Circulair interieur

Circulair interieur van het Upcyclecentrum Almere

Almere heeft de ambitie om volledig circulair te worden. Om bewoners en ondernemers te inspireren anders naar hun afval te kijken, richtten we op de bovenste verdieping van het upcyclecentrum, een inspiratie- en educatieruimte in. Voor dit interieur gebruikten we louter materialen welke op het afvalperron werden ingezameld. Een hele uitdaging want hoe geef je op het eerste oog waardeloze materialen opnieuw waarde. Het project resulteerde in een unieke duurzame, volledig circulaire inrichting waarvoor het Tribe team en haar vaste partners ver van de gebaande paden gingen. (Fotografie Doroté van der Heijden)

Neem contact opinterieurbouwer contacteren
Circulair <span>interieur</span>
upcycle

De vloer van het upcyclecentrum bestaat bijvoorbeeld uit zo'n 15000 geschaafde, geschuurde en gezaagde blokjes afvalhout waarmee we een schitterend parket maakten. De lampen zijn van gebruikte helium en koperen expansie vaten, de krukjes van stalen velgen en het leer van oude bankstellen en de kasten van oude stalen stellingen, underlayment en gebruikte betonbekisting. We creëerden een schitterend sfeervol en tegelijkertijd akoestisch plafond waarvoor we ruim 1000 lege wijnflessen gebruikten. Van het gebroken glas maakten we vervolgens unieke toilettegels en als klap op de vuurpijl presenteerden we Remco de Robot. Een tot de verbeelding sprekende poortwachter gemaakt van niks meer of minder dan rommel!

upcycle

Wij ontwerpen interieurs waarover gepraat wordt!

Wij bedenken interieurconcepten voor horecabedrijven, interieurs voor kantoren, inrichting voor jongerencentra, theaters en overheidsgebouwen. We geven vorm aan jouw identiteit en helpen je om te communiceren met klanten. We ontwerpen en bouwen daarom jouw website, geven kleuradvies, helpen bij de keuze van je meubels, verzorgen de interieurstyling en ontwerpen, bouwen of verbouwen het volledige interieur van je zaak. Neem even contact met ons op en we plannen een dagje in om het over jouw zaak te hebben.

Neem contact opinterieurbouwer contacteren

Gratis E-paper
10 tips voor een Top interieur

10 tips voor een top interieur

In dit e-book geef ik je 10 superhandige & budgetvriendelijke tips om je interieur nog voor de zomer een flinke opkikker te geven.

Download nu
Vorig Kantoor Interieur Project Overzicht Kantoor interieur projecten Volgend Kantoor Interieur Project