Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Je werk of je leven!
20141215-blog-horeca-interieur-entree.jpg
Tja, volgens mij is er, zeker vandaag de dag, eigenlijk geen onderscheid te maken, dus laten we stellen dat je werk je leven is en andersom. Misschien ervaar je deze stelling als een beetje wazig, no hard feelings hoor. Wat voo...
Jeuk aan mijn software
20141203-blog-horeca-inrichting-hergebruiken.jpg
"Wat is je dak waard?"
Moeilijke vraag. De provider meldt dat zijn spamfilter niet optimaal functioneert.
"Zit u al langer bij dezelfde energieleverancier? Dan is dat kans groot dat u teveel betaalt!"

De ...
Dingen zien die er niet zijn
20160325-blog-horeca-interieur-niks.jpg
Dingen zien die er niet zijn. Een paar jaar geleden werkte ik achtenveertig uur achtereen met een korte onderbreking - voor een schoonheidsslaapje - van zo'n drie uur. Het laatste halfuur, tijdens de rit door de schemer naar hu...
Levenskunst voor machines
20160120-blog-horeca-inrichting-origineel.jpg
Het leven gaat over bergen en door dalen; geen voorspoed zonder tegenslag en geen geluk zonder ellende. Heel veel mensen geloven dat het zo werkt. Misschien is het ook wel zo: in een paradijs zou ik me snel gaan vervelen, vrees...
Screw It, Let's Do It
20160102-blog-horeca-interieur-feestmaand.jpg.jpg
Natuurlijk is het een goede zaak om weloverwogen besluiten te nemen, maar er komt een moment dat je de knoop door moet hakken. Echte ondernemers onderscheiden zich vaak in de voortvarendheid waarmee ze dit doen. Niet bang zijn ...
De binnenkant van mijn oogjes
20160413-blog-horeca-interieur-easy.jpg
Het ratelen van de deurbel slaat mijn concentratie aan diggelen. Da's waar ook, ze zou even wat af komen geven. Ik spoed me van de zolderkamer over twee trappen naar beneden en baal van mijn vijfdaagse stoppelbaard en de pantof...
Kuisen met Gwendolien -2-
20140729-blog-horeca-interieur-vloer.jpg
Ik ben niet moeders mooiste, maar dat ligt niet aan mij, dat ligt aan mijn zussen. Mijn zussen zijn namelijk ontzettend mooi, verrukkelijk zelfs, als ik sommige kerels mag geloven. Ik iets minder, maar nog altijd meer dan negen...
Volautomatisch wonen
20140627-blog-horeca-interieur-weggooien.jpg
Vraag me niet wat nu precies een luie stoel is, maar ik heb er wel een en ik zit erin als ik van het werk thuiskom. De garage opent zijn roldeur als een hongerige mond wanneer mijn zelfrijdende auto mij de oprit oprijd. Ah, daa...
Kromkommers
20140728-blog-horeca-interieur-proefvijver.jpg
Perfectie is saai! Deze quote komt rechtstreeks uit de koker van topkok Jamie Oliver. Hij had het natuurlijk over eten, over de opmaak van een gerecht, de foodstyling om precies te zijn. 'Niet alles hoeft perfect te zijn, perfe...
Gekkigheid
20141004-blog-horeca-interieur-wauw-moment.jpg
Vorige week vertelde ik over goochelen als een vorm van entertainment die me kan bekoren. Niet alle entertainment onderga ik met evenveel enthousiasme. Sport doet me niets, met uitzondering van dat ene onderdeel van de ritmisch...
Say Cheeeeeeze
20160104-blog-horeca-interieur-klein.jpg
Fotomomentjes, selfies, even het eten op je bord vastleggen. Sinds de opkomst van de smartphone worden er meer foto's gemaakt dan ooit tevoren. Op zich een goeie ontwikkeling, om nog maar eens in old school fotothermen te blijv...
Psycho op zolder
20160125-blog-horeca-interieur-offline.jpg
Wie Hitchcocks film Psycho ooit zag, herinnert zich ongetwijfeld het motel van de schizofrene Norman Bates. Ergens las ik dat de kelder van dat motel de onderbuik, dus de menselijke driften, symboliseert. De zolder zou staan vo...
Kuisen met Gwendolien -1-
20140719-blog-horeca-interieur-onderhoud.jpg
"Mocht de wereld vergaan, dan ruimen wij haar op." Zo verkoopt mijn baas zichzelf en ons. Hij zet graag hoog in. Ik werk de ene dag alleen en andere dagen met Mahmoud of Erik, net wie van hen op die dag staat ingeroosterd. Inte...
Fit in Twintig Achttien
20160608-blog-horeca-inrichting-kromkommer.jpg
Wat gezond is voor jezelf, geldt ook voor je onderneming. Beweging, vooruitgang, niet stil zitten maar ga voor de fast forward modus. Je houdt er je conditie mee op pijl, je lijf en leden gezond en je onderneming lekker dynamis...
De goeie jongen
20141206-blog-horeca-interieur-gezonde-food-concepten.jpg
Spreid je vingers en zet hun toppen heel langzaam en zacht op je hoofd. Beetje wriemelen met die toppen nu. Een sensatie (of gewoon lekker). Een traktatie als iemand anders het bij jou doet, hoewel dat natuurlijk per persoon ve...
Slik
20160221-blog-horeca-interieur-passie.jpg
Bij toeval hoorde ik enkele weken geleden een interview met Mies Bouwman. Deze grand dame, want dat is ze, van de Nederlandse televisie sprak haar frustratie uit over de programmas die ze op tv voorbij ziet komen. Het zit allem...
Quizjes
20141221-blog-horeca-interieur-bier-beleving.jpg
In een internetreclame viel me het woord quizjes op. Een schattig woord, vind ik, zeker als het zacht uitgesproken wordt. Een aaibaar woord en in die zin het schoothondje van de taal. Schrijf er voor Tribe maar eens stukje over...
Shindig
20141003-blog-horeca-interieur-trends-spotten.jpg
Voor het eerst in tien jaar waren we op oudejaarsavond niet thuis. Best wennen, maar het alternatief was buitengewoon goed. Een vriend van ons organiseerde met een stel anderen voor de zesde keer het dansfeest Shindig! In Nijme...
Track & Trace
20160120-blog-horeca-inrichting-origineel.jpg
Lekker televisie kijken met de hele familie op een uitpuilende bank. Soms een uitzending van VPRO's Tegenlicht en soms, doorgaans al even ongemakkelijk, een aflevering van Black Mirror, een serie van losstaande verhalen op Netf...
Eerlijk bedriegen
20141124-blog-horeca-interieur-kip-concept.jpg
Cafe De Schaapskooi in Vorstenbosch kan zo het museum in. Ik was er tijdens een kerstbal voor zzp'ers. Een reeds vijfenzestigjarige zelfstandige wist me te vertellen dat het behang er al in zijn jeugd tegenaan zat. Het heeft ee...
Smakelijk Verhaal
20160613-blog-horeca-interieur-oplossingen.jpg
Lekker joh! Maar alleen lekker is niet goed genoeg. Als je in de horeca echt het verschil wilt maken zul je een verhaal moeten serveren. Combineer uitgesproken smaken met beleving en je gasten zijn als was in je handen. Als je ...
Met alle winden meewaaien
20160229-blog-horeca-interieur-schrikkeldag.jpg
Als ondernemer maak je voortdurend keuzes! Het is noodzakelijk om je bedrijf op de rit te houden. Dat houdt soms ook in dat je tegendraads zult moeten zijn en beslissingen moet nemen die niet iedereen even goed uitkomen. Niks m...
Focus on Love
20160113-blog-horeca-interieur-fotomomenten.jpg
Wat je ook doet, focus on love! Want wanneer je iets vanuit je hart doet werkt dat door tot in het laatste detail en betaald zich uiteindelijk vanzelf uit. Als alleen geld verdienen je motivatie is om 's-morgens je bed uit te k...
Als een rus in de bus
20140923-blog-winkel-interieur-horeca-inrichting.jpg
Heel even voelde ik me een personage in een van die prachtige verhalen van Tsjechov. Zo'n man met drie lange Russische namen die door een overdaad aan medeklinkers hard klinken. Een naam die verwijst naar familie en de voornaam...
Smullen
20141004-blog-horeca-interieur-wauw-moment.jpg
Weet je wat mooi is? Gemutste mensen, gestoken in dikke, lange jassen met hoog sluitende kragen, vanuit de kou een kroeg zien binnenstappen. Hoe ze zich, genietend van de warmte, de kou van zich af rillend, van hun winterkleed ...
Waag de sprong
20140727-blog-horeca-interieur-boom.jpg
Heb je er in 2017 nog aan getwijfeld? Dan is de start van het nieuwe jaar wellicht een mooie gelegenheid om de sprong te wagen. Welke stap, sprong of voorzichtig initiatief je ook wilt nemen, je zult het zelf moeten doen. Droom...
Hondje weg
20160126-blog-horeca-interieur-gepraat.jpg
Boris heeft een schort voor en roert in de soep. "Wist jij dat ze een hondje heeft?" vraagt hij. "Ja," antwoordt Sharon. "Dat wist ik wel. Misschien twee keer of zo zag ik het beestje op de vensterbank." Ze slaat een schoon lak...
Pure functionaliteit
20140720-blog-horeca-interieur-duur.jpg
Snacken uit de muur is de meest effici√ęnte manier van uit eten. Tegelijk is er weinig aan. Maagvulling, meer niet. Afgelopen weekend was ik met een stel vrienden in Gent. Om aan te sterken voor het tweede deel van de avond stu...
Joris Breedschot bezoekt Gent
20141220-blog-horeca-interieur-entree.jpg
Hij zag er van af na het zien van een foto op Instagram, anders had mijn chef me opslag gegeven. Maar dat gebeurde pas later. Eerst bezocht ik Gent. Met vijf personen in de Nissan Micra van mijn vrouw. Het schoot lekker op. Het...
Met of zonder kluit
20141013-blog-horeca-interieur-maandag.jpg
Het ergert me dat ik diep van binnen toch van die vermaledijde kerstsfeer houd. Vertel het alsjeblieft niet tegen anderen, want dat zou me als verstokte kerstkankeraar volstrekt ongeloofwaardig maken.

Ik doe niks aa...
menu