Diverse Drempel-verlagers

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Als je in de gastvrijheid-branche werkzaam bent en je hebt je eigen toco dan is het niet onbelangrijk om zoveel mogelijk drempels weg te nemen. In letterlijke zin is het voor je inrichting sowieso een prima plan om geheel gelijkvloers vanaf straatniveau bij jouw bedrijf binnen te kunnen lopen. Het is bovendien rolstoelvriendelijk en als je in de stad op een drukke route gevestigd bent is het natuurlijk fantastisch om je gasten ongemerkt over jouw drempel heen te krijgen.
Een mooie manier is om het straatwerk naar binnen door te laten lopen, toch wordt voor deze optie de laatste jaren i.v.m. hygiëne steeds minder voor gekozen. Een grote schuifpui of openslaande deuren werken prima en de als je zorgt dat je vloer goed aansluit op de kleurstelling van buiten neem je ook drempels weg. Letterlijk geen drempels of dorpels in je zaak hoeft bouwfysisch geen probleem meer te vormen, er zijn allerlei slimme systemen in de handel om prima te kunnen afsluiten.

Heb je echte drempels geliquideerd, kijk dan ook eens goed naar de rest van je interieur en inrichting. Zorg dat je gastvrijheid uitstraalt, een ongedwongen sfeer werkt drempelverlagend. Veel daglicht in je zaak, of goede verlichting maken een enorm verschil in het keuzemoment van passanten. Een relatief donker interieur ziet er overdag wat bedompter uit dan een lichtere inrichting. Het ligt natuurlijk ook aan het soort horeca bedrijf wat je runt. Heb je een lunchroom dan doe je overdag zaken en stem je daar je inrichting op af. Is jouw core business meer gericht op een avond-zaak dan zijn wat zwaardere kleuren en gedimde verlichting weer beter op zijn plaats.

Met alleen verlichting ben je er natuurlijk nog niet, een mooie sfeervolle counter waar contact kan worden gemaakt tussen medewerker en klant of gast is iets wat helaas nogal eens over het hoofd gezien wordt. Vaak wordt er zo enorm geïnvesteerd in praktisch handige elementen, dat de gastvrijheid daardoor in het gedrang komt. Een relatief kleine zaak met een enorme counter, balie of bar komt vaak nogal agressief over. Zo van; 'Zullen we eens zien wie hier de baas is'. Dat is natuurlijk lichtelijk overdreven, maar toch zit er echt een kern van waarheid in. Vergelijk het maar eens met het gevoel dat je krijgt als je voor een viskraam staat te wachten, door de hoogte van zo'n kar is die letterlijke drempel net even te imponerend. Neem dus als je kunt zoveel mogelijk drempels weg, het zorgt er echt voor dat je meer mensen binnen krijgt.

fijne avond
terug

geen drempels of dorpels