Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeėn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Wat zet je op het menu
20140929-blog-horeca-interieur-schoolbord-schrijven.jpg
Wist je dat je beter geen mooie rangschikking in prijzen op je menukaart kunt laten zien? Grafisch gezien ziet het er natuurlijk lekker strak uit, maar je gasten gaan dan onbewust toch prijzen vergelijken. Wat je wilt is natuur...
Wie kan de verleiding weerstaan
20141102-blog-horeca-interieur-een-onsje-meer.jpg
Uiteraard wil je graag dat extra drankje, dessert, kopje koffie met een lekker likeurtje verkopen maar hoe krijg dat in de huidige markt voor elkaar. Daar is helaas geen standaard foefje voor, maar ik hoop dat je met de volgend...
Zo, dat ruimt lekker op
20140922-blog-horeca-interieur-budget-bepalen.jpg
De zomer hangt in de lucht, al wil de temperatuur nog niet altijd meewerken, je kunt het aan alles merken. Vogeltjes fluiten je wakker, de dagen duren lekker lang en als het even kan trekken mensen erop uit. Er hoeft maar een s...
Verandering van spijs doet eten
20141104-blog-horeca-inrchting-10-punten.jpg
Soms is het tijd voor verandering, want dat doet eten. tenminste zo luidt het gezegde. Als je in de horeca werkzaam bent dan zou je dit best eens letterlijk mogen nemen. Je hebt immers niet constant dezelfde gerechten op je kaa...
Geluk..en de rol van de omgeving
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Geluk zit in een klein hoekje. Deze uitspraak heb ik mijn moeder vaak horen doen, want ja, dat soort uitspraken doen moeders nou eenmaal, toch? Maar zoals in zoveel meer gezegdes van vroeger zit ook hier een kern van waarheid i...
Verder kijken dan je neus lang is
20140814-blog-horeca-interieur-thematiseren.jpg
Als je OUT OF THE BOX kunt denken, kijk je automatisch verder dan je neus lang is. Maar hoe doe je dat als, alles wat je doet zich altijd en overal binnen bepaalde kaders afspeelt. Inmiddels al weer een poosje geleden zag ik in...
De Feel Good Factor
20141010-blog-horeca-interieur-happy.jpg
Heb je je wel eens afgevraagd wat de Feel Good Factor van jouw bedrijf is. Het is om het even in wat voor sector je werkzaam bent, ga eens na of je Ć¼berhaupt kunt spreken van een Feel Good Factor.

Het is namelijk e...
Online Powerrrr
20141119-blog-horeca-interieur-kijken.jpg
Begon je vroeger een eigen zaak, dan was het belangrijk dat je dat zoveel mogelijk mensen liet weten. Je kon een advertentie zetten in de de krant of in de gouden Gids of misschien posters ophangen en dan maar afwachten of er k...
Ga ervoor en pluk de dag
20141128-bloghoreca-interieur-koffie-concept.jpg
Gisteren zat ik samen met mijn Vader gezellig een hapje te eten op mijn favoriete stek op Vlieland toen ik me opeens het onderwerp van deze inspiratie blog bedacht. Al een tijdje geleden nam ik me voor om samen met mijn vader o...
Ieder z'n ding! toch?
20141027-blog-horeca-interieur-taart.jpg
Ja, zo heeft iedereen wel z'n eigen ding. En da's natuurlijk helemaal prima. Want als iemand zijn of haar eigen dingen heeft en zichzelf kan zijn, dan functioneert ie het allerbeste.

Sta je voor de klus om werkplekk...
Zo levert je werk energie op
20141023-blog-horeca-interieur-barbershop.jpg
Want als iets je grote liefde is, dan doe je het met plezier en kost het je weinig moeite of energie. Dit is wel in een notendop waar het op neer komt als je je passie volgt. Je krijgt er letterlijk energie van, positieve energ...
Meer omzet met Kruisbestuiving
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Als ik lang in de auto zit vind ik het altijd lekker om wat muziek te draaien, of om gewoon eens na te denken over de dingen die me opvallen.
Nou had ik gisteren een afspraak in Lelystad, in Amserdam en in Utrecht, dus die...
Nou al weer koffie?
20140826-blog-horeca-interieur-omzet.jpg
En weer staat Koffie in het middelpunt van de belangstelling. In de kranten van vandaag gaat het over Nespresso, het cupjes koffiemerk wat heel slim George Cllooney strikte en daar op slag beroemd mee werd.
Toch lijkt het ...
Waarom authentiek zijn zo goed werkt
20141118-blog-horeca-inrichting-pizzeria.jpg
Laat zien wat je doet en vooral dat het echt is, authentiek zoals je wilt. Geen aangeleerd kunstje, daar kom je anno 2015 niet meer mee weg.
Werk daarom met echte materialen en dito ingrediƫnten. Als je horeca ondernemer ...
Niet denken maar doen
20141116-blog-horeca-interieur-power.jpg
Soms moet je niet te lang ergens over nadenken maar er gewoon voor gaan. Zoals ook een goed idee zomaar uit de lucht komt vallen kun je ook beslissen om het roer om te gooien. Om je zaak eens grondig te restylen, een mooi nieuw...
Food Revolution Day
20141007-blog-horeca-inrichting-bakkie-leut.jpg
Vandaag is het Food Revolution Day, niet zomaar een publiciteitsstunt van het Jamie Oliver concern, maar een prima initiatief van de wereldberoemde tv kok. Jamie gebruikt zijn bekendheid om kinderen op de hele wereld goed voedi...
De kracht van beleving
20141206-blog-horeca-interieur-gezonde-food-concepten.jpg
Met beleving maak je het verschil! En als je beleving goed weet toe te passen in je interieur, dan heeft het echt een enorme meerwaarde voor je bedrijfsvoering. ik durf dan ook gerust te stellen dat een fijne omgeving direct of...
Die zit
20140723-blog-horeca-interieur-vanniksietsmaken.jpg
Vanmorgen had ik een inspirerende presentatie voor een nieuw restaurant concept. Mijn ideeƫn werden goed ontvangen en er werden positief kritische vragen gesteld. Waarom kies je voor een bepaalde vormgeving? De mogelijkheid om...
Fifty shades of grey
20140730-blog-horeca-interieur-akoestiek.jpg
Regelmatig geef ik kleuradviezen en steevast komen 50 tinten grijs voorbij. Overigens wel handig, want als het ijs nog niet gebroken was, dan heb je de lachers opeens wel op de hand.
Toch is het zo gek nog niet om een aan...
Feel Good voelt goed!
20141202-blog-horeca-inrichting-stoelen-hergebruiken.jpg
Ik schreef het al eerder in mijn inspiratie-blog, durf onderscheidend te zijn. Dan val je op, dat legt je in veel gevallen geen windeieren. Maar wat als je nou het type bedrijf hebt dat niet direct op wil vallen of misschien li...
Eerst Koffie!
20141028-blog-horeca-interieur-feedback.jpg
Het eerste wat ik 's-morgens doe is een bakkie koffie nemen, dan is er niks lekkerder dan de geur van een vers-gemaakte kop koffie. Sterker nog, vaak starten wij al met een kopje zwart goud op bed. Tja zo heeft ieder z'n ding. ...
Samenwerken rendeert
20141126-blog-horeca-interieur-opvallen.jpg
Over de hele wereld wordt op steeds grotere schaal gedeeld, de zgn deeleconomie wint steeds meer terrein. Mensen delen goederen zoals boeken, gereedschap, auto's en ja, zelfs huizen worden gedeeld.
Ik geloof dat het goed i...
Echooooo..Holle boomennnn..
20140729-blog-horeca-interieur-vloer.jpg
Altijd leuk, als je, terwijl je door een tunneltje fietst keihard, als een kind Holle Bomen of echooo... kunt roepen, maar als je in een ruimte bent met teveel nagalm dan ben je het snel beu. Je wordt er namelijk stapelgek van....
ff wachten..Pizza!
20141118-blog-horeca-inrichting-pizzeria.jpg
Nou nee, misschien beter van niet, niet wachten, maar begin er vandaag nog mee. Pizza is het deze zomer namelijk weer helemaal. Ben je als horeca ondernemer op zoek naar een nieuwe uitdaging, iets leuks en een product met een e...
Wie wil opvallen
20140930blog-horeca-inrichting-gezonde-food-concepten.jpg
Opvallen is de kunst, dat leer je zon beetje als eerste als je de marketingboekjes erop na slaat. Sommige mensen hebben het van nature, die vallen op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden of hoe ze zich gedragen. niet altijd ev...
Alleen als het voor medicijn is
20140920-blog-horeca-decoratie-kitsch-interieur.jpg
Wanneer ik een interieur of inrichting ontwerp doe ik niet graag water bij de wijn, maar als het gaat om wijn drinken vind ik een glaasje water een must! En gewoon gratis als het aan mij ligt.

Vanmiddag nog had mijn...
Wij knippen & scheren u hier
20140724-blog-horeca-interieur-balans.jpg
Stel je voor, het is zondagmorgen, een lekkere kop sterke koffie, glaasje van de beste Whisky en een gratis knip- & scheerbeurt. Welke echte vent wil dat nou niet.

Zit de zondagochtend in je horeca bedrijf in een di...
Wat nou weekend
20140715-blog-horeca-interieur-ingredienten.jpg
Als je in het horeca vak werkzaam bent dan zul je naar alle waarschijnlijkheid komend weekend aan het werk zijn. Van een traditioneel vrij weekend kun je dan ook niet echt spreken. De meeste mensen in de horeca hebben daar geen...
Zo doe ik inspiratie op
20140725-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Hoe kom je erop? Een goed idee kun je zomaar ineens krijgen, maar als ideeƫn je vak zijn, dan is het ook wel eens op. Dan moet je opeens inspiratie opdoen, maar hoe doe je dat?
Overigens hoef je natuurlijk niet te grossie...
Eerst je hart, dan je hoofd
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Dan komt het goed, jawel. Want als je iets met je hart doet dan komt het uit je gevoel voort. Dan kosten de dingen die je doet opeens niet zoveel moeite en houd je het langer vol. En zeker niet onbelangrijk, je voelt jezelf bet...
menu