Acht ademende regenpakken

- 29 October 2018 door Edwin Timmers -

Ga even zitten en sluit je ogen voor een test. Ben je er klaar voor? Ik zal zo een paar woorden uitspreken. Laat deze op je inwerken en vertel me wat je zag. Komt 'ie!
Acht ademende regenpakken.
Laat de woorden op je inwerken.
Acht ademende regenpakken.
Barst los, wat zag je?

Ik stuitte op de acht ademende regenpakken in het ANWB-magazine Kampioen. Dit in mijn ogen best suffe blad moeten ze ergens mee vullen. Dus waarom niet met een test van ademende regenpakken, acht in totaal. Meestal gaat het blad hier rechtstreeks van de mat naar de bak met oud papier - de plaatselijke fanfare is er blij mee. Dit keer prikkelde de prachtige woordcombinatie op de cover mij tot openslaan van het tijdschrift.

Regenpakken hebben geen longen, begrijp ik. Het ademen van deze overkleding verwijst naar de afvoer van zweet. Als regenpakken potdicht zijn, wordt je kletsnat van binnenuit. De oude regenpakken waren als middel erger dan de kwaal. Behalve als je passief in de regen zou gaan staan.

Moderne regenpakken ademen dus. Kampioen testte er als gezegd acht. “De resultaten vielen tegen. Bijna alle pakken lekten op meerdere plekken.” Lees de rest in Kampioen.

Jammer dat de resultaten tegenvielen. Ik had meer verwacht van ‘acht ademende regenpakken’. Aan de binnenkant van mijn oogjes zag ik monsterlijke reuzen van flexibel rubber traag over straat gaan. Hun ademhaling wierp met orkaankracht in lange halen alles omver. Alleen het leger kon deze reuzen stoppen. Straaljagers vlogen over en schoten het gevaar aan flarden. Pas toen de laatste regenpakken met veel piepen en kraken hun laatste adem uitbliezen, waagden de mensen zich juichend op straat. De uitzinnige menigte beklom de rubberen reuzen en liet zich gewillig door inderhaast opgetrommelde fotojournalisten op de lichtgevoelige plaat vastleggen.

Ik had kunnen weten dat de Kampioen niet aan dergelijke onzin doet.
terug

prikkelende

woordcombinatie