Bewust gekozen worden

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag mag er gekozen worden, ben je voor of tegen? Of ga je überhaupt wel naar de stembus? Gelukkig leven we in een democratie waarbij je zelf die beslissing neemt. Een mooi bruggetje voor mijn blog van vandaag over keuzes. Bewuste keuzes welteverstaan, want zo langzamerhand worden we met z'n allen steeds bewuster van hetgeen we consumeren. Een prima ontwikkeling wat mij betreft, het zorgt ervoor dat veel leveranciers zich net even anders gaan gedragen. Dat er naar kwaliteit en niet alleen maar naar kwantiteit gekeken wordt.
Dit principe zie je terug over de hele breedte van de markt, consumenten worden kritischer en dat heeft gevolgen voor het aanbod. Zo zijn we gelijk aangeland bij de oorzaak van het verdwijnen van de standaard grote ketens in de binnensteden. Kwaliteit wint het hier ook van kwantiteit, consumenten klagen al jaren dat alle grote binnensteden kopieën van elkaar zijn geworden. Met het omvallen van de ene na de andere winkelketen komt daar hopelijk wat verandering in.

Heb je een horeca bedrijf dan biedt die verschuiving een mooie kans om jezelf te profileren. Maak als ondernemer zelf bewuste keuzes, dan zul je zien dat je klanten of gasten vanzelf volgen. Kies je voor gezond, zorg dan dat je gasten dat weten. Je interieur en je presentatie zijn prima af te stemmen op de producten die je verkoopt. Maak eerst een bewuste keuze waar je voor staat en maak dan dat de rest er naadloos op aansluit.

Kijk vooral niet te veel naar wat je buurman doet, verruim liever je blik, zodat jouw bedrijf een eigen origineel wordt. Wees een trendsetter en geen trendvolger, kopieën worden er al genoeg gemaakt, slechte aftreksels nog veel meer. Wil je graag dat ik eens met je meedenk? Neem dan vrijblijvend contact op. Fijne avond
terug

verschuiving