, dan heeft dit echt een enorme meerwaarde voor je bedrijfsvoering. Ik durf dan ook gerus...
Knoest!
20141208-blog-horeca-inrichting-weggeven.jpg
Perfectie is saai! Deze quote van topkok en horeca-ondernemer Jamie Oliver heb ik inmiddels meerdere malen aangehaald. Hij had het natuurlijk over eten, over de presentatie ervan om precies te zijn. 'Niet alles hoeft perfect te...
Geluksgetal
20141119-blog-horeca-interieur-kijken.jpg
De foyer wordt gebruikt voor verpozing tijdens de pauze, maar ook voor en na de voorstelling, aldus Wikipedia. De voorstelling die ik bezocht had geen pauze, maar er was wel de mogelijkheid tot verpozing voor en na de voorstell...
Van Prik naar Champagne
20140813-blog-horeca-interieur-contrast.jpg
Het pad van mooi naar geweldig of zoals de titel van deze blog; Van Prik Naar Champagne, is vaak lastig te defini√ęren maar wel een must om het verschil te maken, zo blijkt vaak. Het is de kunst om met subtiele details een Wauw...
Wat kost een idee?
2018-interieur-architect.jpg
Oei, lastige vraag. 'Wat een gek ervoor geeft' zou mijn moeder vroeger gezegd kunnen hebben. Zelf geloof ik dat een echt goed idee goud waard is. Stel jezelf eens de vraag hoeveel het je waard is als jouw zaak door dat ene goei...
Rokers zonder vuur
20141226-blog-horeca-interieur-houtkachel.jpg
Zijn vishandel gaat naar een kleiner pand. De keten is volgens hem efficiënter geworden. "Met een derde van de voormalige ruimte kan ik dezelfde omzet draaien." Ik wil weten hoe precies de handel efficiënter is geword...
Rustig snuiven in het hooi
20160302-blog-horeca-inrichting-bijna-lente.jpg
Een kluwen van ledematen en fietsen licht op in het schijnsel van onze koplampen. Het stel probeert op te krabbelen. Ik bied aan om hen naar huis te brengen. De vrouw is zo blij dat ze me om de hals vliegt en een dikke kus geef...
menu