Potlood

Duurzaam interieurs Ontwerpen

- 13 December 2023 door John van Niftrik -

De Onontkoombare Verantwoordelijkheid van de Moderne Designer. 
In de snel evoluerende wereld van design is er een paradigmaverschuiving gaande, een bewustwording die verder reikt dan esthetiek en functionaliteit. Vandaag de dag kan een zichzelf respecterende designer niet anders dan duurzaam ontwerpen vinden wij. Te vaak nog worden nieuwe grondstoffen en producten klakkeloos verwerkt zonder na te denken over de langdurige impact op onze planeet. De revolutie begint niet achteraf, maar op de tekentafel.

Bij Tribe, proberen we al jaren voortrekker te zijn op het gebied van duurzaam interieurontwerp. We creëren interieurs die beslist niet alleen maar mooi zijn, maar ook volledig of grotendeels circulair. We hebben de fundamentele overtuiging dat design de kracht heeft om de wereld te veranderen. Want ja, als het meest invloedrijke en hippe bedrijf ter wereld, Apple, zich ten doel stelt om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn en volledig circulair te worden, dan moeten en kunnen wij dat ook!

De Roep om Duurzaamheid op de Tekentafel
Duurzaamheid is niet langer een optionele overweging, maar een morele en ethische verantwoordelijkheid voor ontwerpers. De impact van de designkeuzes op het milieu en de maatschappij is enorm, en het is tijd om deze verantwoordelijkheid serieus te nemen vanaf het allereerste begin van het ontwerpproces. De tekentafel is de geboorteplaats van verandering, waar ideeën worden gevormd en waar de toekomst wordt geschetst.

Circulaire Schoonheid: De Kern van Tribe's Missie
Bij Tribe hebben we het pad van duurzaam ontwerpen omarmd en verankerd in onze missie. Onze interieurs zijn niet alleen een visueel feestje, maar ook een viering van circulaire schoonheid. Elk materiaal dat we gebruiken heeft een duurzame herkomst en is zorgvuldig geselecteerd door, of later geschikt voor hergebruik. Onze ontwerpen zijn niet alleen een weerspiegeling van esthetiek, maar ook van een diepgeworteld respect voor de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet.

Een Uitdagende Revolutie: Duurzaamheid als Nieuwe Standaard
De revolutie naar duurzaam ontwerpen is uitdagend, maar onvermijdelijk. Het vraagt om het doorbreken van traditionele denkwijzen en het omarmen van innovatie. Ontwerpers worden uitgedaagd om te streven naar volledige circulariteit, waar elk element van een ontwerp kan worden hergebruikt, gerecycled of hernieuwd. Het is niet alleen een verandering in materialen, maar ook in mentaliteit.

Apple's Ambitie als Inspiratiebron
Als Apple, een icoon van technologische innovatie en design, zich ten doel stelt om in 2030 volledig CO2-neutraal en circulair te zijn, dient dit als een krachtige inspiratiebron voor de gehele designwereld. Het toont aan dat zelfs de grootste spelers bereid zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich in te zetten voor een duurzame toekomst.

Tribe's Toewijding aan Verandering
Bij Tribe omarmen we deze toewijding aan verandering. Onze ontwerpen zijn niet alleen een esthetische uiting; het zijn uitingen van verantwoordelijkheid in ons vak. We dagen onszelf continu uit om nieuwe manieren van denken te omarmen, nieuwe materialen te verkennen en nieuwe methoden van hergebruik te ontwikkelen. Onze klanten ervaren niet alleen een visueel aantrekkelijke ruimte, maar ook een ruimte die in de kern goed aanvoelt.

De Toekomst van Design is Duurzaam
Duurzaam ontwerpen is niet langer een trend; het is de toekomst van design. Ontwerpers hebben de macht en de verantwoordelijkheid om de weg te wijzen naar een circulaire en eco-bewuste wereld. In lijn met deze visie, wil Tribe de voorstrekkers rol houden in de transformatie van design en interieurontwerp, waarbij schoonheid hand in hand gaat met duurzaamheid, en waar de tekentafel een plek van vernieuwing en verandering is. 

Neem gerust eens vrijblijvend contact op wat we in deze voor jouw bedrijf of organisatie zouden kunnen betekenen

terug

weggooien

is

echt

zonde

Gratis E-paper
10 tips voor een Top interieur

10 tips voor een top interieur

In dit e-book geef ik je 10 superhandige & budgetvriendelijke tips om je interieur nog voor de zomer een flinke opkikker te geven.

Download nu

Tijd voor een kop goeie koffie?

Afspraak Maken

Stuur ons hier je bericht. Dan bekijken we samen, onder het genot van een lekker bakkie troost, hoe we ook voor jou, een interieur kunnen maken waarover gepraat wordt.

Duurzaam interieur Hergebruik Cradle To Cradle Circulair Circulair bouwen Circulaire interieurs interieur ontwerp interieur designer terug