Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Heerlijk unplugged en offline
20160413-blog-horeca-interieur-easy.jpg
In 1989 zond MTV de eerste serie uit van MTV unplugged, het programma werd tegen alle verwachtingen in een regelrechte hit. Blijkbaar bestond er wereldwijd de behoefte om de volumeknop wat lager te draaien. Voor de band Nirvana...
Shabby Chique Style
20140726-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Het is voor elke horeca ondernemer een ware kunst om gasten of klanten het naar hun zin te maken. Je wilt natuurlijk dat je gasten zich in jouw restaurant op hun gemak voelen. De best lopende restaurants zijn laagdrempelig en v...
Ook het adres voor tweedehands auto's
20160301-blog-horeca-interieur-gas.jpg
Als ondernemer maak je voortdurend keuzes! Het is noodzakelijk om je bedrijf op de juiste koers te houden. Sterker nog, wanneer je met alle winden mee waait, wordt het hoogstwaarschijnlijk niks. Vlees noch vis, om maar eens in ...
Niet loslaten!
20160126-blog-horeca-interieur-gepraat.jpg
Als het even niet meezit! Want de aanhouder wint, zo luidt het gezegde, toch? De echte volhouders laten zich zogezegd niet uit het veld slaan als het even tegenzit. Eigenlijk geldt dit principe voor alles wat je onderneemt, ma...
Wat nou duurzaam inrichten!
20160422-blog-horeca-interieur-kwaliteit.jpg
Zo'n 25 jaar geleden trok ik de stoute schoenen aantrok en schreef ik mezelf als Tribe in bij de kamer van koophandel. Destijds had ik een vaste job als ontwerper en decorateur voor hoofdzakelijk horeca bedrijven en zag het wel...
De kracht van postiviteit
20140913-blog-horeca-interieur-authentiek.jpg
Positief denken is vaak een erfelijke aangelegenheid. Op het moment dat je geboren wordt zit het als het ware bij je genenpakket meegeleverd. Als je zo'n geluksvogel bent, dan pluk je daar waarschijnlijk de rest van je leven de...
Scheve tomaten en kromme komkommers
20140715-blog-horeca-interieur-ingredienten.jpg
Perfectie is saai! Deze quote hoorde ik alweer enige tijd geleden van Jamie Oliver. Hij had het natuurlijk over eten, over de food styling om precies te zijn. 'Niet alles hoeft perfect te zijn, perfectie is vaak zelfs een beetj...
Voor de volle 100%
20140904-blog-zo-wordt-je-horeca-bedrijf-een-hotspot.jpg
Als je ergens echt in geloofd, ga er dan voor. Waarschijnlijk besef je het jezelf nog niet, maar door dat geloof, die passie, heb je serieus voorsprong op je concurrenten. Het kan zijn dat je een geweldig nieuw idee hebt voor e...
Smaakversterkers
20160406-blog-horeca-interieur-gekozen.jpg
Volgens sommige management-goeroes moet je focussen tot je een ons weegt, want dan verschijnt er ook voor jou en je onderneming, licht aan het eind van de tunnel... Duhh, denk ik dan, volgens mij is het juist heel goed mogelijk...
Jouw verhaal telt
20160520-blog-horeca-interieur-food.jpg
Dit weekend had ik een leuk gesprek met mijn oudste zoon over de reis die hij afgelopen week maakte naar Australi√ę. We spraken o.a. over het beeldmateriaal wat hij tijdens een tussenstop had geschoten op de vismarkt in Abu Dab...
Resultaat is een inspiratiekiller
20160215-blog-horeca-interieur-wc.jpg
Het resultaat telt! Vraag me maar niet hoe vaak ik deze 'inspiratiekiller' in mijn inmiddels 25 jarige carrière, voorbij heb horen komen. To Much! Een hele tijd heerste er een standaard, waarin een soort idiote redenering gold...
Ga voor de FeelGood factor! 10 Tips
20160213-blog-horeca-interieur-samenwerking.jpg
Inmiddels al weer enkele maanden geleden werd mijn interesse gewekt door een bijzonder radio bericht; Feel-Good-Muziek! Nou ben ik van jongs af aan muziekliefhebber en hou ik me dagelijks bezig met FeelGood zaken, dus mijn inte...
Dames gaan voor
20160308-blog-horeca-inrichting-lady.jpg
Vandaag op internationale vrouwendag lijkt het me goed om nog maar eens de geweldig positieve invloed van dames op de werkvloer onder de aandacht te brengen. Want niet alleen in de horeca is het prettig werken met vrouwen, ook ...
Gewoonte is a freekin' Bitch
20140720-blog-horeca-interieur-duur.jpg
En da's echt waar! Of je nu met mensen of hele organisaties te maken hebt die handelen uit gewoonte, het is Freekin' killing! ofwel gewoonte is a bitch. Inmiddels al weer een poosje terug mooi verwoord door Annet van Running F...
Het wauw effect, van mooi naar geweldig!
20160325-blog-horeca-interieur-niks.jpg
Vanochtend reed ik naar een afspraak en onderweg ontdekte ik een foto die me de verdere rit bezig hield. Het betrof hier een levensgrote afbeelding van een mooie jonge dame die reclame maakte voor een bepaald evenement. De foto...
Alleen lekker is niet genoeg
20141007-blog-horeca-inrichting-bakkie-leut.jpg
Nee, alleen lekker is niet goed genoeg. Als je in de horeca echt het verschil wilt maken zul je een verhaal moeten serveren. Combineer uitgesproken smaken met beleving en je gasten zijn als was in je handen. Als je erover naden...
`t is echt een vak!
20160113-blog-horeca-interieur-fotomomenten.jpg
Gisteren werd Floortje Dessing door het Broadcast Magazine uitgeroepen tot omroepvrouw van het jaar 2016, terecht wat mij betreft. De programma's die ze maakt, met name de serie 'Floortje naar het einde van de wereld', zijn als...
Waag de sprong
20160419-blog-horeca-inrichting-eng.jpg
Heb je er in 2016 nog aan getwijfeld? Dan is de start van het nieuwe jaar wellicht een mooie gelegenheid om de sprong te wagen. Welke stap, sprong of voorzichtig initiatief je ook wilt nemen, je zult het zelf moeten doen. Droom...
Gewoon kan altijd nog
20160121-blog-horeca-interieur-vernieuwen.jpg
Afgelopen weekend was ik met mijn oudste zoon in de stad om even gezellig samen een hapje te eten. Omdat hij in Amsterdam woont en wij in de gemeente 's-Hertogenbosch, is dit niet iets wat we wekelijks kunnen doen. Daarom steld...
Een sterretje meer of minder
20160307-blog-horeca-interieur-inspiratie-injectie.jpg
Vandaag maakte Michelin in haar befaamde rode boekje bekend welke horeca bedrijven voor 2017 een of meerdere sterren toebedeeld krijgen. 3 Restaurants in Amsterdam, 1 in den Bosch en 1 in Heerlen mogen zich gelukkig prijzen met...
De noodzaak van passie
20141201-blog-horeca-interieur-muziek.jpg
Mijn vroegere mentor wist me al in de jaren '80 te overtuigen van de noodzaak van passie. Zijn vlammende betogen over 'de liefde voor het vak' dreven mij en mijn collega's tot grote hoogten. We waren een klein team, maar met ee...
Trendsetter zonder een hype te worden
20140721-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Als ondernemer wil je natuurlijk het liefst trendsetter zijn. Het namelijk is een veel grotere uitdaging om het initiatief te nemen in plaats van af te wachten wat de markt doet. Als anderen jouw voorbeeld volgen levert je dat ...
Vooruit komen
20160525-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Als je vooruit wilt komen zul je verder moeten kijken dan je neus lang is. Dit werd me al heel vroeg door mijn vader en moeder met de paplepel ingegeven en daar ben ik ze tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor. Het ...
Duik in diepgang
20160217-blog-horeca-interieur-niks-doen.jpg
Jawel echt doen!, want hoe je ook wend of keert, om je gasten of klanten te overtuigen is het goed dat ze het verhaal achter jouw bedrijf kennen, een beetje diepgang. Sterker nog als je zorgt dat jouw verhaal de moeite waard is...
Ik heb al een logo
20141208-blog-horeca-inrichting-weggeven.jpg
Als je zo af en toe (uiteraard liefst meer dan eens ;-) mijn blog leest, heb je waarschijnlijk al een poosje door dat mijn hart ligt bij het bedenken van leuke interieur-concepten. Het maakt voor mij dan ook werkelijk geen vers...
In beweging blijven
20160203-blog-horeca-interieur-gebakken-lucht.jpg
Wat gezond is voor jezelf, geldt ook voor je onderneming. Beweging, vooruitgang, niet stil zitten maar ga voor de fast forward modus. Je houdt er je conditie mee op pijl, je lijf en leden gezond en je onderneming lekker dynamis...
Een blind paard
20140725-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Ondanks het feit dat ik precies weet hoe 't werkt, verwonder ik me er nog steeds over. Sommige horeca bedrijven die lopen als een tierelier, terwijl je er met een blind paard niks kapot kunt lopen. Met andere woorden, het inter...
Mixen en Matchen
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Als je er even wat langer over nadenkt is het hartstikke logisch. Voor de juiste match moet je mixen! Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor de ingredienten in een smakelijk gerecht. Een goeie chefkok weet in zijn restauran...
Niet lullen maar poetsen
20140717-blog-horeca-interieur-joep_.jpg
Vandaag is het op de kop af 24 jaar geleden dat ik naar de Kamer van Koophandel afreisde om mijn onderneming officieel in te laten schrijven als Tribe. Op 1 november? Wat een vreemde timing hoor ik je bijna denken. Er is eigenl...
Inspiratie komt soms aanwaaien
20160413-blog-horeca-interieur-easy.jpg
Maar je kunt ook bewust naar inspiratie op zoek gaan. Vorige week, na een korte radiostilte op mijn blog, bezocht ik meerdere dagen achtereen de Dutch Design Week. Een bron van inspiratie voor elke zichzelf respecterende ontwer...
menu