Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Winter, Wijn, Wonderen & Chocolademelk met Slagroom
20141226-blog-horeca-interieur-houtkachel.jpg
Nu we de eerste nachtvorst hebben gehad, hier in het zuiden heb ik tenminste al een paar ochtenden klappertandend m'n ruiten staan krabben, gaan we er gemakshalve vanuit dat de winter officieel is begonnen. Maar donkere dagen b...
Duurzaam zonder blablabla
20140824-blog-kantoor-inrichting-horeca-sfeer.jpg
Vanmiddag was ik bij de uitreiking van het Greenkey certificaat van Djoyn, het restaurant in den Bosch waarvoor wij met Tribe onlangs het interieur en inrichting verzorgden. De wethouder die de handeling verrichte grapte; 'Wij ...
Da's niet zo netjes maar wel gaaf!
20141119-blog-horeca-interieur-kijken.jpg
Het klinkt misschien gek, iets wat niet zo netjes is als gaaf bestempelen. En als je deze twee woorden letterlijk neemt dan is dat helemaal niet vreemd. Maar als je netjes vervangt door bijvoorbeeld het woord 'klinisch' begrijp...
Het oog wil ook wel wat
20141012-blog-horeca-inrichting-lekker-gezond.jpg
Dit spreekwoord herken je vast wel, het oog wil ook wel wat, het betekend letterlijk dat het uiterlijk van iets ook een rol speelt. Nou zijn spreekwoorden vaak wijsheden voor op tegeltjes maar ik geloof dat juist dit spreekwoor...
Waarom een goed idee goud waard is
20140725-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Wat kost dat? Regelmatig wordt me deze vraag gesteld, en als je dit leest zul je het vast herkennen. Logisch natuurlijk, want als je iets wilt kopen moet je weten wat het kost, niks mis mee. Maar wat is dan de waarde van een id...
Het is echt niet zomaar een kunstje
20141227-blog-horeca-interieur-de-top-2000-in-de-horeca.jpg
Jawel, vandaag even een doordenkertje; Als je het spel begrijpt, weet je ook dat het horeca-vak niet zomaar een kunstje is. Horeca is een echt vak, een ambacht, het moet in je bloed zitten. Het is dus geen spelletje dat zomaar ...
Stel jezelf eens de waarom vraag
20141023-blog-horeca-interieur-barbershop.jpg
Misschien een beetje vaag als je zo de kop van deze blog leest, maar denk er eens over na. Tja, de waarom vraag. Alweer een tijd geleden las ik een blog van een collega die me inspireerde en mezelf deze vraag deed stellen. Waar...
Kruisbestuiving is aantrekkelijk
20140722-blog-horeca-interieur-kleur.jpg
Ik schreef er deze zomer al eens meer over in mijn blog, over kruisbestuiving. Ik zag letterlijk de bijtjes rond-zoemen op ons terrein en dat inspireerde me om er iets over te schrijven. Inmiddels zijn de bijtjes verdwenen maar...
Goedkoop is nog steeds duurkoop
20141008-blog-horeca-interieur-wifi.jpg
Vandaag was ik op bezoek in den Bosch, daar had ik een afspraak met een alleraardigste horeca onderneemster waar ik al snel een klik mee had. Zoiets is natuurlijk altijd fijn en ik hecht dan ook veel waarde aan persoonlijk cont...
Laat zien wat je allemaal in huis hebt
20140924-blog-horeca-interieur-onderscheiden.jpg
Je kent het wel, het is weekend en dan is het gezellig om eens lekker een keertje buiten de deur te eten. Je wilt eens wat anders en dan zit je toch voor het weet op internet te surfen naar een leuk restaurant. Geef het maar to...
Succes zit 'm in de details
20141009-blog-horeca-interieur-door-financieren-met-crowdfunding.jpg
Vanmiddag had ik een leuk inspirerend gesprek met een echte ras horeca ondernemer. Hij is verantwoordelijk voor meerdere horeca bedrijven en heeft in het verleden diverse succesvolle restaurant concepten gestart en ook weer ver...
Boehhhhh
20140923-blog-winkel-interieur-horeca-inrichting.jpg
Schrik je van elke scheet, of laat je je niet snel bang maken? Vandaag is het vrijdag de 13e en dat is uitgerekend zo'n dag waar de één zich absoluut niks van aan trekt, terwijl andere mensen het liefst de hele dag binnen bli...
Wat nou Winterdip!
20141027-blog-horeca-interieur-taart.jpg
Als ik een aantal horeca ondernemers mag geloven, dan zijn de laatste maanden van het jaar nooit de allerbeste. Gasten (ja ook de vaste schare) ervaren de decembermaand vaak al als een dure feestmaand en dan wordt er al gauw be...
Doe eens gek
20141004-blog-horeca-interieur-wauw-moment.jpg
Vandaag noteren we de elfde van de elfde. Ja hoor, boeien! zul je misschien denken, maar in het zuiden van het land is 11 november het startschot voor het nieuwe carnavalsseizoen. Persoonlijk ben ik niet zo'n carnaval-vierder m...
Soms moet je jezelf even kietelen
20140916-blog-horeca-inrichting-raw.jpg
Als hetgeen je dagelijks doet steeds meer lijkt of het een eeuwigheid is, dan moet je jezelf serieus afvragen of het niet tijd wordt voor iets anders, iets compleet nieuws. Daar is niks mis mee, want iets nieuws betekend nog ni...
Waarom een verhaal vertellen?
20140819-blog-horeca-inrichting-terras-meubels.jpg
Jawel echt doen!, want hoe je ook wend of keert, om je gasten of klanten te overtuigen is het goed dat ze het verhaal achter jouw bedrijf kennen. Sterker nog als je zorgt dat jouw verhaal het allerbeste is vertellen anderen het...
Helemaal van het padje af
20140714-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Als je van het padje af bent vinden mensen doorgaans dat je prettig gestoord bent, een beetje in de war misschien. Als je van de gebaande paden af gaat wordt dat ook vaak door mensen als prettig gestoord ervaren. Toch durf ik t...
Even pas op de plaats en dan terug naar de basis
20140815-blog-horeca-inrichting-meubilair.jpg
Wat is er in de loop van de jaren veranderd en zijn die veranderingen positief geweest voor je business? Heb je dat jezelf wel eens afgevraagd of ben je zo verdraaid druk druk druk geweest dat je volledig op de automatische pil...
Een interieur waarover gepraat wordt
20140727-blog-horeca-interieur-boom.jpg
Dat zou natuurlijk mooi zijn, als er over jouw interieur of inrichting gepraat wordt. Dan doet het er niet toe in welke branche je actief bent, want als jouw zaak tot gespreksstof leidt dan levert dat een boel gratis publicitei...
Vers is VET
20140930blog-horeca-inrichting-gezonde-food-concepten.jpg
Ik schreef het al meerdere keren in deze blog, tradities en ambacht doen het uitstekend in de horeca van dit moment. voeg daar gerust het woordje VERS aan toe. Met de Markthal in Rotterdam als meest in het oog springende en suc...
Hieperdepiep
20141001-blog-inspirerende-horeca-interieurs.jpg
Hoeraaaaaaa, ja we hebben feestje te vieren bij Tribe, want vandaag is het op de kop af 23 jaar geleden dat ik mezelf bij de kamer van koophandel in den Bosch in liet schrijven als Tribe. We nemen er vanmiddag een gezellige bor...
Zo kom je beslagen ten ijs
20140714-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Vandaag was ik een notitie aan het schrijven voor een nieuwe klant waarin ik de manier beschreef waarop wij met ons bedrijf een interieur project benaderen. We beginnen altijd bij het begin, het idee. Dit klinkt misschien logis...
de 1e indruk is belangrijk, maar vergeet de 2e niet!
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Gisteren was ik op uitnodiging te gast in een horeca gelegenheid in het westen van het land. Hier in het zuiden is het herfstvakantie, dus mijn vrouw en ik besloten om gezellig samen te gaan. Het was de eerste keer dat wij het ...
Zo zorg je voor de gunfactor
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
De zgn gunfactor is iets wat je graag wilt hebben. In de horeca maar ook in de retail kan de gunfactor een enorm verschil maken. Het is zelfs zo dat het in sommige gevallen een onderneming letterlijk kan maken of breken. In vee...
Een kleur is nogal bepalend
20140914-blog-horeca-inrichting-meubels-extra.jpg
Kleur is emotie, met een kleur kun je laten zien hoe je je voelt, wat je wilt uitstralen bepaal je voor een groot gedeelte met kleur. In een goed interieur zijn de kleuren zorgvuldig gekozen. Het is de kunst om niet met alle wi...
Soms is het goed om klein te blijven
20141124-blog-horeca-interieur-kip-concept.jpg
Je ziet ze steeds meer, leuke kleine horeca bedrijfjes die door 1 of 2 personen gerund worden. En met succes want tja; klein is fijn! Foodtrucks, kleine koffie tentjes, ontbijtrestaurantjes, lunchrooms of zelfs micro branderije...
Probeer je hart te volgen
20140814-blog-horeca-interieur-thematiseren.jpg
Dan wordt iets letterlijk minder bedacht. Zonder zweverig te worden zou je gerust kunnen stellen dat er niks mis mee is als je je gevoel volgt. Vooral als je in de hospitality, recreatie of horeca actief bent krijg je vaak te m...
Strippen maar, jawel alles mag uit
20141202-blog-horeca-inrichting-stoelen-hergebruiken.jpg
Heb ik je aandacht? Mooi, want vandaag gaan we voor bloot. Poedeltje naakt. Jamie Oliver begon zijn inmiddels imposante carrière met The Naked Chef, hij ging terug naar de basis van het koken en gaf zich daarvoor bloot. De toe...
Waarom verandering van spijs doet eten
20141206-blog-horeca-interieur-gezonde-food-concepten.jpg
Als je het spreekwoord mag geloven geldt deze stelling nog steeds. En daar kan ik me in de meeste gevallen wel in vinden. Ik adviseer overigens nooit zomaar een interieur verbouwing, een heuse metamorfose moet wel gemotiveerd k...
Van alle seizoenen thuis
20140909-blog-horeca-interieur-verschil-met-eerlijke-producten.jpg
Dit weekend waren mijn vrouw en ik weer eens op de wadden te vinden. We proberen zo in het weekend het aangename met het nuttige te verenigen en dat lukt vaak heel aardig. Het is sowieso geen straf om in het weekend op 1 van de...
menu