Creëer contrasten

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag een praktische tip om je interieur iets extra's te geven. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dat doe je door contrasten te creëren. Natuurlijk kan ik je in 1 inspiratie blog niet leren hoe je een interieur in moet richten, maar wellicht kan deze tip je helpen om de puntjes op de i te zetten. Als je contrasten aanbrengt ontstaan er namelijk accenten en daarmee maak je een inrichting een stuk interessanter.
Vorige week was ik nog in een restaurant waar de uitbaters het prima voor elkaar hadden. Alle kleuren perfect op elkaar afgestemd, tot in het kleinste detail doorgevoerd. Toch ontbrak er iets maar zelf wisten ze niet de vinger op de pijnlijke plek te leggen. Ik heb hun geadviseerd om contrast aan te brengen door een complementaire kleur toe te voegen. Zo'n kleur staat in het kleurenspectrum lijnrecht tegenover een andere kleur, ze stoten elkaar letterlijk af waardoor de intensiteit toeneemt en ze beiden bijzonder worden.

Deze regel geld ook voor andere interieur onderdelen, creëer dus ook daar contrasten mee voor het besten resultaat. Combineer bijvoorbeeld moderne meubels met klassieke bekleding, of precies andersom dan maak je niet alleen een leuk statement maar maak je het opeens een stuk interessanter.

Een houten vloer kom beter tot zijn recht als je wanden van steen of beton zijn, nog mooier is het om hoogteverschillen en een andere harde vloerafwerking met hout te combineren. Zo zet je gevoelsmatig warme en koude materialen tegenover elkaar. Dan gebeurd er echt wat. Zachte kussens met grove garens doen het prachtig in een strak leren bank of op een betonnen borstwering.

Nog een voordeel van contrasten creëren is dat je heel bewust met je materiaal keuzes omgaat. Sterker nog, het dwingt je om meer duurzame en dus tijdloze keuzes te maken. Dat heeft weer eer een ander voordeel, het financiële aspect. Het biedt je zelfs de mogelijkheid om in fases aan je interieur te bouwen.

Mocht het bovenstaande je echt aanspreken, maar de uitvoering toch als abracadabra voelt, bel me dan gerust voor een vrijblijvend inspiratie gesprek.
Dit is mijn rechtstreekse nummer; 073-5325216
terug

kleurenspectrum