Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Schrikkeldag, om geen tijd te verspillen
20160229-blog-horeca-interieur-schrikkeldag.jpg
Vandaag is het 29 februari, schrikkeldag. Eens in de 4 jaar gooien we alle overgebleven tijd op een grote hoop en is er opeens een dag extra. Tijd kun je niet zomaar weggooien dus lassen we gewoon 29 februari, schrikkeldag in. ...
Nauwgezet nonchalant
20160225-blog-horeca-interieur-nonchalant.jpg
Het is een ware kunst om gasten of klanten het naar hun zin te maken. Als horeca ondernemer wil je dat jouw gasten zich op hun gemak voelen. Een goed restaurant is laagdrempelig en voor een breed publiek aantrekkelijk om te ver...
Stug volhouden
20160224-blog-horeca-inrichting-stug-volhouden.jpg
Want de aanhouder wint luidt het gezegde, de echte volhouders laten zich dan ook niet uit het veld slaan als het even tegenzit. Met name in de horeca is volhouden een eigenschap die je verder brengt. Consumenten en gasten moete...
Blijf up-to-date
20160223-blog-horeca-interieur-blijf-up-to-date.jpg
Eerder in mijn blog schreef ik ik al eens een artikel over de voordelen van regelmatig onderhoud aan je interieur of inrichting. En ik sta nog steeds volledig achter het idee van het goed onderhouden interieur. Elk jaar een bee...
Volop verschuiving in de horeca
20160222-blog-horeca-interieur-zalen.jpg
Vandaag werd ik in mijn studio verrast door een bezoek van een voormalige opdrachtgever en goeie kennis van me, horeca ondernemer Rien van Gerven. Rien was 25 jaar geleden de eerste die Tribe een echt serieuze interieur opdrach...
Maak werk van je Passie
20160221-blog-horeca-interieur-passie.jpg
Ik schreef het al eerder in deze blog, als je jezelf met passie weet te presenteren dan onderscheid je jezelf van de rest en zul je eerder als winnaar uit de bus komen. Het maakt mij werkelijk niks uit wat iemand voor de kost d...
En nu opruimen!
20160218-blog-horeca-interieur-opruimen.jpg
Misschien lijkt het er nog niet echt op, maar zo langzamerhand gaan we weer richting het voorjaar. Met de komst van de eerste zonnestralen ontstaat er bij veel mensen ook de behoefte om eens even lekker met de bezem door de zaa...
Hartstikke druk met niks doen
20160217-blog-horeca-interieur-niks-doen.jpg
Soms is het goed om even helemaal niks te doen, en daar kun je het als ondernemer hartstikke druk mee hebben. De eerste dagen voelt het als afkicken als je een paar dagen je dagelijkse ritme doorbreekt. Ik heb vrienden die de e...
Geef het beestje een naam
20160216-blog-horeca-inrichting-persoonlijk.jpg
Heb je een horecabedrijf met niet al te veel zitplaatsen, probeer dan eens af te stappen van de standaard tafelnummers. Maak het persoonlijk en vraag naar de namen van je gasten. Geef de tafels een naam in plaats van een nummer...
De goeie sanitaire stop
20160215-blog-horeca-interieur-wc.jpg
Met name de laatste jaren zijn de sanitaire voorzieningen gelukkig een stuk verbeterd in de horeca. Toch kom je zo af en toe nog wel eens een echte aftandse 'zeik-bak' of plas-goot tegen, maar da's gelukkig meer uitzondering da...
Work Hard, play hard
20160213-blog-horeca-interieur-samenwerking.jpg
Zometeen wordt in ons dorp de nieuwe voetbalkantine geopend. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe inrichting te komen bewonderen. De afgelopen maanden is er door vele vrijwilligers en professionals intensief samengewerkt o...
Echte Kasteleins Echte Mannen
20160210-blog-horeca-inrichting-kasteleins.jpg
Na het carnavalsgeweld van de laatste dagen is het vandaag in het zuiden de beurt aan de Kasteleins. Kasteleins-bal is al jaren op woensdag na carnaval een feest voor horeca ondernemers, een mooie uitlaatklep na een volle week ...
Als alle (feest) neuzen dezelfde kant op wijzen
20160209-blog-horeca-interieur-personeel.jpg
nou, dan durf ik gerust te stellen dat je het echt goed voor elkaar hebt. Want om de spreekwoordelijke feestneuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen is visie en echt ondernemerschap nodig. Heb je een horeca bedrijf dan is he...
Waarom zou je duurzaam doen?
20160208-blog-horeca-inrichting-duurzaam-doen.jpg
Misschien vind je dit een rare vraag, nou kan ik je zomaar een antwoord geven dat nog veel vreemder is. Bijvoorbeeld dat duurzaamheid zo langzamerhand niks meer inhoud. Want waarom zou je nog iets duurzaam noemen als er straks ...
5 dagen leut
20160205-blog-horeca-interieur-carnaval.jpg
In het zuiden barst vandaag het carnavalsgeweld los, in grote steden als den Bosch en Maastricht was het overigens gisteren al volop bal. Super-gezellig! vooral voor degenen die carnaval in hun bloed hebben, deze mensen (en ik ...
Ben ik in beeld?
20160204-blog-horeca-inrichting-video.jpg
Als je vroeger met je kop op de tv wist te komen dan had je het gemaakt. Er bestonden dan ook maar 2 Nederlandse kanalen. Nederland 1 en 2. Onze zwart wit tv stond in de keuken en op zondag keken we kleurentelevisie bij opa en ...
Heerlijk gebakken lucht
20160203-blog-horeca-interieur-gebakken-lucht.jpg
Dat smaakt naar meer. Op de een of andere manier doet deze indrukking me altijd aan een ietwat smoezelige en kettingrokende vette frietbakker denken. Gebakken lucht heeft echter geen enkele geur of smaak, het is juist de sugges...
Dit vindt iedereen mooi! wedden?
20160202-blog-horeca-inrichting-smaak.jpg
Dat lijkt me sterk, smaken verschillen namelijk nogal en wat voor de een mooi is, vindt de ander lelijk. Een interieur dat door iedereen mooi wordt gevonden is dan ook een godsonmogelijkheid om te ontwerpen. Al zijn er natuurli...
Aandacht voor ambacht
20160201-blog-horeca-interieur-ambacht.jpg
Steeds vaker krijgt ambacht aandacht, wat mij betreft is dat volkomen terecht. Waar voorheen op veel plaatsen werd gekoketteerd met het automatiseren van voorheen menselijke ambachtelijke processen lijkt nu het tegenovergesteld...
Eenvoud siert alles
20160128-blog-horeca-interieur-eenvoud.jpg
Of het nu om je menukaart gaat, de presentatie van je gerechten, of de inrichting van je interieur, eenvoud siert alles. Dit principe geldt voor de horeca, maar ook voor de retail. Zelfs als je een kantoorpand hebt dat je opnie...
RE-cyclen 2.0
20160127-blog-horeca-inrichting-recyclen-2.0.jpg
Vandaag had ik een interessante meeting met een delegatie van de Gemeente Almere. Deze gemeente gaat als eerste gemeente in Nederland een Up-cycling centrum bouwen. Op deze plek moeten zometeen de afvalstromen van de gemeente n...
Breng een gesprek op gang
20160126-blog-horeca-interieur-gepraat.jpg
Als ondernemer wil je graag dat erover je gepraat wordt, da's immers gratis reclame en zolang er over je gepraat wordt ben je in business. Niks mis mee dus. Is het interieur van jouw restaurant om stil van te worden en heb je h...
Lekker ff offline
20160125-blog-horeca-interieur-offline.jpg
Iedereen is vandaag de dag 24/7 online, ik word er soms een beetje gestoord van. Zeker als ik stelletjes gezellig in een sfeervol restaurant tegenover elkaar zie zitten. De uitbater heeft z'n stinkende best gedaan om het interi...
Als het niet spannend genoeg meer is
20160121-blog-horeca-interieur-vernieuwen.jpg
Menig huwelijk strand erop. Verveling, te weinig spanning, niet prikkelend meer, het zijn de standaard redenen om er een punt achter te zetten. Aan een goeie relatie moet gewerkt worden, wordt er dan geroepen. Nu ben ik wel de ...
Beter goed gejat dan slecht bedacht
20160120-blog-horeca-inrichting-origineel.jpg
Dit soort uitspraken hoor ik nogal eens. Vaak als slecht excuus omdat de ondernemer in kwestie gewoonweg zelf niks wist te bedenken. De Chinezen hebben er al tijden hun handelsmerk van gemaakt, goeie idee√ęn kopi√ęren en dan de...
Luid en Duidelijk...over
20160119-blog-horeca-interieur-communicatie.jpg
Vroeger had ik een setje walkietalkies en communiceerden wij via de 87,5 mhz, op de energie van een 9 volt Witte Kat batterij, onder vriendjes luid en duidelijk. Vaak waren de berichten beter te verstaan als we de apparaatjes u...
Maak het met eerlijke ingredi√ęnten
20140715-blog-horeca-interieur-ingredienten.jpg
Wat je erin stopt is bepalend voor de smaak. Dat geldt natuurlijk voor een stoofpotje om maar eens iets te noemen. Maar ook om een sfeervol interieur te maken zijn de materialen waarmee je werkt van groot belang. Net zoals bij ...
Ik heb niks met duurzaamheid
20160114-blog-horeca-interieur-duurzaam.jpg
Sommige mensen hebben inderdaad niks met duurzaamheid, tenminste dat denken ze. Vaak weten ze er inhoudelijk te weinig vanaf en dan is het gemakkelijker om zoiets te roepen dan te moeten toegeven dat ze eigenlijk niet weten wat...
Bouw aan fotomomenten
20160113-blog-horeca-interieur-fotomomenten.jpg
Alweer een poosje geleden had ik een inspirerend gesprek met Bob Hutten op zijn kantoor in Veghel. Bob en ik kennen elkaar nog van vroeger toen Bob nog kleine feestjes verzorgde en ik daar de decoraties voor deed. Het lijkt een...
Food is Art
20160112-blog-horeca-inrichting-Food-is-Art.jpg
Inmiddels al weer zo'n 10 jaar geleden bedacht ik deze slogan voor het restaurant van Marc en Jolanda Dijkstra, Promessa in Eersel. Het voormalige sterren-restaurant de 8-zaligheden was destijds serieus toe aan een nieuw imago,...
menu