De charme van een vuur in je zaak

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Vanochtend weer eens ruiten krabben, jawel nachtvorst. Dus is het heerlijk om een echt houtvuur buiten op je terras of binnen in je zaak te stoken. Het zorgt voor warmte en sfeer, je kunt eigenlijk best wel stellen dat het leven in de brouwerij brengt. Een mooi haardvuur of houtkachel trekt echt gasten. Wil je je terras extra aantrekkelijk maken, stook dan een paar gezellige vuurkorven aan. Je zult zien dat het gasten aantrekt.
Heb je de mogelijkheid om ergens een vuurplaats te maken, doe dat dan deze winter nog, je zult er veel plezier aan beleven.
Hoe leuk is het om je gasten een lekker gluhwijntje aan te bieden waar ze rond het vuur van kunnen genieten. Of om na het eten even nog met z'n allen te borrelen terwijl je in het vlammen-spel kijkt. Je raakt er nooit op uit gekeken, vuur leeft.

Niet alleen voor 's-avonds, maar ook overdag is een houtvuur geweldig sfeervol, het heeft echt meerwaarde in je interieur en geeft een authentieke uitstraling. Een echt houtvuur is natuurlijk het mooist, stapels houtblokken die je nodig hebt zijn al een leuk decor op zich. Mocht je dat alles toch te veel gedoe vinden, wat ik overigens jammer zou vinden, dan zijn er ook prima gashaarden of gelbranders die een mooi alternatief zijn.
Het gaat dan ook om de beleving van de vlammen.

Voor de echte die hard stokers onder ons gaat er natuurlijk niks boven het geluid en de geur van een echt houtvuur. Dus heb je de mogelijkheid, pak die kans dan.
Hou wel even een brandblusser bij de hand. Stook ze.
terug

authentieke uitstraling