Verhalen maken hongerig

- 02 September 2016 door Edwin Timmers -

Na een volle maand geen blog perikelen, schrijf ik vandaag weer de eerste keer mijn dagelijkse blog over ondernemen, duurzaamheid, de horeca, interieur en design zaken. Zoals honderdduizenden medelanders heb ik de vakantie gebruikt om de batterijen op te laden. Even niks, alhoewel. Mijn vrouw en ik hebben net voor de zomervakantie ons huis verkocht en uiteraard ook weer een andere woning aangekocht. Een groot deel van onze vrije tijd hebben we dus besteed aan inpakken en verhuizen. Toch zagen we nog even kans om een paar weken te kamperen en daar begint mijn verhaal van vandaag.
Kamperen, ook zoiets. Wat bezielt ons eigenlijk om van de luxe die het dagelijkse leven ons biedt, over te stappen naar het leven op een camping. Ik geloof dat juist het primitieve simpele dat een eenvoudige camping biedt de rust geeft waar je behoefte aan hebt. Tenminste, dat geldt dan voor ons, ik ken genoeg stellen die niks van kamperen moeten hebben. Zij schieten al in een kramp als ze het woord camping überhaupt voorbij zien komen in een vakantiefolder. Wij gelukkig niet, we genieten van de knulligheid en het simpele leven. Geen wifi, geen social media, geen strijkwas en geen stress.

Vuurtje stoken, dat doen we dan weer wel. Elke avond, zo-ook deze vakantie. En zoals bij een vuurtje een lekkere borrel hoort, zo horen daar ook verhalen bij. Geen sterke dronkenmanverhalen, maar avonturen. Ik beloofde de kinderen elke avond om 21.00 uur een verhaal rond het vuur met een zelfgekozen thema. Al snel werd ons kampvuur een populaire bestemming voor de kinderen uit de buurt. Leuk om te merken dat die verhalen zo tot de verbeelding spreken. Toen ik onze jongste zoon en vervolgens de andere kinderen vroeg om een beschrijving te maken van het schip wat ze in gedachten hadden, kreeg ik 10 verschillende schepen. Prachtig!

Meteen dacht ik, 'hier schrijf ik straks een blog over'. Juist omdat we bij Tribe die verhalen vertellen wanneer we een interieur bouwen voor de horeca, retail of kantoor. Een goed interieur verteld een verhaal, maar laat genoeg aan de fantasie van de bezoekers over. Net zoals bij onze kinderen rond het vuur, moet er nog iets voor de verbeelding overblijven. Hoe jij iets beleefd kan namelijk nogal verschillen van dat van je gasten. Het is dus een goeie zaak om met je interieur een positieve sfeer of richting aan te geven zodat de gebruikers een god gevoel krijgen in jouw zaak.

Zo kun je als ondernemer bewerkstelligen dat je interieur of inrichting echt inspireert. Het zet aan tot andere creatieve dingen, het prikkelt de fantasie, maakt hongerig en dorstig en dat is precies wat je wilt. toch? heb je behoefte om je eigen honger eens echt te stillen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak. Fijne avond.
terug

Een

goed verhaal

maakt

hongerig