Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Vetluis
20160524-blog-horeca-interieur-mooi.jpg
Zeg Neel, je was stinkt. Heb je luis in je machine?
Jacques zit aan de bar. Neel zette een minuut geleden een volle wasmand op de twee krukken naast hem.
Waarom moet je dat nou zeggen? vraagt Neel. Walging druipt van...
Klapper van de week
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Een advertorial is een journalistieke bastaard, een advertentie vermomd als krantenartikel. Ik schreef al aardig wat advertorials. Altijd stel ik de adverteerder de vraag wat er in zijn advertorial moet staan, wil hij deze zelf...
Spreeuw politieman
20140923-blog-winkel-interieur-horeca-inrichting.jpg
Ik was jarig en kreeg een boek. Een mooi boek: De zevende functie van taal, van Laurent Binet. Op de eerste paginas gaat het over het menselijke vermogen overal betekenis in te zien. Zo kan een stukje glas op de stoep iemand vi...
River deep mountain high
20160414-blog-horeca-interieur-journey.jpg
De waarste liefde kent de diepste dalen en de hoogste toppen. Iedereen kan zelf de diepte en de hoogte meten om vervolgens te berekenen hoe waar zijn of haar liefde is. Niet elke relatie is een liefdesrelatie. Wel heeft elke re...
Modieuze vent
20160210-blog-horeca-inrichting-kasteleins.jpg
Pas als ik precies twee keer in mijn oude trui pas, is de tijd rijp voor een nieuwe. Ik verdenk mijn vriendin ervan dat ze mijn katoenen truien stiekem oprekt en de wollen exemplaren heter wast en harder centrifugeert dan het l...
Een kangoeroe als gast
20160315-blog-horeca-interieur-uitkleden.jpg
Dit verhaal gaat niet over interieurs, maar ik denk dat Tribe me dat best wil vergeven. De vertelling heeft wel een kleur, groen om precies te zijn. Op een feestje trof ik een vriendin. “Heb ik je het verhaal van de groene ka...
Ook Het Adres Voor Tweedehands Auto's
20141014-blog-horeca-interieur-moet-een-verhaal-vertellen.jpg
Als ondernemer maak je voortdurend keuzes! Het is noodzakelijk om je bedrijf op de juiste koers te houden. Sterker nog, wanneer je met alle winden mee waait, wordt het hoogstwaarschijnlijk niks. Vlees noch vis, om maar eens in ...
Likkebaarden
20140928-blog-horeca-interieur-barbershop.jpg
Waarom het vlinderen heet, weet ik niet, maar ik vlinder zo nu en dan. Sommige mensen willen een betonvloer in hun huis, een vloer die past bij een industrieel interieur. De meesten willen de vloer spiegelglad. Het glad maken v...
De molens van Giacometti
20160120-blog-horeca-inrichting-origineel.jpg
Tijdreizen in je hoofd. De toekomst in, of een reis naar het verleden, voorbij je geboorte, getriggerd door overblijfselen uit lang vervlogen tijden. Kastelen doen het goed. Of de molens van Kinderdijk, werelderfgoed sinds 1997...
Antwerpse Koffie
20141007-blog-horeca-inrichting-bakkie-leut.jpg
Zullen we naar Antwerpen gaan? riep ik vanaf de wc. Antwerpen? reageerde mijn vriendin. Ik las een recensie van een toneeluitvoering. De Meeuw van Tsechov. Anderhalf uur later voegden we uit voor een kop koffie en een Snickers ...
Vroeger was alles beter
20160221-blog-horeca-interieur-passie.jpg
Tja, of dat zo is, daar heb ik toch mijn twijfels over. Dat de zaken vroeger op een andere manier werden aangepakt, da's een feit. Maar beter? Het is maar net hoe je het bekijkt. Neem nou muziek, toen ik een tiener was kocht ik...
Gebaande Paden
20160203-blog-horeca-interieur-gebakken-lucht.jpg
Mijn voormalige buurman heeft een boot. Of ik mee wil gaan varen. Natuurlijk wil dat. De wereld vanaf het water is een andere. Heerlijk. En de zon schijnt. Ik zit op het voordek en laat het nieuwe perspectief zijn werk doen. In...
Een nieuw verhaal
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Met de interieurs die ik maak, probeer ik een verhaal te vertellen. Aldus John, de man achter Tribe. Ik knikte en zag mijn gedachten zwenken in de richting van Jim. Jim hield jaren lang het pluche van zijn barkruk warm. Zijn el...
Water & Vuur
20141226-blog-horeca-interieur-houtkachel.jpg
En opeens was daar vandaag de zon, zowaar weer eens een echte rokjesdag om met Martin Bril te spreken. De stad bruist, terrasjes vol met mensen die hunkeren naar mooi weer en dat was het vandaag. De horeca profiteert op zo'n da...
De Vent Maakt De Tent
20140915-blog-horeca-inrichting-passie.jpg
En zo is het, basta! Want al heb je zo'n hippe interieurarchitect in de arm genomen, die speciaal voor jou een geweldig interieur concept heeft bedacht, als je zelf niet de juiste vent bent, dan wordt het niks. Want de vent maa...
F*ck de bazen!
20140627-blog-horeca-interieur-weggooien.jpg
Wil je als ondernemer klaar zijn voor de toekomst, dan zou ik je willen adviseren om niet alleen te investeren in machinerie en technologisch vernuft, maar vooral ook in organisatiestructuur en een prettige werkomgeving. Zorg i...
Langzaam is lekker
20160414-blog-horeca-interieur-journey.jpg
Wat tijd krijgt om te rijpen krijgt vaak een betere smaak. Dit principe geldt voor groenten, fruit en andere gewassen die een bepaalde hoeveelheid aan zonlicht nodig hebben om op hun best te kunnen zijn. Tijd is nodig om proces...
Het onderbewustzijn tevreden stellen
20160613-blog-horeca-interieur-oplossingen.jpg
Met beleving maak je het verschil en scoor je gegarandeerd beter, punt! Als je met jouw interieur je gasten een positief gevoel kunt geven, dan heeft dit echt een enorme meerwaarde voor je bedrijfsvoering. Ik durf dan ook gerus...
Winst door geluk
20160224-blog-horeca-inrichting-stug-volhouden.jpg
Alleen het resultaat telt! Misschien gaat deze vlieger op als je een voetbalwedstrijd speelt waar na 2X45 minuten alleen de doelpunten tellen. Want al heb je nog zo'n prachtige wedstrijd gespeeld, daar wordt je geen kampioen me...
Duurzaam, ja hoor...
20140903-blog-horeca-interieur-authentiek.jpg
Inmiddels al weer ruim een half jaar geleden pitchte ik ons bedrijf bij een wat ongebruikelijke client. Op het hoofdkantoor van de stadsreiniging van de Gemeente Almere schetste ons bedrijf en waar we met Tribe, als duurzame on...
Meer met minder
20160422-blog-horeca-interieur-kwaliteit.jpg
Alleen in een interieur met een bonte verzameling van spulletjes kun je waarschijnlijk nooit genoeg kitsch bij elkaar verzameld zien. Ik kan er als ik in de juiste stemming ben wel degelijk van genieten. En als ik er even over ...
Heerlijk unplugged en offline
20160413-blog-horeca-interieur-easy.jpg
In 1989 zond MTV de eerste serie uit van MTV unplugged, het programma werd tegen alle verwachtingen in een regelrechte hit. Blijkbaar bestond er wereldwijd de behoefte om de volumeknop wat lager te draaien. Voor de band Nirvana...
Shabby Chique Style
20140726-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Het is voor elke horeca ondernemer een ware kunst om gasten of klanten het naar hun zin te maken. Je wilt natuurlijk dat je gasten zich in jouw restaurant op hun gemak voelen. De best lopende restaurants zijn laagdrempelig en v...
Ook het adres voor tweedehands auto's
20160301-blog-horeca-interieur-gas.jpg
Als ondernemer maak je voortdurend keuzes! Het is noodzakelijk om je bedrijf op de juiste koers te houden. Sterker nog, wanneer je met alle winden mee waait, wordt het hoogstwaarschijnlijk niks. Vlees noch vis, om maar eens in ...
Niet loslaten!
20160126-blog-horeca-interieur-gepraat.jpg
Als het even niet meezit! Want de aanhouder wint, zo luidt het gezegde, toch? De echte volhouders laten zich zogezegd niet uit het veld slaan als het even tegenzit. Eigenlijk geldt dit principe voor alles wat je onderneemt, ma...
Wat nou duurzaam inrichten!
20160422-blog-horeca-interieur-kwaliteit.jpg
Zo'n 25 jaar geleden trok ik de stoute schoenen aantrok en schreef ik mezelf als Tribe in bij de kamer van koophandel. Destijds had ik een vaste job als ontwerper en decorateur voor hoofdzakelijk horeca bedrijven en zag het wel...
De kracht van postiviteit
20140913-blog-horeca-interieur-authentiek.jpg
Positief denken is vaak een erfelijke aangelegenheid. Op het moment dat je geboren wordt zit het als het ware bij je genenpakket meegeleverd. Als je zo'n geluksvogel bent, dan pluk je daar waarschijnlijk de rest van je leven de...
Scheve tomaten en kromme komkommers
20140715-blog-horeca-interieur-ingredienten.jpg
Perfectie is saai! Deze quote hoorde ik alweer enige tijd geleden van Jamie Oliver. Hij had het natuurlijk over eten, over de food styling om precies te zijn. 'Niet alles hoeft perfect te zijn, perfectie is vaak zelfs een beetj...
Voor de volle 100%
20140904-blog-zo-wordt-je-horeca-bedrijf-een-hotspot.jpg
Als je ergens echt in geloofd, ga er dan voor. Waarschijnlijk besef je het jezelf nog niet, maar door dat geloof, die passie, heb je serieus voorsprong op je concurrenten. Het kan zijn dat je een geweldig nieuw idee hebt voor e...
Smaakversterkers
20160406-blog-horeca-interieur-gekozen.jpg
Volgens sommige management-goeroes moet je focussen tot je een ons weegt, want dan verschijnt er ook voor jou en je onderneming, licht aan het eind van de tunnel... Duhh, denk ik dan, volgens mij is het juist heel goed mogelijk...
menu