Dertien in een dozijn

- 05 December 2017 door Edwin Timmers -

Als ondernemer wil je natuurlijk geen 13 in een dozijn. Als je het wilt maken moet je je hoofd boven het maaiveld uit durven steken, onderscheidend willen zijn. Daarom ga je voor origineel, voor maatwerk om precies te zijn. Toch kom ik nog te vaak standaard oplossingen tegen als het om presentatie gaat. Of het nou om een interieur of inrichting in de horeca, op kantoren of in winkelbedrijven gaat, originaliteit geeft je bedrijf onderscheidend vermogen en daarmee een voorsprong op je concurrentie. Aarzel dus niet om te investeren in een goed idee en presentatie, hiermee begint alles.
Vandaag zei een relatie uit de horeca me nog; 'ik wil beslist geen McDonalds zijn' en terecht. Overigens kunnen veel horeca ondernemers qua branding nog veel leren van deze fastfood jongens, maar dit terzijde. Geen McDonalds wil in dit geval zeggen, geen standaard fastfood uitstraling, en dat is toch waar iedereen, ondanks de kwaliteitsslag die het bedrijf de laatste jaren heeft gemaakt, McDonalds snel mee associeert. Natuurlijk zijn de interieurs van McDonalds gestandaardiseerd, maar als je goed kijkt is het een prima mix tussen praktisch en beleving, kortom, voor een fastfoodketen zou ik niet 1-2-3 een betere invulling kunnen bedenken. Maar goed, we hadden het over originaliteit en dan wil je natuurlijk geen kopie van wat voor zaak dan ook.

Begin daarom bij het begin, het idee. Zo'n idee voor een interieurconcept ontstaat naar aanleiding van het verhaal van de man of vrouw achter een onderneming. Om een goede vertaalslag te maken dient een interieurontwerper goed te luisteren naar dat verhaal. Sterker nog, ik geloof dat een ontwerper affiniteit moet hebben met het project of bedrijf waarvoor je aan de slag gaat. Persoonlijk heb ik opdrachten afgeslagen omdat ik me niet kon vinden in business van de opdrachtgever. Om die reden maken we bij Tribe geen massaproductie werk, maar originelen. Dat past ons het best.

Wil je ook eens een originele kijk op de presentatie van bedrijf, neem dan contact met me op voor een vrijblijvende afspraak.
terug

kopieren

is

geen

kunst