Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Niet denken maar doen
20141116-blog-horeca-interieur-power.jpg
Soms moet je niet te lang ergens over nadenken maar er gewoon voor gaan. Zoals ook een goed idee zomaar uit de lucht komt vallen kun je ook beslissen om het roer om te gooien. Om je zaak eens grondig te restylen, een mooi nieuw...
Food Revolution Day
20141007-blog-horeca-inrichting-bakkie-leut.jpg
Vandaag is het Food Revolution Day, niet zomaar een publiciteitsstunt van het Jamie Oliver concern, maar een prima initiatief van de wereldberoemde tv kok. Jamie gebruikt zijn bekendheid om kinderen op de hele wereld goed voedi...
De kracht van beleving
20141206-blog-horeca-interieur-gezonde-food-concepten.jpg
Met beleving maak je het verschil! En als je beleving goed weet toe te passen in je interieur, dan heeft het echt een enorme meerwaarde voor je bedrijfsvoering. ik durf dan ook gerust te stellen dat een fijne omgeving direct of...
Die zit
20140723-blog-horeca-interieur-vanniksietsmaken.jpg
Vanmorgen had ik een inspirerende presentatie voor een nieuw restaurant concept. Mijn idee√ęn werden goed ontvangen en er werden positief kritische vragen gesteld. Waarom kies je voor een bepaalde vormgeving? De mogelijkheid om...
Fifty shades of grey
20140730-blog-horeca-interieur-akoestiek.jpg
Regelmatig geef ik kleuradviezen en steevast komen 50 tinten grijs voorbij. Overigens wel handig, want als het ijs nog niet gebroken was, dan heb je de lachers opeens wel op de hand.
Toch is het zo gek nog niet om een aan...
Feel Good voelt goed!
20141202-blog-horeca-inrichting-stoelen-hergebruiken.jpg
Ik schreef het al eerder in mijn inspiratie-blog, durf onderscheidend te zijn. Dan val je op, dat legt je in veel gevallen geen windeieren. Maar wat als je nou het type bedrijf hebt dat niet direct op wil vallen of misschien li...
Eerst Koffie!
20141028-blog-horeca-interieur-feedback.jpg
Het eerste wat ik 's-morgens doe is een bakkie koffie nemen, dan is er niks lekkerder dan de geur van een vers-gemaakte kop koffie. Sterker nog, vaak starten wij al met een kopje zwart goud op bed. Tja zo heeft ieder z'n ding. ...
Samenwerken rendeert
20141126-blog-horeca-interieur-opvallen.jpg
Over de hele wereld wordt op steeds grotere schaal gedeeld, de zgn deeleconomie wint steeds meer terrein. Mensen delen goederen zoals boeken, gereedschap, auto's en ja, zelfs huizen worden gedeeld.
Ik geloof dat het goed i...
Echooooo..Holle boomennnn..
20140729-blog-horeca-interieur-vloer.jpg
Altijd leuk, als je, terwijl je door een tunneltje fietst keihard, als een kind Holle Bomen of echooo... kunt roepen, maar als je in een ruimte bent met teveel nagalm dan ben je het snel beu. Je wordt er namelijk stapelgek van....
ff wachten..Pizza!
20141118-blog-horeca-inrichting-pizzeria.jpg
Nou nee, misschien beter van niet, niet wachten, maar begin er vandaag nog mee. Pizza is het deze zomer namelijk weer helemaal. Ben je als horeca ondernemer op zoek naar een nieuwe uitdaging, iets leuks en een product met een e...
Wie wil opvallen
20140930blog-horeca-inrichting-gezonde-food-concepten.jpg
Opvallen is de kunst, dat leer je zon beetje als eerste als je de marketingboekjes erop na slaat. Sommige mensen hebben het van nature, die vallen op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden of hoe ze zich gedragen. niet altijd ev...
Alleen als het voor medicijn is
20140920-blog-horeca-decoratie-kitsch-interieur.jpg
Wanneer ik een interieur of inrichting ontwerp doe ik niet graag water bij de wijn, maar als het gaat om wijn drinken vind ik een glaasje water een must! En gewoon gratis als het aan mij ligt.

Vanmiddag nog had mijn...
Wij knippen & scheren u hier
20140724-blog-horeca-interieur-balans.jpg
Stel je voor, het is zondagmorgen, een lekkere kop sterke koffie, glaasje van de beste Whisky en een gratis knip- & scheerbeurt. Welke echte vent wil dat nou niet.

Zit de zondagochtend in je horeca bedrijf in een di...
Wat nou weekend
20140715-blog-horeca-interieur-ingredienten.jpg
Als je in het horeca vak werkzaam bent dan zul je naar alle waarschijnlijkheid komend weekend aan het werk zijn. Van een traditioneel vrij weekend kun je dan ook niet echt spreken. De meeste mensen in de horeca hebben daar geen...
Zo doe ik inspiratie op
20140725-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Hoe kom je erop? Een goed idee kun je zomaar ineens krijgen, maar als idee√ęn je vak zijn, dan is het ook wel eens op. Dan moet je opeens inspiratie opdoen, maar hoe doe je dat?
Overigens hoef je natuurlijk niet te grossie...
Eerst je hart, dan je hoofd
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Dan komt het goed, jawel. Want als je iets met je hart doet dan komt het uit je gevoel voort. Dan kosten de dingen die je doet opeens niet zoveel moeite en houd je het langer vol. En zeker niet onbelangrijk, je voelt jezelf bet...
La dolce far niente
20141227-blog-horeca-interieur-de-top-2000-in-de-horeca.jpg
Het zalige nietsdoen, dat betekend La Dolce Far Niente in letterlijke zin. Maar wanneer doe je nou echt werkelijk niks. Als ik mezelf na ga dan komt het echt maar weinig voor dat ik echt niks doe. Toch is het goed om eens de bo...
Investeer in een goed idee
20140811-blog-horeca-inrichting-verlichting.jpg
Alles begint met een goed idee, wat je ook doet. In welke business je ook werkzaam bent, een goed idee is goud geld waard. Wil iets nieuws beginnen, of wil je jouw bestaande bedrijf, restaurant, cafe of kantoor een interieur ma...
Leg het er niet te dik bovenop
20141208-blog-horeca-inrichting-weggeven.jpg
Ik geloof dat er definitief een tijd is aangebroken dat je er niet meer omheen kunt, sterker nog dat je het ook niet zou moeten willen als ondernemer. Duurzaam denken en doen, in wat voor business je ook werkzaam bent. Maar leg...
Zo breng je het aan de man
20140813-blog-horeca-interieur-contrast.jpg
Om iets te kunnen verkopen, en dat willen we als ondernemer natuurlijk allemaal is er meer nodig dan alleen een mooie zaak met een geweldig interieur. (Dat helpt overigens wel hoor ;-) Je moet kneden, masseren, vertrouwen en au...
Waarom zijn de bananen krom
20140903-blog-horeca-interieur-authentiek.jpg
Waarschijnlijk heb je jezelf die vraag al vaker horen stellen dan de volgende WAAROM vraag.
Simon Sinek, een Britse Auteur werd in 1 keer wereldberoemd met zijn TED talk, waarin hij het volgende stelt; People don't buy wha...
Samenwerken Samen delen
20140917-blog-kantoor-interieur-ideale-werkplek.jpg
Over de hele wereld wordt op steeds grotere schaal gedeeld, de zgn deeleconomie wint steeds meer terrein. Mensen delen goederen zoals boeken, gereedschap, auto's en ja, zelfs huizen worden gedeeld.
Ik geloof dat het goed i...
Wie Wat Web
20140722-blog-horeca-interieur-kleur.jpg
Je hebt je zaakjes prima op orde, je hebt 't voor elkaar gekregen om van jouw zaak the place to be te maken, zorg dan dat je online verhaal ook klopt.

Je website is geen losstaand ding, al is het technisch nog zo goe...
De Grote Voorjaarsschoonmaak
20140714-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Het voorjaar zit in de lucht, je kunt het aan alles merken. Vogeltjes fluiten je wakker, het is langer licht en als het even kan trekken mensen erop uit. Er hoeft maar een straaltje zon te zijn of de terrassen zitten vol. Tijd ...
Het Ei
20140819-blog-horeca-inrichting-terras-meubels.jpg
In principe kun je elke dag over eieren praten, maar op een dag als vandaag toch in het bijzonder. Het ei, een van de meest effici√ęnte ontwerpen die er bestaan en toch zo simpel.
En juist dat woordje, Simpel, daar wil ik ...
Een werkplek moet inspireren
20140919-blog-horeca-inrichting-tijdloos-interieur.jpg
Maar wat is de definitie van een inspirerende werkplek. Wellicht ligt dat voor iedereen een beetje anders maar hebben ze allemaal wel een gemene deler. Je moet jezelf op je gemak voelen op je werk. Ik kan me sowieso niet voorst...
Weet jezelf te onderscheiden
20140930blog-horeca-inrichting-gezonde-food-concepten.jpg
Doe maar normaal, da's al gek genoeg.daar staan wij nuchtere Nederlanders al snel mee klaar. Maar hoe onderscheid je jezelf dan van de rest? Daarvoor zul je toch moeten opvallen.

Ik geloof dat je met LEF het verschi...
Lachen man
20141010-blog-horeca-interieur-happy.jpg
Het leek me wel leuk om uitgerekend vandaag het onderwerp humor aan te snijden. 1 April, kikker in je bil, of wat voor goeie of flauwe grappen je vandaag ook langs hebt zien komen, toch is het belangrijk. En niet alleen op 1 ap...
Ondernemen met een goed gevoel
20140917-blog-kantoor-interieur-ideale-werkplek.jpg
Ik schreef het al eerder in mijn inspiratie-blog, durf onderscheidend te zijn. Dan val je op, dat legt je in veel gevallen geen windeieren. Maar wat als je nou het type bedrijf hebt dat niet direct op wil vallen of misschien li...
Volg je hart
20141217-blog-horeca-inrichting-hergebruiken-duurzaam-inrichten.jpg
Dan komt het goed, jawel. Want als je iets met je hart doet dan komt het uit je gevoel voort. Dan kosten de dingen die je doet opeens niet zoveel moeite en houd je het lager vol. En zeker niet onbelangrijk, je voelt jezelf bete...
menu