Burgers & Bier

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag werd bekend gemaakt dat het goed gaat met de fastfood in Nederland, met name McDonald's laat goeie cijfers zien en dat is volgens eigen zeggen te wijten aan de het invoeren van ruimere openingstijden en nieuwe toevoegingen aan het assortiment van de restaurantketen. Ook investeert McDonald's in een gezonder imago, de uitstraling van het interieur en lopen er proeven met het online bestellingen plaatsen. Gasten kunnen sinds vorig jaar zelf hun burgers samenstellen. Dat deze maatregelen een positief effect hebben blijkt uit het feit dat de hamburgerketen ruim 1,8% meer gasten naar zich to wist te verwelkomen.
Het kan dus blijkbaar wel, tegen alle gezonde trends in die de horeca branche de laatste jaren zo typeert, toch een boost krijgen in de fastfood branche. Persoonlijk heb ik niks met McDonald's, maar het zou me niks verbazen als de keten in de toekomst echt op de gezonde tour gaat. Een bedrijf van deze omvang zou werkelijk verschil kunnen maken, dus wat mij betreft juich ik de veranderingen toe. Zonder zelf een soort McDonald's te willen worden zijn deze veranderingen zeker iets om in de smiezen te houden als horeca ondernemer.

Tap je een prima biertje, dan zul je vast gemerkt hebben dat het ook goed gaat in de bier business. 'Bier is back' schreef ik al eerder in deze blog en dat blijkt eens temeer uit de cijfers. Alcohol vrije biertjes doen het prima en hetzelfde geld voor de speciaalbieren. Nog steeds liggen hier kansen voor slimme horeca ondernemers, met het seizoen voor de deur is bier een flinke omzetmaker. Zorg ervoor dat je een mooi assortiment in huis hebt. Een paar frisse pilsener van de tap en mooie bieren uit de fles. Zorg voor de daarvoor bestemde glazen dat je het gerstenat op de juiste temperatuur serveert, dan kan je seizoen niet meer stuk.

Een hele business rondom bier en burgers bouwen zou ook best eens een hit kunnen opleveren. Geen fastfood kwaliteit maar ambachtelijk op echte houtskool gebakken burgers. Verse ingrediënten en een heerlijk biertje, een mooie ambachtelijke uitstraling en een kek interieur, ik durf te wedden dat als je het goed aanpakt je er een mooie boterham aan kunt overhouden. Wil je eens vrijblijvend bomen over bier en burgers. Neem dan vanavond nog contact met me op. Fijne avond.
terug

ambachtelijk