Streven naar een

cradle to cradle interieur

In een ideale wereld gooi je niets weg. Tribe ontwerpt elk interieur volgens de principes van cradle to cradle en streeft dus naar 100% hergebruik.

Streven naar een cradle to cradle interieur

Cradle is het Engelse woord voor wieg. Van ‘wieg tot wieg’ is een prima vertaling van ‘cradle to cradle’. Er wil mee gezegd zijn dat alle materialen van elk ding dat de mens maakt ooit weer volledig in een nieuw ding worden verwerkt. Een wereld zonder afval, daarin geloven de bedenkers van cradle to cradle. Ook Tribe streeft naar een afvalvrije wereld. Dit doen ze door bijvoorbeeld oude, maar nog altijd prachtige stoelen op te knappen en in gebruik te houden. Daarnaast hergebruiken ze oude materialen zoals balken van hout en staal. Tribe streeft naar een cradle to cradle interieur dat ook nog eens mooi is.

Elk interieur mooi en cradle to cradle

Alleen al voldoen aan het cradle to cradle principe van 100% hergebruik is een hele klus. Tribe probeert het bij elk interieur opnieuw. Maar ze leggen de lat nog hoger, want Tribe wil bovenal dat een interieur mooi is. Tribe gelooft namelijk dat een mooi interieur tijdloos is. En een tijdloos interieur is in principe cradle to cradle, het behoudt zijn kwaliteit.

Een cradle to cradle interieur behoudt zijn kwaliteit

Ben jij ook voor hergebruik?

Neem contact op Bekijk projecten
Cradle to Cradle Interieur