Potlood

Aandacht maakt een interieur waardevol

- 09 February 2023 door John van Niftrik -

Dit is een onderwerp waarover ik, blijkbaar ongemerkt, steeds vaker gesprekken voer. Ik ben er namelijk van overtuigd dat, ongeacht wat je ook doet, of je nou net zoals ik horeca interieurs maakt en kantoren inricht, of totaal iets anders doet, wanneer je ergens aandacht of energie in steekt, krijgt het waarde. Je zult ervaren dat het langer beklijft. Dit is iets wat ik graag overbreng op de mensen waarmee ik samenwerk en leef.  

Ik vergelijk het graag met het vroegere cassettebandje. Om een bandje van 2 keer 30 minuten op te nemen, lag je op zondagmiddag minstens 2 uur lang met gespitste oren en je radiocassetterecorder op scherp naar de nationale hitparade te luisteren. En dan was het hopen dat die irritante dj. niet door de plaat ging praten en daarmee je opname verpestte. Eenmaal ogenomen speelde je zo’n bandje vervolgens tot in den treuren af en kende je op den duur precies de volgorde van de opgenomen muziek. Daarom heb ik ze waarschijnlijk nooit weggegooid en staat er nog een koffer vol bandjes in mijn studio.

Maar goed, waar het mij dus om gaat is de stelling dat de energie die je ergens in steekt zich vroeg of laat, maar altijd terugbetaald. Of het nou om een door jou persoonlijk opgenomen cassettebandje gaat, om de energie die je steekt in een relatie, of gewoon de maaltijd die je op tafel zet. Aandacht geeft waarde. Daarom was je zuinig op zo'n bandje en daarom smaakt een door jezelf vers bereidde bord eten altijd beter, dan een kant-en-klaar maaltijd uit de supermarkt. Puur en alleen door het feit dat het goed voelt om groenten te wassen, te snijden en vervolgens in een gloeiendhete wokpan te bereiden in plaats van alleen gaatjes prikken in een folie en wachten op de pling.

Om die reden besteden we bij Tribe graag écht aandacht aan onze klanten, de interieur concepten die we bedenken en het fysiek bouwen van de interieurs met onze vaste partners. De interieurontwerpen die we maken zijn dan ook handgemaakt, met markers ingekleurd en worden met veel liefde en gevoel gepresenteerd. De materialen die we gebruiken zijn zorgvuldig geselecteerd en vertellen vaak een mooi verhaal, ze zijn via hergebruik verkregen of hebben een duurzame oorsprong. Authentieke materialen gaan vaak lang mee en worden door de tijd alleen maar mooier. Het verwerken ervan vergt vakmanschap en kunde. Onze partners verstaan hun vak en hebben liefde voor hetgeen ze doen. Dat is wat we graag willen en wie we zijn bij Tribe.

Het merendeel van de partners die met ons samenwerken doen dat al jaren, hebben zodoende aan een half woord genoeg en gaan uit van het principe ‘Work Hard, Play Hard’.
Aandacht voor werk, maar ook voor vrije tijd. We opereren tenslotte veel in de gastvrijheidsbranche, laten ons graag inspireren door andere culturen en kijken met belangstelling naar wat er in grote Europese steden gebeurd op het gebied van food en hospitality. Deze indrukken en ervaringen passen we vervolgens toe in de interieur-ontwerpen die we maken. Of dat nou voor een kantoor, restaurant of winkelbedrijf is, een ruimte is pas geslaagd als de mensen die er wonen, werken of verblijven zich prettig in voelen.

Free Your Mind & Cut The Crap! Op onze website leggen we uit dat we graag met een lege bladzijde beginnen. Niet lullen maar poetsen! Geen geneuzel of gezever en no nonsens! In onze interieur ontwerpen vind je geen rotzooi, rommel, liflafjes of valse shit. We verwerken eerlijke materialen vol van contrasten, rauw en echt. Keihard brut beton en gloeiend heet gesmeed staal, honderd jaar oude houten spanten en het fijnste Carrara marmer, spiegelend kristal en fluweelzacht geweven stoffen. Alles voelbaar tot in elke vezel. Een interieur van Tribe werkt op het gevoel, prikkelt de zintuigen en is met aandacht gemaakt.

Het heeft overigens even geduurd voordat we onze manier van doen precies wisten te duiden en er ook mee naar buiten traden. We zijn dan ook trots op hetgeen we in de inmiddels 30 jaar dat Tribe bestaat samen hebben opgebouwd. Al die energie vertaald zich onze mission statement. "Samen op een duurzame wijze, unieke onderscheidende ruimte creëren, waar andere mensen zich prettig voelen."

Wanneer je ook toe bent naar een ruimte die goed voelt, ik help je er graag mee. Bel of mail me gerust voor een vrijblijvende kennismaking. Ik zorg voor Bossche Bollen.

 

terug

dat

het

langer

beklijft

Gratis E-book
Het verschil maken met je interieur

Het verschil maken met je interieur

In dit boek krijg je volop Tips & Tricks om van je bestaande interieur the Place to Be te maken. Het boek is rijk geillustreerd en bevat eveneens handige kleur en materiaaladviezen.

Download nu

Tijd voor een kop goeie koffie?

Afspraak Maken

Stuur ons hier je bericht. Dan bekijken we samen, onder het genot van een lekker bakkie troost, hoe we ook voor jou, een interieur kunnen maken waarover gepraat wordt.

Inspiratie voor je interieur Duurzaam interieur Inspiratie voor ondernemers Out of the box denken Circulair Circulair bouwen Circulaire interieurs terug