Een warm industrieel interieur

is een weldaad

Een warm industrieel interieur is wellness voor de geest. Het doet je goed zonder zich aan je op te dringen. Het warme is een verrassing. Zien is geloven.

Een interieur, industrieel van ontwerp, warm van uitwerking

Je hoeft niet te schreeuwen om gehoord te worden. En om gezien te worden hoef je niet in carnavalsoutfit over straat. Zo ook hoeft een interieur niet op je af te komen als een knalkleurige poster voor een punkrockfestival in een met graffiti vergeven kelder van een kraakpand. Mag wel, maar hoeft niet. Interieurontwerpers die voorop liepen ontdekten dat elementen van de inrichting van fabriekshallen met de nodige kunde konden worden toegepast in huiselijke interieurs en die van de horeca. Hierbij wisten ze het kille karakter om te buigen naar een warme indruk. Een hele prestatie, want een geheel nieuwe loot aan de stam van het interieurontwerp was hiermee geboren.

Puurheid maakt een industrieel interieur warm

In de loop der jaren wurmde het industriële zich steeds prominenter in het interieurontwerp. De voornaamste reden daarvoor is dat het spannend is, spannend in de zin van gewaagd. De industrie is nooit het toonbeeld van warmte geweest, althans zo werd het ervaren. Hier lag een uitdaging voor ontwerpers. Hoe konden zij het als kil ervaren industriële integreren in een horeca-, kantoor- of woonhuisinterieur dat bij voorkeur als warm ervaren wordt. De meest vooruitstrevende ontwerpers hebben ons met andere ogen leren kijken naar elementen in interieurs die als industrieel te boek stonden. Wellicht is het geheim vervat in de puurheid van de gebruikte materialen, het onopgesmukte ervan. Hout, staal, beton en aardewerk hoeven niet per se in de lak gezet te worden om hun eigenheid te tonen. Het warme schuilt in de naakte eerlijkheid van de materialen en in de speelse zuiverheid van samenwerkende lijnen en vormen, die aan schoonheid winnen bij een gedeeltelijke loskoppeling van oorspronkelijke functie. Ingewikkeld? Best wel. Daarom geven we het uit handen aan een ontwerper die het kan. Tribe waagt zich er al bijna dertig jaar lang met de nodige geestdrift aan.

Een doordacht industrieel interieur voelt warm

Een warm industrieel interieur klinkt gewaagd. Maar in de juiste handen wordt het waar. Graag nodigen we u uit voor een vrijblijvende afspraak met de ontwerpers van Tribe. Zij kennen de mogelijkheden en zetten zich in voor het mooiste resultaat.

Neem contact op Bekijk projecten
Warm industrieel interieur