Potlood

De Essentie van Simpel Design

- 05 June 2024 door John van Niftrik -

De Kunst van het Weglaten.  
Bij Tribe ontwerpen we interieurs die tot de verbeelding spreken en een blijvende indruk achterlaten. Ons credo, "Cut the crap", vormt de kern van onze designfilosofie. Wij geloven dat de kracht van een goed ontwerp ligt in de kunst van het weglaten, waarbij we ons richten op wat echt belangrijk is en alle overbodige franje elimineren.

De Kracht van Eenvoud
Simpel design draait om het reduceren tot de essentie. Door overbodige elementen weg te laten, ontstaat er ruimte voor wat echt telt: functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Dit principe van eenvoud zie je terug in designklassiekers zoals de meubels van Eames, de architectuur van Frank Lloyd Wright, en de ontwerpen van Le Corbusier. Deze stukken zijn tijdloos en blijven generaties lang relevant en gewild. Hun eenvoud en doordachtheid maken ze iconisch en inspireren ons bij Tribe elke dag opnieuw.

Duurzaamheid en Tijdloosheid
Een eenvoudig ontwerp is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook duurzaam. Het gebruik van hoogwaardige materialen en het vermijden van trends zorgt ervoor dat een ontwerp de tand des tijds doorstaat. Bij Tribe ontwerpen we interieurs die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en duurzaam. Onze ontwerpen zijn bedoeld om lang mee te gaan, zowel qua stijl als qua gebruik.

De Tribe Aanpak
Onze ontwerpers bij Tribe benaderen elk project met een kritische blik. We stellen onszelf de vraag: wat is echt nodig? Door deze vraag steeds weer te stellen, slagen we erin om interieurs te creëren die zowel elegant als praktisch zijn. We ontdoen onze ontwerpen van alle onnodige elementen en focussen ons op wat echt belangrijk is. Dit resulteert in ruimtes die rust en harmonie uitstralen.

Minder = Meer
Bij Tribe geloven we dat minder meer is. We streven naar eenvoud, niet uit gemakzucht, maar uit overtuiging dat een goed ontwerp geen opsmuk nodig heeft. Deze filosofie stelt ons in staat om interieurs te creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook een blijvende impact hebben.

Iconische Voorbeelden
Laten we eens kijken naar enkele iconische voorbeelden die onze designfilosofie belichamen:

Eames Stoelen: Het echtpaar Charles en Ray Eames creëerde stoelen die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Hun ontwerpen zijn eenvoudig, maar elke lijn en curve heeft een doel. Dit maakt hun stoelen tot een blijvende favoriet in interieurs wereldwijd.
Frank Lloyd Wright's Architectuur: Wright's ontwerpen zijn een perfecte balans tussen vorm en functie. Zijn gebruik van natuurlijke materialen en open ruimtes creëert een harmonieuze omgeving die nog steeds modern aanvoelt.
Le Corbusier's Meubels: Le Corbusier's benadering van meubelontwerp is zowel minimalistisch als functioneel. Zijn meubels zijn strak, eenvoudig en ongelooflijk functioneel, wat hen tot tijdloze klassiekers maakt.

Tribe's Visie voor de Toekomst
Bij Tribe blijven we trouw aan onze filosofie van eenvoud en duurzaamheid. We blijven ons richten op het creëren van interieurs die de essentie van goed design belichamen: functioneel, mooi en tijdloos. Onze aanpak, gebaseerd op de kunst van het weglaten, stelt ons in staat om ruimtes te creëren die niet alleen aan de behoeften van vandaag voldoen, maar ook toekomstige generaties zullen blijven inspireren.

Kortom, simpel design is de kern van wat we doen bij Tribe. Het is een benadering die niet alleen draait om esthetiek, maar ook om duurzaamheid en functionaliteit. Door vast te houden aan onze principes van eenvoud en de kunst van het weglaten, blijven we interieurs ontwerpen die echt belangrijk zijn en een blijvende impact hebben.

Of je nou horeca ondernemer bent of een kantoor hebt vol met mensen.
Ben je echt toe aan een sfeervol, tijdloos interieur dat jaren meegaat?
Bel me of mail me gerust voor een vrijblijvende afspraak, dan zorg ik voor een goeie kop koffie en echte Bossche Bollen

terug

cut

the

crap

Gratis E-book
Het verschil maken met je interieur

Het verschil maken met je interieur

In dit boek krijg je volop Tips & Tricks om van je bestaande interieur the Place to Be te maken. Het boek is rijk geillustreerd en bevat eveneens handige kleur en materiaaladviezen.

Download nu

Tijd voor een kop goeie koffie?

Afspraak Maken

Stuur ons hier je bericht. Dan bekijken we samen, onder het genot van een lekker bakkie troost, hoe we ook voor jou, een interieur kunnen maken waarover gepraat wordt.

Horeca interieur Circulaire interieurs interieur designer dutch design interieur design interieur ontwerper terug