Potlood

Gasten willen een ervaring

- 20 October 2023 door John van Niftrik -

In de eindeloze dans van gastronomische evolutie, waarin smaken en trends hun voortdurende wals uitvoeren, is er een partner die steeds meer in de schijnwerpers komt te staan: het interieur. Het is niet langer voldoende om slechts een functionele ruimte te hebben met wat tafels en stoelen; nee, vandaag de dag willen gasten meer. Ze willen een ervaring die begint bij het betreden van de ruimte.

Het veranderende landschap van horeca- en kantoorinterieurs weerspiegelt deze drang naar een beleving. Voor de gasten in een restaurant, bar of club gaat het niet alleen om wat er op het menu staat, maar om de complete sfeer die wordt gecreëerd. Ze willen ondergedompeld worden in een wereld van smaakvolle pracht, gesteund door een interieur dat een verhaal vertelt en emoties oproept.

Stel je voor: je betreedt een restaurant en meteen voel je de warmte van het houten interieur en het zachte licht dat zachtjes door de ruimte danst. De stoelen en tafels zijn niet zomaar meubels, maar kunstwerken op zich, zorgvuldig gekozen om naadloos op te gaan in het geheel. Dit is geen plek om simpelweg te dineren; het is een plek om te genieten, te ervaren en te koesteren.

Deze beleving reikt verder dan de horeca. Zelfs in kantoren, nog te vaak gezien als zakelijk ingerichte ruimtes, is al langer een transformatie gaande. Directie en medewerkers zoeken naar een omgeving die niet alleen efficiënt is, maar ook inspirerend en comfortabel. Een kantoor moet aanvoelen als een 'home from home', waar werknemers worden aangemoedigd om het beste van zichzelf te geven in een aangename omgeving. Deze benadering is bewezen effectief voor zichzelf respecterende moderne ondernemingen.

En dan is er de groeiende focus op duurzaamheid. Het gaat niet alleen om hoe het interieur eruitziet, maar ook om hoe het is vervaardigd. Bewuste consumenten en bedrijven streven naar duurzaam geproduceerde materialen en milieuvriendelijke ontwerpen. Een verantwoord interieur dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook voor het geweten.

Kortom, het interieur is geen bijzaak meer, maar een hoofdrolspeler in het verhaal van gastvrijheid en werkplekken. Het is de kunst van het creëren van een omgeving die streelt, uitdaagt en verwondert. Een ruimte waarin mensen kunnen voelen en ervaren, waarin ze zichzelf kunnen vinden. Het is een viering van de zintuigen, een symfonie van vormen, kleuren en texturen. En in deze nieuwe wereld van ervaringsgericht design, is het interieur de danspartner die de toon zet voor de meest onvergetelijke wals.
 
 
 

terug

een

lust

voor

de ziel

Gratis E-book
Horeca Inspiratie

Horeca Inspiratie

In dit boek krijg je volop Tips & Tricks om van je bestaande interieur the Place to Be te maken. Het boek is rijk geillustreerd en bevat eveneens handige kleur en materiaaladviezen.

Download nu

Tijd voor een kop goeie koffie?

Afspraak Maken

Stuur ons hier je bericht. Dan bekijken we samen, onder het genot van een lekker bakkie troost, hoe we ook voor jou, een interieur kunnen maken waarover gepraat wordt.

Horeca interieur Kantoor interieur horeca inrichting Restaurant interieur Kantoor inrichting terug