Cradle 2 cradle

Circulair interieur van het Upcyclecentrum Almere

Almere heeft de ambitie om volledig circulair te worden. Om bewoners en ondernemers te inspireren anders naar hun afval te kijken, richtten we op de bovenste verdieping van het upcyclecentrum, een inspiratie- en educatieruimte in. Voor dit interieur gebruikten we louter materialen welke op het afvalperron werden ingezameld. Een hele uitdaging want hoe geef je op het eerste oog waardeloze materialen opnieuw waarde. Het project resulteerde in een unieke duurzame, volledig circulaire inrichting waarvoor het Tribe team en haar vaste partners ver van de gebaande paden gingen. (Fotografie Doroté van der Heijden)

Cradle <span>2</span> cradle
upcycle

De vloer van het upcyclecentrum bestaat bijvoorbeeld uit zo'n 15000 geschaafde, geschuurde en gezaagde blokjes afvalhout waarmee we een schitterend parket maakten. De lampen zijn van oude helium drukvaatjes, de banken van het leer van oude bankstellen en de kasten van oude stalen stellingen, underlayment en gebruikte betonbekisting. We creëerden een schitterend sfeervol en tegelijkertijd akoestisch plafond waarvoor we ruim 1000 lege wijnflessen gebruikten. Van het gebroken glas maakten we vervolgens unieke toilettegels en als klap op de vuurpijl presenteerden we Remco de Robot. Een tot de verbeelding sprekende poortwachter gemaakt van niks meer of minder dan rommel!

upcycle