Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Doe jij eens ff gezond!
20141012-blog-horeca-inrichting-lekker-gezond.jpg
Als je goed om je heen kijkt zie je dat in de horeca de kaarten echt opnieuw geschut gaan worden. Gasten gaan niet alleen voor sfeer en beleving, maar willen weten wat ze voorgeschoteld krijgen. En terecht durf ik gerust te zeg...
Wat staat er op het menu?
20141011-blog-horeca-inrichting-menukaart.jpg
Wist je dat je beter geen mooie rangschikking in prijzen op je menukaart kunt laten zien? Je gasten gaan dan onbewust toch prijzen vergelijken en wilt natuurlijk dat ze kiezen voor hetgeen ze lekker vinden en niet voor de laags...
Is Everybody Happy?
20141010-blog-horeca-interieur-happy.jpg
Yeah!!! En juist dat wil je als horeca ondernemer natuurlijk graag van je gasten te horen krijgen. En als het even kan ook nog; We Want More! Hier zijn enkele tips om je een eind op weg te helpen. Zorg voor een sfeervolle inric...
Toch nog even over Crowdfunding
20141009-blog-horeca-interieur-door-financieren-met-crowdfunding.jpg
Heb je grote plannen in de horeca, of is een investering nodig om het interieur van je zaak weer up to date te krijgen. Dan is financiering via Crowdfunding geen slecht idee. KeyWest Beachhouse kreeg in een recordtijd het beoog...
To Wi or Not To Fi?
20141008-blog-horeca-interieur-wifi.jpg
That's the question. Tja, wat doe je als horeca ondernemer met gasten die meer met hun mobieltje in de weer zijn dan met de het gezelschap waarmee ze op pad zijn. Mijn vriend Willem gooit zo'n lulijzer, zoals hij het noemt, in ...
Bakkie Leut?
20141007-blog-horeca-inrichting-bakkie-leut.jpg
Nou? Nee dank je. Want aan de Hollandse kop slappe leut lijkt definitief een einde gekomen te zijn. Met de opmars van de ambachtelijke food concepten kun je dan ook op steeds meer plaatsen genieten van een echt goeie kop koffie...
Lekker Ruig & Raw
20141006-blog-horeca-inrichting-ruig-stoer-interieur.jpg
Het zat er al een tijdje aan te komen, in de grote steden waren er al diverse hot spots horeca gelegenheden die op 'ruig' gingen. Nu lijkt het dat ook het publiek het Ruig & Raw massaal omarmt. Niet alleen de gerechten zijn bac...
Cre√ęer een wauw! moment
20141004-blog-horeca-interieur-wauw-moment.jpg
Als ik een interieur ontwerp probeer ik altijd ergens een soort 'wauw moment' in te bouwen. Een wauw moment is een onverwachte verassing over hoe (in mijn geval) het interieur van een horeca bedrijf eruit ziet. Een goed wauw mo...
Hoe spot je de nieuwste trends
20141003-blog-horeca-interieur-trends-spotten.jpg
Dit zijn een 7-tal handige tips om bij te blijven in de horeca. 1. Ben nieuwsgierig wat er in de (horeca) wereld leeft. 2. Bouw een divers netwerk van collega's en gasten, vraag wat ze interessant vinden en bezighoudt, leg je o...
Go Healthy!
20140930blog-horeca-inrichting-gezonde-food-concepten.jpg
Healthy concepten beginnen het zo langzamerhand te winnen van klassieke fastfood restaurants. Zowel kleine horeca ondernemers als grote ketens wagen een poging om gezonde en smakelijke menu¬Ņs te maken. Cateraar Hutten in Veghe...
John, jij moet vandaag voor straf het schoolbord volschrijven!
20140929-blog-horeca-interieur-schoolbord-schrijven.jpg
Zo heb ik lekker veel kunnen oefenen! En wie had kunnen dromen dat schoolbord-tekeningen zo'n hit zouden worden. Heb je een café of restaurant, koop een pakje krijtjes (nee geen krijtstift!) en ga er eens echt voor zitten. Str...
Knippen, scheren & Whisky
20140928-blog-horeca-interieur-barbershop.jpg
Stel je voor, het is zondagmorgen, een lekkere kop sterke koffie, glaasje van de beste Whisky en een gratis knip- of scheerbeurt. Welke echte vent wil dat nou niet. Zit jouw zondagochtend in een dip, doe dan eens ruig en nodig ...
Bier is back
20140927-blog-horeca-inrichting-voor-bier-drinkers.jpg
Als je als horeca ondernemer op zoek bent naar iets wat je zaak opnieuw op de kaart kan zetten dan denk je natuurlijk niet meteen aan bier. Toch is er met bier best het een en ander te winnen. Ga op zoek naar een lokale micro b...
Weet jezelf te onderscheiden
20140924-blog-horeca-interieur-onderscheiden.jpg
Maar hoe doe je dat? Dit zijn een paar handige tips om je horeca bedrijf op de kaart te zetten. Zorg dat er over je gepraat wordt. Dat kan op veel manieren, bedenk daarom iets met de gedachte dat er geen grenzen zijn. Zodra je ...
Steeds meer horeca in winkels, maar het kan ook andersom
20140923-blog-winkel-interieur-horeca-inrichting.jpg
Voor sommige horeca ondernemers is het een doorn in het oog, winkeliers die als een soort bijverdienste koffie met gebak verkopen, soms zelfs broodjes en verse sappen. Toch zou ik me daar als horeca ondernemer niet al te druk o...
Video Eetcafé Kandinsky
20140920-blog-horeca-decoratie-kitsch-interieur.jpg
Het communiceren via diverse social media kanalen en later ook via je eigen website zou ik ook zeker na de opening blijven gebruiken. Het heeft meer effect dan welke papieren advertentie dan ook. Foto's en vooral video's doen h...
Bepaal en bewaak je budget
20140922-blog-horeca-interieur-budget-bepalen.jpg
Je hebt een geweldig idee en je kunt bijna niet wachten om aan de slag te gaan met de verbouwing van je horeca bedrijf. Dan is er nog 1 ding dat ik je echt met klem zou willen adviseren. Stel jezelf een budget en bewaak het met...
Kitsch als interieur decoratie
20140920-blog-horeca-decoratie-kitsch-interieur.jpg
Mits op een leuke manier toegepast kun je best kitsch decoratie in je interieur toepassen. Heb je een horeca gelegenheid met een stoer RAW interieur, dan is het echt hartstikke tof om door middel van kitsch, met een knipoog een...
De voordelen van tijdloze materialen toepassen
20140919-blog-horeca-inrichting-tijdloos-interieur.jpg
Als je tijdloze materialen materialen zoals steen, glas, staal en hout verwerkt in je interieur, zul je merken dat deze niet snel uit de mode raken. Een bar van hout, staal en glas is over 10 jaar nog steeds mooi. Het is de kun...
Gratis reclame door een locatie buiten de gebruikelijke kaders
20140918-horeca-inrichting-buiten-de-kaders.jpg
Er is tegenwoordig zoveel leegstand dat gemeentes vaak maar al te graag meewerken om bijvoorbeeld het bestemmingsplan te wijzigen en een horeca of andere benodigde vergunning af te geven. Een goede vriend van me droomde al jare...
De ideale plek om te werken
20140917-blog-kantoor-interieur-ideale-werkplek.jpg
Als je nu de ideale werkplek zou schetsen, zou je waarschijnlijk veel zaken in je huidige kantoor veranderen. Zou het niet tof zijn om je kantoor wat meer echt sfeer te geven. Je zou je hierbij prima kunnen laten inspireren doo...
RAW is de nieuwe trend
20140916-blog-horeca-inrichting-raw.jpg
In de grote steden suddert het al een tijdje, met name in Londen, Amsterdam, Berlijn, Brussel en Parijs is RAW, oftewel het nieuwe Rough de Trend in de horeca. Gewoon laten zien hoe het is, zonder een laag vernis. Dat geldt voo...
Passie voor het horecavak
20140915-blog-horeca-inrichting-passie.jpg
Wat je ook doet, als het je passie is en je weet dat over te brengen dan werkt dat aanstekelijk voor anderen en zal het je bedrijfsvoering ten goede komen. Passie in het horeca-vak is mijns inziens een onmisbare schakel. Kun je...
Geef iets extra's en je ziet direct resultaat
20140914-blog-horeca-inrichting-meubels-extra.jpg
Vandaag was ik met mijn vrouw en dochter in de stad om even te genieten van een lekkere lunch. De horeca in den Bosch biedt voor elk wat wils, maar vandaag werd het Antipasti, heerlijk op het terras. "Wilt u daar nog extra broo...
Authentiek zijn is HOT!
20140913-blog-horeca-interieur-authentiek.jpg
Wil je als horeca bedrijf serieus genomen worden, zorg dan dat je authentiek bent. Door je interieur, je gerechten, de wijze van koken, je presentatie, de manier van serveren. Authentiek zijn is HOT. Zorg dan ook dat het eraf d...
Marketing voor je horecabedrijf
20140912-blog-horeca-marketing.jpg
Als je een schoolbord buiten zet en vervolgens zit je restaurant vol, dan heb je het echt dik voor mekaar. Maar in de meeste gevallen moet een horeca ondernemer alles uit de kast te halen om zijn bedrijf in de spotlight te zett...
Waak voor rommel en gerommel
20140910-blog-horeca-interieur-waak-voor-rommel.jpg
Gisteren werd ik gevraagd om idee√ęn aan te dragen om het interieur van een dorpshuis, met name het horeca gedeelte gezellig te maken. Wat me het eerst opviel was de ver-rommeling van de ruimte. Goedbedoelde van thuis meegebrac...
Maak het verschil met duurzame heerlijke eerlijke producten
20140909-blog-horeca-interieur-verschil-met-eerlijke-producten.jpg
Vanmiddag had ik een goed gesprek met een bevriende horeca ondernemer over de kansen die het biedt om duurzame producten te verkopen. Ik ben namelijk van mening dat nog veel horeca ondernemers deze kansen niet echt zien. In dit...
Als alles klopt dan heb je echt veel meer kans op succes
20140908-blog-horeca-inrichting-succes.jpg
Eigenlijk maakt het niet zoveel uit voor welke stijl je kiest, als je zorgt dat alles klopt dan heb je echt veel meer kans op succes in de horeca. Daarom vind ik het ook al jaren zo leuk om de meest uiteenlopende interieurs in ...
Festivals zijn hot!
20140906-blog-festivals-zijn-hot.jpg
Gisteren stond ik te genieten op een van de mooiste festivals van Nederland, ITGWO en had ik het er met mijn goeie vriend Willem Bol over waarom festivals zo geweldig populair, en dus een geduchte concurrent voor de gevestigde ...
menu