Laad op tijd je batterijen op

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Soms moet je even afstand nemen om je te laten inspireren. Daarom is het goed om eens even lekker niks te moeten. Vandaag was dat voor ons een dagje snoeien. Op ons terrein staan namelijk een heel stel wilgen die nodig geknot moesten worden. Nou kun je natuurlijk denken; Wat heeft dit in godsnaam met een interieur te maken? Nou, in dit geval, voor mij alles!
Om de zaken helder te kunnen zien en je focus te blijven houden is het is namelijk super-belangrijk om soms even dat stapje terug te doen. Als je in de horeca actief bent zou ik je willen adviseren om het nuttige met het aangename te combineren en zodoende een kijkje te nemen bij andere horeca bedrijven.

Hoe anderen het doen kan echt deuren openen, het kan je evenzogoed bevestiging geven in jouw benadering. Voor mij betekend dat vaak letterlijk een bezoek of weekendje in een andere stad of land. Ik ga op zoek naar nieuwe hotspots en luister naar verhalen gasten terwijl ik mijn ogen goed de kost geef. Niet dat ik kopieën ga maken, maar om jezelf te laten inspireren is er echt niks mis mee om eens goed te kijken hoe anderen de zaken aanpakken.

Inspiratie voor een nieuw interieur of concept kun je overigens overal opdoen, het hoeft dan ook niet perse zo te zijn dat andere horeca gelegenheden je alleen inspireren. inspiratie kun je halen uit andere culturen, uit steden of landschappen. Vandaag was mijn inspiratie het knotten van wilgen. Even helemaal mijn hoofd leeg. Lekker!

Fijn weekend.
terug

het knotten van wilgen