Een werkplek moet inspireren

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Maar wat is de definitie van een inspirerende werkplek. Wellicht ligt dat voor iedereen een beetje anders maar hebben ze allemaal wel een gemene deler. Je moet jezelf op je gemak voelen op je werk. Ik kan me sowieso niet voorstellen dat de plek waar je gemiddeld 8 uur per dag doorbrengt bestaat uit 4 witte gips-wandjes met een systeemplafond. Daar zou ik niet gelukkig van worden. Niemand toch?En nog steeds zijn er legio kantoren waar je niet dood gevonden wilt worden. Tja, werk aan de winkel zou ik zeggen.

Heb jezelf nog zo'n old school werkplek en ga je daarom elke dag met frisse tegenzin naar kantoor. Misschien ben je een ondernemer of manager die de zaken best eens anders zou willen aanpakken, begin dan vandaag nog zou ik willen zeggen.
Het is namelijk bewezen dat een inspirerende omgeving direct invloed heeft op de gezondheid en functioneren van mensen. Het ziekteverzuim gaat er direct van omlaag en de positieve impact qua uitstraling en imago is echt heel groot.

Hou het simpel, heb je een kantoorpand met allemaal aparte ruimtes of liever gezegd hokjes, gooi de zaken dan letterlijk open.
Verdeel de ruimtes door planten en bloemen, het geeft jezelf en je werknemers letterlijk een ruimer perspectief. Misschien heb je wel een bedrijf waar iedereen nog met stropdas naar kantoor komt. Dan is het inmiddels echt 5 voor 12, zorg dat je mensen zichzelf kunnen zijn in een prettige omgeving. Het is misschien even wennen, maar wedden dat het werkt.

Ik snap dat het niet zo eenvoudig is dan dat ik het hierboven schets, toch is het minder moeilijk dan je denkt. Laat er een specialist naar kijken en investeer in het idee, dan komt de rest vanzelf. Het is een kwestie van de stap durven zetten. Doe het, je zult verbaasd zijn van de positieve impact.

Bel me voor vrijblijvend advies.
073-5325216

fijne paasdagen

Wil je zelf echt op zo'n inspirerende plek werken, wij hebben zo'n 10 FLEXPLEKKEN die we graag met je willen delen beschikbaar in ons eigen kantoorpand.
terug

investeer