Alleen als het voor medicijn is

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Wanneer ik een interieur of inrichting ontwerp doe ik niet graag water bij de wijn, maar als het gaat om wijn drinken vind ik een glaasje water een must! En gewoon gratis als het aan mij ligt.
Vanmiddag nog had mijn vrouw een kleine discussie met de gastvrouw van het restaurant waar we met een gezelschap aten. Jawel, over een flesje tafelwater. Er zouden hele drommen gasten alleen water drinken als het gratis zou zijn. Tenminste dat leek zo'n beetje de strekking van het verhaal. En dus serveren wij alleen bronwater uit de fles. Of het moet zijn om medicijnen in te nemen. Ha ha, echt waar, zo zout heb ik het nog nooit gegeten.

Probeer het als echte horeca ondernemer eens om te draaien en zet uit eigen beweging een karafje kraanwater met wat brood en olie op tafel. Je scoort er direct punten mee en het is garandeert goed voor de fooien-pot.

Of doe het bijvoorbeeld zoals bij de Verkadefabriek in den Bosch. Daar kun je kiezen voor gratis tafel-water of vrienden-water voor 1 Euro. Dit bedrag gaat naar een waterproject in Afrika. Echt een mooie positieve manier om water bij de wijn te doen. En het werkt, ik zie dat de meeste gasten graag die euro betalen.

Santé
terug

water bij de wijn