Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Als je van de gebaande paden af gaat
20141030-blog-horeca-interieur-kwaliteit.jpg
Ja, dan merk je dat er meer is dan de uitgestippelde routes aangeven. Zo ontdekten wij in Frankrijk een heuse lagune waarvan de sfeer en beleving verdacht veel weg had van die van films als The Blue Lagoon of The Beach. Alleen ...
Dat was echt nog eens (af)Kicken!
20140727-blog-horeca-interieur-boom.jpg
De eerste dagen van de vakantie moet ik altijd even afkicken, letterlijk uit de werkmodus stappen zou je kunnen zeggen. Jawel. Ondanks het feit dat ik een geweldige Job heb, en dat ik echt van mijn werk houd, dat ik een ambassa...
Eerlijk duurt het langst
20140715-blog-horeca-interieur-ingredienten.jpg
Gisteren waren we de hele dag druk in de weer om voor ons laatste project in den Bosch diverse bedrijven met mooie eerlijke producten op de gevoelige plaat vast te leggen. Een heel avontuur, want we moesten in zowel de randstad...
Geniet nooit met mate
20141010-blog-horeca-interieur-happy.jpg
Als je keihard werkt, dan is het belangrijk om ook eens de boel de boel te laten en lekker te genieten. Work hard - Play hard is zo'n motto waar ik me prima in kan vinden. Het is nog leuker om werk niet zozeer als werk te zien ...
Neem de tijd
20140723-blog-horeca-interieur-vanniksietsmaken.jpg
Gisteren had ik een goed gesprek met onze oudste zoon waarover ik vandaag nog even na heb gedacht. Het ging over inrichten van je tijd, hij heeft het de laatste tijd erg druk en vroeg me daarom of ik wat tips voor 'm had. Beter...
vertel je verhaal, het werkt!
20140915-blog-horeca-inrichting-passie.jpg
Niet alleen voor het slapen gaan, maar wie een avondje op stap gaat vindt het doorgaans leuk om een verhaal voorgeschoteld te krijgen. Als ondernemer kun je op veel verschillende manieren verhalen vertellen, of je nou een horec...
Wie wat bewaard heeft wat!
20141003-blog-horeca-interieur-trends-spotten.jpg
Kijk eerst eens of je er nog iets mee kunt, weggooien kan altijd nog. Tja ook dat laatste lijkt inmiddels achterhaald te zijn. Niks meer weggooien, daar zouden we met z'n allen naar toe moeten.
Ik geloof dat het een manier...
Van de keuken naar het terras
20140924-blog-horeca-interieur-onderscheiden.jpg
Zo verras je je gasten deze zomer en zorg tevens voor een mooie extra omzet. Kom uit de keuken en ga het terras op. Koop een Big Green Egg, of als je het simpeler wilt houden laat je de plaatselijke smid een mooie stalen bak me...
Presenteer jezelf met passie
20140909-blog-horeca-interieur-verschil-met-eerlijke-producten.jpg
In 1 van mijn vorige blogs schreef ik er al over, een eerste indruk maak je maar een keer. Maar hoe presenteer je jezelf dan en haal je het beste uit jezelf? Ik geloof heilig in authenticiteit, ook hierover schreef ik al menig ...
30 graden, ga dan Keihard NiksDoen
20140906-blog-festivals-zijn-hot.jpg
Vandaag was het hier in het zuiden al een tropische dag en het wordt alleen nog maar heter als ik het weerbericht moet geloven. De hoogste tijd om, als je het jezelf kunt veroorloven, KEIHARD NiKS TE DOEN. Ga jezelf eens na, ko...
Een goed idee is goud waard
20141203-blog-horeca-inrichting-hergebruiken.jpg
Alles begint met een goed idee, wat je ook doet. In welke business je ook werkzaam bent, een goed idee is goud geld waard. Wil iets nieuws beginnen, of wil je jouw bestaande bedrijf, restaurant, cafe of kantoor een interieur ma...
Met beleving scoor je beter
20141212-blog-horeca-inrichting-gek.jpg
Met beleving maak je het verschil en scoor je gegarandeerd beter Als je weet hoe je beleving in jouw bedrijf toe moet passen, bijvoorbeeld in je interieur, dan heeft het echt een enorme meerwaarde voor je bedrijfsvoering. ik du...
Ga op Avontuur, ga voor STREETFOOD
20141024-blog-horeca-inrichting-meelwormenmuffin.jpg
Ben je echt op zoek naar een uitdaging en heb je zin in avontuur, denk dan eens na over Streetfood. Het hele Streetfood concept is namelijk HELEMAAL HOT. En volkomen terecht durf ik gerust te zeggen. Het eten is vers en eenvoud...
To Wi or not to Fi
20141001-blog-inspirerende-horeca-interieurs.jpg
That's the question. Tja, wat doe je als horeca ondernemer met gasten die meer met hun mobieltje in de weer zijn dan met de het gezelschap waarmee ze op pad zijn.

Mijn vriend Willem, uitbater van een restaurant, goo...
Wat zet je op het menu
20140929-blog-horeca-interieur-schoolbord-schrijven.jpg
Wist je dat je beter geen mooie rangschikking in prijzen op je menukaart kunt laten zien? Grafisch gezien ziet het er natuurlijk lekker strak uit, maar je gasten gaan dan onbewust toch prijzen vergelijken. Wat je wilt is natuur...
Wie kan de verleiding weerstaan
20141102-blog-horeca-interieur-een-onsje-meer.jpg
Uiteraard wil je graag dat extra drankje, dessert, kopje koffie met een lekker likeurtje verkopen maar hoe krijg dat in de huidige markt voor elkaar. Daar is helaas geen standaard foefje voor, maar ik hoop dat je met de volgend...
Zo, dat ruimt lekker op
20140922-blog-horeca-interieur-budget-bepalen.jpg
De zomer hangt in de lucht, al wil de temperatuur nog niet altijd meewerken, je kunt het aan alles merken. Vogeltjes fluiten je wakker, de dagen duren lekker lang en als het even kan trekken mensen erop uit. Er hoeft maar een s...
Verandering van spijs doet eten
20141104-blog-horeca-inrchting-10-punten.jpg
Soms is het tijd voor verandering, want dat doet eten. tenminste zo luidt het gezegde. Als je in de horeca werkzaam bent dan zou je dit best eens letterlijk mogen nemen. Je hebt immers niet constant dezelfde gerechten op je kaa...
Geluk..en de rol van de omgeving
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Geluk zit in een klein hoekje. Deze uitspraak heb ik mijn moeder vaak horen doen, want ja, dat soort uitspraken doen moeders nou eenmaal, toch? Maar zoals in zoveel meer gezegdes van vroeger zit ook hier een kern van waarheid i...
Verder kijken dan je neus lang is
20140814-blog-horeca-interieur-thematiseren.jpg
Als je OUT OF THE BOX kunt denken, kijk je automatisch verder dan je neus lang is. Maar hoe doe je dat als, alles wat je doet zich altijd en overal binnen bepaalde kaders afspeelt. Inmiddels al weer een poosje geleden zag ik in...
De Feel Good Factor
20141010-blog-horeca-interieur-happy.jpg
Heb je je wel eens afgevraagd wat de Feel Good Factor van jouw bedrijf is. Het is om het even in wat voor sector je werkzaam bent, ga eens na of je √ľberhaupt kunt spreken van een Feel Good Factor.

Het is namelijk e...
Online Powerrrr
20141119-blog-horeca-interieur-kijken.jpg
Begon je vroeger een eigen zaak, dan was het belangrijk dat je dat zoveel mogelijk mensen liet weten. Je kon een advertentie zetten in de de krant of in de gouden Gids of misschien posters ophangen en dan maar afwachten of er k...
Ga ervoor en pluk de dag
20141128-bloghoreca-interieur-koffie-concept.jpg
Gisteren zat ik samen met mijn Vader gezellig een hapje te eten op mijn favoriete stek op Vlieland toen ik me opeens het onderwerp van deze inspiratie blog bedacht. Al een tijdje geleden nam ik me voor om samen met mijn vader o...
Ieder z'n ding! toch?
20141027-blog-horeca-interieur-taart.jpg
Ja, zo heeft iedereen wel z'n eigen ding. En da's natuurlijk helemaal prima. Want als iemand zijn of haar eigen dingen heeft en zichzelf kan zijn, dan functioneert ie het allerbeste.

Sta je voor de klus om werkplekk...
Zo levert je werk energie op
20141023-blog-horeca-interieur-barbershop.jpg
Want als iets je grote liefde is, dan doe je het met plezier en kost het je weinig moeite of energie. Dit is wel in een notendop waar het op neer komt als je je passie volgt. Je krijgt er letterlijk energie van, positieve energ...
Meer omzet met Kruisbestuiving
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Als ik lang in de auto zit vind ik het altijd lekker om wat muziek te draaien, of om gewoon eens na te denken over de dingen die me opvallen.
Nou had ik gisteren een afspraak in Lelystad, in Amserdam en in Utrecht, dus die...
Nou al weer koffie?
20140826-blog-horeca-interieur-omzet.jpg
En weer staat Koffie in het middelpunt van de belangstelling. In de kranten van vandaag gaat het over Nespresso, het cupjes koffiemerk wat heel slim George Cllooney strikte en daar op slag beroemd mee werd.
Toch lijkt het ...
Waarom authentiek zijn zo goed werkt
20141118-blog-horeca-inrichting-pizzeria.jpg
Laat zien wat je doet en vooral dat het echt is, authentiek zoals je wilt. Geen aangeleerd kunstje, daar kom je anno 2015 niet meer mee weg.
Werk daarom met echte materialen en dito ingredi√ęnten. Als je horeca ondernemer ...
Niet denken maar doen
20141116-blog-horeca-interieur-power.jpg
Soms moet je niet te lang ergens over nadenken maar er gewoon voor gaan. Zoals ook een goed idee zomaar uit de lucht komt vallen kun je ook beslissen om het roer om te gooien. Om je zaak eens grondig te restylen, een mooi nieuw...
Food Revolution Day
20141007-blog-horeca-inrichting-bakkie-leut.jpg
Vandaag is het Food Revolution Day, niet zomaar een publiciteitsstunt van het Jamie Oliver concern, maar een prima initiatief van de wereldberoemde tv kok. Jamie gebruikt zijn bekendheid om kinderen op de hele wereld goed voedi...
menu