Duurzaam zonder blablabla

- 18 May 2016 door Edwin Timmers -

Vanmiddag was ik bij de uitreiking van het Greenkey certificaat van Djoyn, het restaurant in den Bosch waarvoor wij met Tribe onlangs het interieur en inrichting verzorgden. De wethouder die de handeling verrichte grapte; 'Wij gaan in den Bosch natuurlijk alleen voor goud' en goud was het. Meteen de hoogste waardering voor duurzame bedrijven in o.a. de horeca branche. Een mooie pluim op het werk van de mensen van Djoyn en tegelijkertijd voor het team van Tribe. Wij zorgden namelijk voor duurzaam zonder blablabla.
Ik heb er even over na moeten denken, maar vond duurzaam zonder blablabla wel een passende kop. De achterliggende gedachte van de Green Key certificering is namelijk dat de bedrijven met het keurmerk er alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Dat laatste is dan ook onze taak, een comfortabel en kwalitatief hoogwaardig interieur creëren zonder dat het duurzame aspect er metersdik bovenop ligt. En da's nog best een uitdaging.

Je hebt dan ook zomaar een geitenwollensokken-imago en dat is juist níet de bedoeling, daarmee wordt je doelgroep te smal en bovendien leven we in 2015 en niet in de jaren '70, toch? De uitdaging is, om ook voor mensen die niks met duurzaamheid hebben een aantrekkelijke inrichting te maken. Niet teveel blablabla dus, maar gewoon een mooi sfeervol interieur met een toffe beleving en onderscheidend vermogen. En dat, zonder onszelf op de borst te kloppen, is bij restaurant Djoyn zeker gelukt. Zoiets doe je natuurlijk niet alleen, het is een samenspel tussen opdrachtgevers, onderaannemers en collega's. Daarom zie ik de Green Key certificering van Djoyn ook voor ons bedrijf, als een mooi compliment.

Wat was jouw inspiratie? vroeg een journalist van het Brabants Dagblad me straks. Mijn inspiratie was het verhaal van Antoine en Dick, de ondernemers achter Djoyn antwoordde ik. Zij waren overtuigd van hun idee om een duurzaam horeca concept te starten in den Bosch. Mijn taak is om de vertaalslag te maken van het idee naar de vorm, het interieur en inrichting. Zo heeft ieder z'n ding, en zo hoort het denk ik ook. Da's ook een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen, transparantie en een ander wat gunnen en z'n ding laten doen.

Mooi om te zien, dat plaatje aan de muur, Green Key Goud en dat in 3 maanden. Misschien zal het veel gasten niet eens opvallen, da's ook niet erg, want succes zit 'm in de details en niet in blablabla. Antoine en Dick, het hele Djoyn team, nogmaals proficiat! Hopelijk genieten we nog lang van jullie. Fijne avond
terug

Green Key Goud